Irányt mutatunk, merre induljatok a kedveseddel, a többi kettõtökön áll! Most a tantráról olvashatsz, de ettõl még nem lesz örömtelibb és teljesebb a szerelmi- és az egész életed. Olyan, mintha a táncról csak beszélgetnénk. Akkor élheted át egészen, ha gyakorolod. Ezért hatásos szextorna gyakorlatokat is kapsz!

 

TUDTAD? A nõk szexuális vágya a fülön (halláson), míg a férfiaké a szemen (a látványon) keresztül fokozható. Amennyiben ezt tudatosítod magadban, építhetsz rá.
 
A TANTRA SZANSZKRIT SZÓ, AZT JELENTI, HOGY „KITERJEDNI“. A TANTRIKUS SZEX SPIRITUÁLIS ÚT, A SZEXUÁLIS ENERGIA SEGÍTSÉGÉVEL.
 
Az orgazmus olyan, mint egy jóízű lakoma után a jóllakottság érzése. Ha sokáig nélkülözzük, bizony mindenféle úton-módon megmutatkozhat a hiánya. Magunknak sem valljuk be, inkább ráfogjuk a postán elõttünk állóra, hogy túl lassan végzi az ügyeit, vagy a szomszéd még este is bömbölteti a rádiót-tévét-egyéb zajkeltõ hangládát, pedig mi vagyunk feszültek, mert nem kaptuk meg a finomenergiánkat tápláló tüzet. Energiaszükségletünknek ugyanis csak egy részét fedezzük táplálékból.
 
CSAKRATAN
Hét fõ csakránk van, amelyek a test középvonalán találhatóak. A csakrák felelõsek az energiacseréért; a fizikai és az emocionális  állapot igényei szerint energiát vesznek fel, vagy adnak le. A csakrák tevékenysége szorosan összefügg a testi és az emocionális (érzelmi) állapotunkkal. A csakrák energiaszintjének arányban kell lenni egymással, ha a harmónia – többek között stressz vagy betegség miatt – felborul, energiablokkok alakulhatnak ki, s akkor a különbözõ csakrák energiaszintje között zavarok mutatkoznak meg. De fordított esetben is: a károsodások a csakrákban testi és (vagy) lelki problémákhoz vezetnek. A csakrák harmonizálásával és tisztításával újra létrejön az egyensúly, feloldódnak az akadályok. A tantrikus szex oldja a testünket terhelõ stresszt, segítségével energetizálhatjuk testünket, érezhetjük nõiességünket, férfiasságunkat, magabiztosak, testileg-lelkileg kiegyensúlyozottá, szellemileg frissé válhatunk. A tantra útján járóknak nemcsak a szerelmeskedés válik élvezetesebbé és mélyebbé, de tengernyi energiájuk szabadul fel, melyet a munkában és életük más területén kamatoztathatnak. A taoisták elmélyült tapasztalatokra tettek szert az emberi testben keringõ energia (chi) természetérõl, és gyakorlati módszereket fejlesztettek ki a szabályozására. A szexualitással foglalkozó elsõ taoisták orvosok voltak, akik szexuális tanításaikat az egészség megõrzése, és a hoszszú, boldog élet  megvalósítása céljából adták át tanítványaiknak.
 
Szex és lélek
Habár manapság már azt gondoljuk, teljes szabadságban élvezhetjük a szexualitás adta örömöket, nincsenek tabuk; mégis sokunkban élnek zavarok, gátlások. Nézzük a leggyakoribbakat!
 
NÕI SZEREPEK
Mi, nõk az elmúlt harminc évben arra lettünk nevelve, hogy önállóan is megálljunk a lábunkon, a hivatásunkat ugyanolyan komolyan vegyük, mint a férfiak, s mindezenközben hagyományos Éva-szerepünket is tökéletesítsük; vonzó nõk maradjunk, amikor arra kerül a sor, a gyerekeket megszüljük és neveljük, s a háztartást is tökéletesen vezessük.
SZEXLECKE!
A nõ, a Vénusz, a Yin befogadja a férfit, a Marsot, a Jangot.
 
A munkahelyünkön, egyáltalán a külsõ életben már olyan jól elsajátított férfi princípiumok, a céltudatosság, a gyõzni akarás, a kérlelhetetlen logika helyett helyezzük elõtérbe alapvetõ nõi finomságunkat, az intuíciót, az empátiát, a játékosságot és kreatív képességeinket.
 
