A gyönyört mindig lehet fokozni, az ölelés lehet lázasabb, a csók édesebb.
Nem kell más hozzá, csak egy cseppnyi csalafintaság, amit az illatos tégelyek rejtenek.

 

Már a szerelem bibliájának tartott Káma-Szútrában is van utalás az illatok erejéről: „Az ágyat virágfüzérek díszítik, mennyezet borul föléje, és két párna van rajta, egy a fejnél, egy a lábnál. Ezen az ágyon kívül még egy nyugvóhely, kerevet áll a teremben, ennek fejénél pedig az asztalkát látjuk, amelyen az illatos éji kenőcsök, virágok, collyriummal telt tégelyek és más kellemes szagot árasztó anyagok, szájillatosító kivonatok és citromhéjak vannak elhelyezve.”

„A tantrista szerelmi szertartás során a nők hét különböző illatot használnak testükön: jázminolajat a kézen, pacsulit a nyakon és az arcon, ambróziát a mellen, levendulát a hajon, mósuszt a nemi szervek tájékán, szantált a combon és sáfránykivonatot a lábon”.

Manapság a nők újra felfedezték az illatok erejét, és a csinos ápolt külsőt ezzel teszik tökéletessé. Sőt, a ruhán kívül az ágyneműre és a falra is kerülhet a vágykeltő permetből. A jó választás alapvető fontosságú.

A jázmin örömmel tölt el, feloldja a bűntudatot, a szexuális gátlásokat. Mintha lebegnél a beteljesülés felé. Ez mindenki számára ajánlható. A feszültséget a kamilla is oldja, csitítva az ingerültséget, a stresszt. A gólyaorr romantikus hangulatba hoz, felpezsdíti fantáziánkat, fokozza a másik iránti gyengédségünket. A szantálfa is a harmóniát és az összetartozás érzését erősíti, elfeledteti a hétköznapok gondjait, kizárja a külvilág zavaró hatásait.

A narancs virága kíváncsivá és izgatottá tesz, és a szeretkezést követő kellemes „zsibbadás” érzését is meghosszabbítja.  

Gyógyító érzékiség

Az illóolajak között találhatók olyanok, amelyeknek gyógyító hatása segít az élvezetek kiteljesedésében. Azoknak, akik erősen gátlásosak és nemi vágyaik takaréklángon égnek, általában felsőtestük vérbő, ugyanakkor medencéjük, ágyékuk hideg.

A rozmaring helyreállítja a vérkeringést, életre kelti a testet.

Akik állandóan rettegnek a csalódástól, mert már sok sebet szereztek, azoknak a rózsa ajánlható, mely ismét fogékonnyá teszi őket a szerelemre, a szépségre és a bizalomra. Ha egy kicsit náthásak vagyunk, vagy egy nehéz nap után a fáradtság lesz úrrá rajtunk, a borsmenta beélesíti érzékeinket, dinamikussá és tettre késszé tesz. A levendula a félénkeknek kedvez, akikben a találka, a bizalmas együttlét szorongást vált ki. Ez sokszor együtt jár fizikai tünetekkel: szédüléssel, verítékezéssel. A levendula illata regenerál és nyugtat, így már semmi sem vonhatja el a figyelmet a szerelmes együttlétről.

 

K. J.