Este ne igyál szén – dioxiddal dúsított ásványvizet!

A szén – dioxiddal dúsított italok jelentősen megnövelik a gyomor savtartalmát és alvás közben elősegítik a gyomornedvek nyelőcsőbe való visszaáramlását, ezáltal fokozzák a gyomorégést. (Az amerikai Tucson, Boston és Minneapolisi egyetemek tanulmánya szerint).

 

Kismamáknak tilos a tonhal!

A várandósok és a szoptató anyukák inkább húzzák ki étrendjükből a tonhalat, az ugyanis metilhiganyt tartalmazhat, ami szoptatásnál bekerül a csecsemő szervezetébe. Az anyatejben ezen kívül még több mint 300 idegen (azaz káros) anyag mutatható ki. Mindezek ellenére sem tanácsolják a szoptatás   abbahagyását. (Berlini Környezet- és Természetvédelmi Intézet)

 

Az apukák több hamburgert fogyasztanak, mint az agglegények.

Miért? Gyerekeik csábítják őket a gyorséttermekbe.

(Véleménykutatóintézet, Forsa, Berlin) 

 

Aki napi négyszer eszik almát, csökkenti koleszterinszintjét!

Kaliforniai kutatók szerint az alma hatóanyagai csökkentik a káros LDL – koleszterin veszélyét is.

 

Dr. KUTYA

 

• A londoni Amersham kórház kutyák segítségével diagniosztizált rákos megbetegedéseket. Hat tesztkutya elé raktak vizeletpróbákat, egészséges és beteg emberekét. Az ebek szaglás útján felismerték, és jelezték, melyik mintával nagy a baj.

 

•Négyszáz szívinfarktusos beteg életmódját vizsgálta Erika Friedmann amerikai szociológus, és arra jutott, hogy a kutyatartók túlélési esélyei 12-szer nagyobbak, mint azoké, akik nem tartottak állatot.

 

•Túlsúlyos gyerekeket próbálnak mozgásra szoktatni gyors mozgású, játékos kutyákkal, terápiás célzattal Wismarban (Németország). A kicsik előbb az ebeket szeretik meg, aztán   a mozgást is. 

 

A veszélyes kétszersült

A kétszersült teljes kiörlésű gabonából készül, több nyomelemet, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mint a vilagosabb kenyérfajták, mégsem ajánlatos túl sokat fogyasztani belőle, mert a rákkeltő acrylamid tartalom a kétszersültben magas!

 

 Keserű öröm

Az orális fogamzásgátlás (vagyis a tabletta) gyakran vezet kedvtelenséghez. A bostoni egyetem kutatói bebizonyították, hogy a libidócsökkenés még a tabletta abbahagyása után is fennállhat – egyes esetekben akár örökké tart e mellékhatás.

 

A kövérebb hűségesebb!

A kövér férfiaknak csak 11 %-a lépne félre, míg a soványaknak 23 % -a hűtlenkedne.   (Forsa – teszt)

 

Összeállította: Tary Melinda