Az öntudatos, független, erõs nõ, aki egész nap döntéshelyzetben van, nehezebben tud ellazulni, és a kényeztetést befogadni. Pedig a szexualitás a legtermészetesebb út alkotó-teremtõ potenciálunk kibontakoztatására. Engedjük szabadon lágy nõi  energiánkat, ne korlátozzuk azzal, hogy uralni akarjuk a helyzetet, amit egyébként napközben megszoktunk. A legtöbb férfinek fontos éreznie, hogy a vágyat õ váltja ki. A gyengédség nem a gyengeségnek, hanem a szeretetnek a jele, amire partnerünknek éppen szüksége van. Ahhoz azonban, hogy képesek legyünk erre, ismerni és szeretni kell saját magunkat, testünket és lelkünket egyaránt, tisztában kell lennünk szexuális igényeinkkel. Csak ezután tudunk nyitottá, fogékonnyá válni partnerünk felé.
 
Érzékeink a gyakorlás által finomodnak, élesednek, s erotikus kisugárzásunk is a megélt tapasztalatok révén erõsödik.
 
SZERESD MAGAD
A szex iránti lelkesedést semmi sem táplálja jobban, mintha egy nõ elégedett az alakjával, ha szereti a saját testét. Hiszen elég nehéz úgy belefeledkezni a szexbe, ha folyton azt figyeled, hogy nem kövérítenek-e bizonyos pózok.
 
A saját testét agyonkritizáló nõ bizonyára a partner testét is nagyítóval vizslatja. De gondolj bele; ha kizárólag tökéletes alakú emberek szeretkeztek volna egymással, már régen kihalt volna az emberiség. Ha aggódsz szerelmeskedés közben, hogy milyen a hajad, az illatod, hogy nézel ki, akkor kívülállóként figyeled magad, és nem is sikerülhet feloldódnod az ölelésben.
 
Ha ezt a külsõ megfigyelõt nem tudod elhessegetni magadtól, akkor próbáljátok ki a következõ receptet! Néhány hétig ne  szeretkezzetek, csak incselkedjetek egymással, anélkül hogy egymáshoz érnétek, sugdossatok édes dolgokat egymás fülébe, s meglátjátok, mire szeretkezésre kerül a sor, vágyaitok annyira felerõsödnek, hogy közömbös lesz számodra, milyen látványt nyújthatsz kívülrõl.
 
A SZERELMESKEDÉSHEZ IDÕ KELL
Sietünk, rohanunk egész nap. Nem fekszünk le napnyugtakor (néha csak akkor, ha szervezetünk már nagyon kéri), és majdnem mindig bűntudattal hajtjuk álomra fejünket: már megint nem sikerült befejezni a jelentés, a szerzõdés megírását, a vasalást, a fõzést és még sok egyéb fontos dolgot. Aztán, ha végre ágyba kerülünk, ott van még a házastársi  kötelesség, amit ha nem este, akkor mikor teljesítünk?! Reggel? Reggel az óracsörgés kíméletlenül szakít ki az álom karjaiból. Mielõtt még egy gõzölgõ kávé képe megjelenne lelki szemeink elõtt, belehasít a tudatunkba a valóság: reggelit kell készíteni, ki kell vasalni férjünk ingét, el kell szállítani a gyerekeket az óvodába. A szex az utolsó, ami eszünkbe jut (ha egyáltalán…). Hétvégén? Hétvégén meg minimum délig alszunk, végre!
SZEXLECKE!
Éljünk harmóniában saját testünkkel! Mi lenne, ha tennénk valamit azért, hogy hajszolt testünk vissza- és rátaláljon eredeti  bioritmusára?
Elõször szánjunk csak naponta néhány percet arra, hogy lenyugodjunk. Talán nem is olyan fontos az a vasalás, mert a zakó eltakarja a különben sem olyan gyűrött inget. Munkába menet a metrón is rohanunk, pedig ott csak meg kéne várni, hogy elszállítson a kívánt megállóig. Közben informálódunk, újságot olvasunk, az aznapi értekezletre készülünk. Ha autóval utazunk, sminkelünk a visszapillantó tükörben, a másik kezünkkel kávét iszunk, közben hátranyúlunk eligazítani a gyerek biztonsági övét stb. Próbáljunk meg egyszerre egy dolgot csinálni.
 
  Ha megtehetjük, utazzunk el szabadságra, ahol nem találjuk szembe magunkat a folyton elégedetlenkedõ fõnökkel, és ahol nem visel a férjünk inget, tehát nem kell vasalni. Próbáljunk meg egyéni igény szerint elaludni és felkelni. Ha saját bioritmusunk szerint élünk, pár nap után már nem fogjuk tudni visszatartani vágyakozásunkat reggel, amikor párunk mellett ébredünk, és ezzel õ is így lesz.
 
Öt érzékszerv
Ölelés-csók-aktus. A szerelmeskedés alapsémája. De ahhoz, hogy egész testedet, s lelked valamennyi zugát átjárja a boldogság érzése, valamennyi érzékszervnek részt  kell vennie az együttlétben. Ráadásul az igazán érzéki szex alatt kedvesed testét, reakcióit, érzékenységét is alaposan feltérképezed, így válhat kölcsönössé az „együttműködés“.
 
