Alig,  hogy a Tisza-tó Szépe lett 2002-ben, rá egy évre a Kárpát-medence szépének választották, egy héttel azután részt vett a Miss Balaton szépségversenyen és második lett, 2004-ben elnyerte a nemzetközi Miss Adria címet Horvátországban, és nem állt meg. Az idei Miss Balaton-on újra indult, az első udvarhölgy lett, s lapunk különdíját is kiérdemelte: őt találtuk a legfittebb szépségnek.

 

A Miss Balaton versenyen kétszer is elindultál. Azért rajtoltál másodszor is, hogy most győzz? Milyen eredményre számítottál?

Erősebb volt a mezőny, mint 2003-ban, az elején még nem tudtam, hogy fog alakulni a sorrend. Amikor azonban beválogattak a döntőbe, már éreztem, komolyabb esélyem van a jó helyezésre.

 

Hogyan kezdődött a szépségkarriered?

Az első szépségverseny, amin részt vettem 3 éve, a Tisza-tó Szépe volt, meg is nyertem. Nem készültem rá, hirtelen elhatározás volt, inkább kiváncsiságból jelentkeztem.

 

Spontán elhatározás volt?

Édesanyám hosszas unszolására adtam be a derekam, és pesze a nyeremény is csábító volt, tavaly nyertem egy autót! Ezután én lettem a Kárpát-medence szépe 2003-ban, rá egy héttel részt vettem a Miss Balaton szépségversenyen és második lettem, utána 2004-ben elnyertem a nemzetközi Miss Adria címet, amit Horvátországban rendeztek, és 16 országból jöttek a versenyzők. Tavaly is szerettem volna a Miss Balatonon indulni, de a nemzetközi szépségverseny miatt csak idén sikerült.

Az elődöntőben 230-an voltunk, a középdöntőbe már csak 32 lányt választottak be. A 16 döntős fotózásokon vehetett részt, mindenkiről saját portfolió készült, médiaszereplések, sajtótájékoztatón való bemutatkozás és persze, ötnapos felkészítő tábor, ahol elsajátítottuk a három koreográfiát a döntő gálaestjére. Ja, és a mozgás sem maradhatott ki a felkészítésből.

 

VÁDLI

A kosártól a gőrkoriig

 

Mit sportolsz? Csupa izom vagy.

Korábban komolyan kézilabdáztam, attól lett ilyen erős a vádlim.

 

Azért hagytad abba? A vádli miatt…?

Nem… Csak nem volt rá elég időm, és az érettségi is közrejátszott. Helyette minden este görkorizom, sokat mozgok, fontos számomra a sport, nem akarok egészségtelenül élni.

 

Kellett valaha fogyókúráznod?

Nem, szerencsés alkat vagyok, édesanyám nagyon vékony, tőle örököltem az alakom. Mindent megeszem, amit megkívánok, nagyon szeretem például a töltött káposztát.

 

Visszatérve a lányokra… Voltak rivalizálások köztetek? Szövődtek esetleg barátságok?

A 2003-as verseny alatt nagyon jó csapattá váltunk, de idén éreztem valami mást is: a feszült légkört.

 

Mindig azt látni, mintha szeretnék egymást a szépségversenyek szereplői. Mosolyognak, tapsolnak, ujjonganak egymásért, de ez is csak külsőség. Mi van legbelül?

Tudod, a szépségversenyen általában nem szövődnek barátságok…

 

MODELLKARRIER

Törökszentmiklóstól Milánóig

 

Milyen változást jelentettek ezek a szereplések az életedben?

Ezzel kezdődött a modellkedés, ami azóta is tart, ebből élek az iskola mellett. A hézköznapokon sokat modellkedem, hostesskedem, válogatásokra járok. Szinte mindennap Budapesten vagyok a munkám miatt, aztán hazamegyek a családomhoz (apa, anya, öcsi). Hétvégén szeretek eljárni kirándulni, szórakozni. Hét éve járok moderntáncolni (Fashion Dance), itt ismerkedtem meg a legjobb barátnőmmel, Andival, akivel évek óta jóban vagyunk.

 

Gondoltál arra, hogy külföldön modellkednél?

Sok országba hívtak már, Thaiföldtől kezdve Törökországon át Milánóig, de a gimnázium miatt nem mertem elfogadni egy ajánlatot sem.

 

Vállalkoznál esetleg aktfotózásra, ha felkérnének rá?

Épp a minap próbált rávenni egy magazin, de határozottan elutasítottam. Ebből nem engedek, mivel szerintem egy ilyen képsorozat megjelentetésével rögtön elvágnám magam mindenhol.

 

TÉVÉSZEREPLÉS

Élménytől rettegésig

 

Szerepeltél a „Rettegés foka” című műsorban is.

A modellkedés kapcsán hívtak a műsorba szereplőnek, Argentínában volt a forgatás. Mind a három feladatot sikeresen teljesítettem, de számomra az állatos volt a legrémesebb, mivel rettegek a pókoktól és a bezártságtól. Össze voltam zárva egy csomó madárpókkal, kígyóval és rákkal. De a végén megnyertem a pénznyereményt és nagyon örültem neki.

 

Elégedett vagy magaddal? Nem azért indulsz el ennyi versenyen, mert megerősítést vársz?

Annyiból elégedett vagyok magammal, hogy nem vagyok egy puhány alkat. És ezt   a sportnak, meg a táncnak köszönhetem. Szerintem mindenkinek vannak olyan „dolgok” a külsején, amit szívesen megváltoztatna, de ez a normális.

 

Hogyan definiálnád a szépség fogalmát? Mit teszel a szépségedért nap mint nap?

A szépség belülről fakad, de azért a külső sem elhanyagolandó. Elengedhetetlen a jó fellépés, a magabiztosság. Fontos az ápolt bőr, a szép haj és a diszkrét smink. A természetesség híve vagyok, nem sminkelem magam, csak szempillaspirált használok. A ránctalanító krémeket idejében el kell kezdeni használni! Én már használom!

 

Szerinted a szépségversenyek és a nőkkel való reklámozás nem teszi áruvá magát a nőt is?

Egy divatbemutatón a nők a ruhát mutatják be, az van a középpontban, nem maga a nő. Ugyanúgy egy szép nőt szép ruhában ábrázoló plakát sem hivalkodó. Sajnos, a média, főleg a könnyűzenei videoklipek lealacsonyítják a női nemet és alárendelik a férfiaknak, amit egy nő sem néz jó szemmel, mert nagyon megalázó.

 

Milyen a férfiideálod?

Sötét hajú, sötét szemű, mediterrán típus, figyelmes és talpraesett legyen, fel tudjak rá nézni és érezzem magam biztonságban mellette.

 

Van barátod?

Szilárdnak hívják, rádiós és már 3 éve vagyunk együtt.

 

JÖVŐ

Innentől… meddig?

 

Idén érettségiztél. Hogyan sikerült a felvételid?

Sajnos az ELTE-re nem vettek fel, így pótfelvételiztem levelező tagozatra Nyíregyházára kommunikáció-művelődésszervező szakra.

 

Célok?

Nem szeretnék megállni két diplomáig, testnevelő tanári diplomán gondolkozom, az lenne a második.

 

És a szépségversenyek? A továbbiakban szeretnél még és még indulni?

Úgy döntöttem, hogy nem, itt a vége. Sok mindent elértem már ezen a téren, és a tanulást fontosabbnak tartom.

 

Karsay Luca