A Feng shui, a sokáig titkos tudománynak számító kínai térrendezés-tan segít úgy berendezni otthonodat, hogy az éltető energiával töltsön fel, s attól pozitív irányba fordulhat sorsod. Képes lehetsz meghatározni azt is, hogy lakásod helyiségei mely szervednek előnyösek, vagy ártóak. Ha nem vagy biztos abban, átrendezd-e az életedet, próbálj ki egy hazai Feng shui szállót, aztán dönts!

 

Az évezredes hagyományokkal rendelkező, sokáig titkos tudománynak számító kínai térrendezés tana a szél ( Feng) és víz ( Shui) kínai írásjelek kombinációját jelzi. A Feng Shui klasszikus alaptanításai azokra a megfigyelésekre épülnek, melyek szerint az élet, a természet, a bennünket körülvevő világ folyamatos változásban van.

A Feng Shui elsődleges célja olyan lakókörnyezet kialakítása, melyben az ott élők éltető energiát nyernek, így elégedettség önti el a lelküket, megtapasztalják a belső békét.

A megfelelően kialakított otthon olyan a lakók számára, mint az éltető energiában bővelkedő táplálkozás a test számára.

 A lakás keleti részére eső szoba az egészség területe. Fontos, hogy erre a részre ne kerüljön semmilyen negatív, vagy betegségre utaló tárgy. A vényeket, gyógyszereket, gyógyhatású készítményeket ne ebben a helységben tartsuk!

Az alábbiakban több jó tanácsot is kapsz, amit akár azonnal kamatoztathatsz, de arra is felhívjuk a figyelmedet, ami árthat neked!

A madarak éneke, a vízcsobogás, és a halk, megnyugtató zene segíti a szervezet regenerálódását.

 

ÁRTÓ

Az éles hangok, például egy építkezés zaja, a forgalmas utak hangja, illetve a hangos, fülsértő zene károsítja a hallószerveket, a vesét és a szívet.

A keleti fonton elhelyezett húsos levelű növény segíthet az anyagi javak gyarapításában.

ÁRTÓ

Két szembenálló ajtó, vagy éppen egy hosszú folyosó is túl erős energiákat gerjeszthet. A túl erős energia káros lehet. Ezt meg lehet fékezni fém szélcsengővel, és más, a plafonra akasztott mozgó tárgyakkal, melyek lelassítják az energiaáramlást.

 

 A lakás keleti részére eső szoba az egészség területe. Fontos, hogy erre a részre ne kerüljön semmilyen negatív, vagy betegségre utaló tárgy. A vényeket, gyógyszereket és gyógyhatású készítményeket ne ebben a helységben tartsuk! A húsos levelű, egészséges növények   segítenek e terület erősítésében. Az egészség jelképei, illetve egészséges növények képe is erre a részre kerülhet. Ha az egészség területén Buddha gyertyát égetünk egy beteg ember képével szemben, az segít a regenerálódásban.

 

ÁRTÓ

A lakáson belül az éles sarkok, a polcok, mind negatív energiát sugároznak, melyet közömbösíteni kell. Ha növényekkel, textíliákkal lefedjük ezeket a részeket, az megszünteti a rossz hatást.