Divatban a dundi

Egyre több cég jutott arra, hogy a természetes szépségek pártjára áll, s modellül nem anorexiába hajló hölgyeket választ, hanem barokkos, grübedlis „angyalkákat”. Legutóbb egy híres kozmetikai cég is modellt-váltott. Figyeld a reklámokat!

 

Nevesd le a kilókat!

A nevetés pozitívan hat az alakra, vagyis: FOGYASZT. A nashville-i Vanderbilt Egyetem tudósai ezt azzal magyarázzák, hogy nevetés közben a szív frekvenciája 10 – 20 %-kal nő. Aki 10-15 percig szívből nevet, közel 50 kalóriát éget el.

 

Kávé narancsbőr ellen

A koffein külsőleg alkalmazva, krémekkel és liposzómákkal dúsítva hatékony ellenszere a narancsbőrnek. Ez – dermatológusok szerint- anyagcsere-serkentő hatására vezethető vissza.

 

Teázz barnával!

Egészségesebb a barna cukor, mint a fehér?   Habár a barna cukor tartalmaz ásványi anyagot is, például magnéziumot és vasat, de olyan kis mennyiségben, hogy a hatás elenyésző. Leginkább ízben különböznek: míg a fehér cukor csak édes, a barna cukornak kissé karamell íze is van, ezért különösen a teakedvelők körében elterjedt.  

 

A stressz öregít

Azok, akik állandó stressznek vannak kitéve – amerikai tudósok szerint – rövidebb kromoszómával rendelkeznek, ami egyértelmű jele az idő előtti öregedésnek.

 

Férfi a plasztikai sebésznél

Egyre több férfi őrzi meg fiatalos dinamikáját arcfelvarrás és zsírleszívás segítségével. Németországban például 2004-ban a plasztikai műtétek 10-15 %-át férfiakon hajtották végre. Leggyakoribb beavatkozás a ránctalanítás és a hasi zsírleszívás volt. Ez nagy előrelépés ahhoz képest, hogy alig öt évvel ezelőtt még csupán 1-2 százalékuk kereste fel a plasztikai sebészt.

 

Szárított vagy friss?

A szárított gyümölcs is tartalmaz annyi vitamint, mint a friss – ezt bizonyították be most a jénai és drezdai élelmiszerkutatók. Az új technológiák, mint a manapság alkalmazott mikrohullámú vákuumos szárítás, aszalás olyan kíméletesen vonja ki a gyümölcsökből a folyadékot, hogy a vitaminok megmaradnak. Például 50 gramm eper, amit ezzel a módszerrel szárítottak, a kutatók szerint ugyanannyi vitamint tartalmaz, mint 600 gramm fagyasztott eper.

 

Összeállította:

Tary Melinda