Az álmos, unott, pesszimista, berozsdásodott reggeleket felejtsd el. Változtass: induljon olajozottan a napod! Tegyél egy kis extrát a reggeli zuhanyozásba! Nem kell hozzá semmi különös eszközt beszerezned, az időigénye is csekély, emiatt nem fogsz elkésni a munkahelyedről, és nem is gondolnád, hogy az egész napod szebb lesz, ha jól indítod el!

 

VÁLL-OLAJOZÁS
Közvetlenül ébredés után állj kis terpeszállásba, a jobb kezed tedd a bal combodra, keresztben a tested elõtt. Emeld a jobb karod lassan jobb oldali nagy ívben a fejed fölé. A magasban a hüvelykujj mutasson lefelé. Térj vissza a kiinduló pozícióba, és ismételd meg a mozdulatot 10x mindkét karoddal.
 
VÁDLI-OLAJOZÁS
A zuhany alatt vagy a szobád padlóján: állj kis terpeszállásban a fallal szemben. Elõre nyújtott karral a tenyereidet támaszd a falnak. A jobb lábaddal lépj elõre, sarkad maradjon a talajon, viszont a lábfejed emeld meg, és támaszd a falhoz. Lassan hajlítsd a könyöködet, és a törzseddel közelíts a falhoz, és 5-ig történõ elszámolás után térj vissza a kiinduló pozícióba. 5x ismételd meg lábváltással.
 
GERINC-OLAJOZÁS
Lábak legyenek kis terpeszben, a jobb karod emeld fel a fejed fölé. A bal kezeddel hátulról ragadd meg a jobb könyöködet, és a törzseddel hajolj balra, miközben az alsó tested mozdulatlan marad. Térj vissza a kiinduló pozícióba és ismételd meg a mozdulatot 10x, mindkét karoddal.
 
LEVEZETÉS
Fél-fél fejkörzéssel vezesd le a gyakorlatot mindkét oldalra, odavissza, majd végy egy frissítõ zuhanyt.
 
MOST MÁR FITTEN INDULHAT A NAP!
 
Márkus Erika