Döbbenetes eredménnyel zárta a hét népszerű fürdőhelyszínt magába foglaló körútját az AstraZeneca gyógyszergyár által működtetett mozgó szűrőállomás. A program során közel 1300 fürdőző vett részt vérnyomásmérésen, légzésfunkciós vizsgálaton és kérdőíves kikérdezésen.

 

A betegek egyharmadának magas volt a vérnyomása, 10-10%-ának voltak allergiás, illetve asztmagyanús panaszai, 77 fürdőzőnél lehetett tetten érni a dohányzás légutakat károsító hatását. Két esetben a magán semmilyen tünetet nem észlelő nyaralót kiugróan magas vérnyomása miatt azonnal orvoshoz kellett irányítani.   Összességében a vizsgálatra jelentkezettek több mint fele szorult részletes további orvosi vizsgálatra.

Rózsa Gábor Európa után meghódította Távol-Keletet is…

 

Rózsa Gábor 4-szeres Európa-bajnok kemecsei versenyző egyhetes Japán meghívást kapott, ahová shihan Furkó Kálmán 6 danos mester, a Magyar Kyokushin Karate Szervezet elnöke kísérte el a magyar versenyzőt. Gábor a meghívást követően még intenzívebb edzésbe kezdett, hogy bebizonythassa küzdőképességét a felkelő nap országának kiváló titánjaival szemben is. Az utazás és az átállás okozta nehézségeket elnyomta a verseny okozta óriási izgalom a kyokushin őshazájában.

 

Több mint 600 versenyző vágott neki a küzdelmeknek. Rózsa Gábor kemecsei versenyző (edzője: Nemes József)   így is sporttörténelmi sikert ért el, négyszeres európabajnoki címe mellé egy japán bajnoki ezüstéremmel öregbítette a magyar kyokushin hírnevét a világban.