INTIMITÁS
Engedj szabad utat az érzelmeidnek! Amíg megfontolod gesztusaidat, hogy milyen veszélyekkel fenyegethet az, hogy „kiadod“ magad, addig nem lesz teljes egészében tiéd az öröm, amit a szerelmi együttlét szerezhet. Vannak olyan gesztusok – simogatás, a partner hajának gyöngéd cirógatása – melyek az összetartozás, a gyengédség félreérthetetlen jelei. A szeretkezés közben összefonódó kéz kifejezi az örömötöket, hogy együtt lehettek.
 
APRÓ ÕRÜLTSÉGEK
Ne az extrém, természetellenes pózokra, hanem olyan apró õrültségekre gondolj, melyeket a játékosság és a humor sugall. A férfiak általában szeretik a szerelmi kalandokat, és hálásak, ha partnerük megfűszerezi ezekkel az együttléteiket. Az összetartozás érzését is elõsegíti, amikor késõbb összekacsintotok: „El sem hiszem, hogy mi ilyeneket csináltunk!“
 
SPIRITUÁLIS SZINT, MAHÁMUDRÁ
A bensõséges szeretkezés a legérzelmesebb érintkezés két ember között, mivel alapját a mély megértés és a bizalom adja. Ebben az együttlétben tapasztalhatjátok meg a spirituális lélek-társulást, melynek során a partnerek összekapcsolják energiakeringésüket, s megélik a mahámudrát, a világegyetemmel átélt tökéletes orgazmust.
 
Szexpozíciók
Olyan pozíciót válasszatok, amelyben egymás szemébe tudtok nézni, ugyanis gyógyító szerelem-energiát küldhetünk a szemünkön keresztül. Egymás lélegzetén keresztül zárjátok a kört, így összekapcsolódik kettõtök energiamezeje.
 
1. póz: OLDALFEKVÉS
Hogy csináljátok?
Fekve gördülj egészen a bal oldaladra. Nyújtott bal karodon nyugtasd a fejed, a jobb térdedet húzd fel, tudod, mint a KRESZ-tanfolyamokon gyakorolt „eszméletlen beteg lefektetése stabil oldalfekvésbe“ pózban. Életmentõd most lovagló ülésben ráül a bal lábadra, arccal feléd, de nem a mesterséges lélegeztetésre koncentrál. Ha viszont nagyon mély levegõt akarsz venni, akkor a vállára emelheti a jobb lábadat.
Mi benne a jó?
Ez a póz még terhesen is nagyon kényelmes.
 
2. póz: GYŰRŰ
Hogy csináljátok?
Minden szeretkezés gyöngédségét erõsítheti, ha egy-két percre megpihentek az itt ajánlott pózban. Aktus közben, szemben térdelve
öleljétek át egymást, és egymás könyökébe kapaszkodva lassan dõljetek hátra. Ha elég sok hasizom gyakorlatot végeztetek az
aerobikórákon, próbáljátok ki, hátha egészen hanyatt tudtok feküdni.
Mi benne a jó?
Próbáld elképzelni, ahogy a szexuális energia az ágyékodból – a kedvesed felõl – kiindulva szétáramlik benned. Nagyon szép lehet.
 
3. póz: ERESZKEDJ LE HÍDBA
Hogy csináljátok?
A férfi nyitott terpeszben ül a földön/ ágyon. Ülj vele szemben, lovagló ülésben, és lassan ereszkedj rá az álló hímvesszõjére. Aztán lassan hajolj hátra. (Vigyázz, meg ne húzd a derekad!) Mikor a fejeddel elérted a talajt, nyúlj hátra, és a fogd meg a párod lábfejét.
Mi benne a jó?
Ha elég hajlékony vagy, és tartani tudod ezt a pózt – akár csak másodpercekig is –, elámulsz, micsoda felszabadító élmény így átadni
magad a gyönyörnek. A kedvesed pedig imádni fogja a melled nyújtotta erotikus látványt.
 
4. póz: RINGATÓ
Hogy csináljátok?
Mikor szeretõd már benned van, üljetek szemközt, jó szoros ölelésben. Kétoldalt kulcsoljátok át a másik térdét alulról, és emeljétek fel,
hogy a talpatok elszakadjon a talajtól. Felborultok? Dehogy, hisz megtartjátok egymást.
Mi benne a jó?
Ebben a pozícióban nem tudtok nagy amplitúdóval mozogni, de épp ez benne a jó, hogy kénytelenek vagytok szelídek lenni, az elõre-hátra ringatózástól pedig elszédülsz, olyan izgalmas. Meghosszabbíthatod a párod erekcióját a PC-izmaid összehúzásával.
 
Bánsági Kinga