Bár Gerencsér Csaba világbajnok, mégis kevesen ismerik. Magyarországon a jet-ski mint versenysport mostohagyermek, hiszen többnyire kicsi, mesterséges tavakon hódolhatnak csak szenvedélyüknek a száguldás és a víz szerelmesei. Ilyen a dunaharaszti tó is, melynek lenyűgöző tisztaságú vízpartján beszélgettem a bajnokkal.

 

Hogyan lehet felkészülni egy jet-ski versenyre?

Az igazi nagy megmérettetések tengeren zajlanak, így nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Magyarországon nincsenek olyan körülmények, hogy a versenysportot igazán művelni lehessen. A tavak, ahova beszorulunk nyaranta, nagyon kicsik. Nem mehetünk a Dunára, ahol még lehet, hogy találnánk megfelelő helyet a felkészülésre. Téli időszakban erőnléti felkészülés folyik, ez főleg súlyzós edzésekből, némi biciklizésből és futásból áll. A versenyzés mind szellemileg, mind fizikailag igen megterhelő ellentétben a hobbisportolóktól, akiknek kiváló kikapcsolódást jelent a víz és a sebesség.

Mennyit fogyasztanak? Gondolom, ekkora teljesítmény mellett ez nem elhanyagolható.

Persze, hogy nem. Az én jet-ski-m, amit a versenyeken használok, fél óra alatt 30-35 liter üzemanyagot fogyaszt. Ezt inkább időben lehet mérni, nem kilométerben.

Milyen egy világverseny?

Június 21-én volt Oleronban – ez Franciaország mellett az Atlanti óceán egyik szigete – az Off – Shore világverseny, ahol 2 nap alatt mentünk 380 km-t.

4-6 méteres hullámok vártak ott rám és erős szél. A nyílt vízen egyedül navigációs rendszer nélkül az előre memorizált útvonalon kellett haladni. Tavaly Spanyolországban a világbajnokságon vezető pozícióból az utolsó szakaszon eltévedtem, kifogyott a benzinem másfél óra múlva talált rám a mentőhelikopter. Sokáig én voltam a nagy vesztes, vezető helyről motorhiba és egyéb technikai akadályok miatt estem ki. 1996 volt egyik legsikeresebb évem. A VB-n harmadik lettem Eb-n, összetettben második, 1998-ban egy amerikai nyílt bajnokságon szintén második helyre kerültem, majd következő évben megnyertem. A világversenyek nehézségét jól tükrözi, hogy kb. az indulók fele ér csak célba.

Miért jó mégis ez, ha költséges, nem lehet mindenhol menni és még a technikai lehetőségek sem az igaziak?

Már több mint tíz éve űzöm ezt a sportot nagyon fontos a jó kapcsolatok kialakítása a világban sokan, ismernek – többen, mint itthon – nagy segítséget jelent, hogy a Sea-Doo márkaképviselet magyarországi kizárólagos importőre vagyok így kaptam tőlük versenymotorokat, kitanították a szerelő csapatomat. Az élmény mindenért kárpótol. Azt kéne itt megtanulni, hogy a sportnak nagy élettér kell. Mindegyiknek.

A világbajnokság utáni tervek?

Novemberben lesz még egy nagy verseny a Párizs Dakar mintájára Gambia, Mauritania és Szenegál partjainál, 10 nap alatt 2000 km-es távot kell teljesíteni. A tervem? A célba érés.

H. É.