A Suunto S6   csuklóra rögzíthető computert kimondottan a sízés és a snowboardozás kedvelői számára fejlesztették ki. Méri és tárolja a lesiklás maximális, valamint minimális sebességét, magasságmérő: az idő esetleges rosszra fordulása esetén fontos, 2, 10, vagy 60 másodpercenként rögzíti az aktuális magasságot.

 

Dőlésszögmérővel is ellátták. Jelezheti a lavinaveszély esélyét is. A barométer segít előrejelezni az időjárást, óra, stopper, kronométer is egyben, továbbá A Suunto S6-ot számítógép csatlakozási lehetőséggel látták el. A további, különféle veszélyeket jelző funkciók óvnak a túl gyors ereszkedéstől, illetve előre jelzik a közelgő vihart.

A beépített kronográf lehetőséget nyújt a maximális sebesség és az átlagsebesség mérésére is, továbbá az adott időn belüli magasságváltozás rögzítése által lemérhető lesz az egyéni futásteljesítmény. Mutatja a összesített süllyedési értéket és a lesiklások számát. Vízálló, -20 és +50 Celsius fok között működőképes.

 

A számítógéphez való csatlakozás lehetősége további felhasználásra és plusz információk nyerésére nyújt alkalmat. A SKIM teljes verziója letölthető a Suunto S6 computerhez adott CD-ről, valamint a www.suuntosports.com webloldalról.