Jónás Ritát jól ismerhetjük a Kölyök Klub hétvégi műsoraiból. A mindig mosolygós, hihetetlen energiával és türelemmel rendelkező hölgyet mindenki a szívébe zárta.

 

Jónás Rita szinte már családtagnak számít a tévénézők körében, hiszen a hétvégéken a gyerekek az ő műsorán csüggnek órákon át.

A kicsik együtt izgulnak a versenyző csapatokkal, a fejtörő kérdésekre örömmel vágják rá a helyes választ, a mesék alatt pedig csakis lábujjhegyen szabad közlekedni a szobában. Rita pedig fáradhatatlanul mosolyog, jóindulatúan segít a versengő családoknak, és együtt örül a győztessel. A szőke hölgyet egy rövid ideig nem lehet majd látni a képernyőn, hiszen augusztus végén, szeptember elején ad életet második gyermekének.

 –Szeptember tizedike környékére vagyok kiírva, de úgy gondolom augusztus végén talán már karomba foghatom majd a kislányunkat. A párommal sokat törtük a fejünket, hogy mi is legyen a neve a picinek, aztán a Csengét választottuk. Igaz most már eléggé felkapott lett ez a név, de nekünk még mindig ez tetszik a legjobban.

Másodszor hord gyermeket szíve alatt. Volt e valami, amit megfogadott az első terhessége alatt?

– Rékával szinte észre sem vettem a terhességem, végig remekül éreztem magam. Egyetlen egyszer fordult elő, hogy reggelire kólát ittam, és ettől rettentően éreztem magam. Ezen kívül semmi gondom sem volt szerencsére.

A rohanó életmódja mellett oda tud figyelni az egészséges táplálkozásra?

– Amíg minden nap forgattunk, addig nagyon egyszerű volt egészségesen és rendszeresen étkeznem. A stúdióban remek étterem van, és amikor kedvenc kollégáimmal lementünk enni, akkor mindig odafigyeltem arra, hogy mi kerül a tányéromra. Húst biztos, hogy minden nap fogyasztottam, még a doktor úr is megdicsért, hogy remek a fehérje bevitelem. Viszont amióta nem járok be rendszeresen, és az építkezésünk miatt nem nagyon tudom, hogy hol ér a dél, néha bizony csúszik az ebédem. Persze azért az egészséges étkezésre még így is odafigyelek.

A terhesség alatt a hízástól sok nőnek kinyúlik és megrepedezik a bőre. Ön tesz ennek megelőzése érdekében valamit?

– Az első terhességem alatt csakis testápolót használtam, amit egyébként is megtettem minden zuhanyozás, fürdés után. Persze ez nyolc évvel ezelőtt volt, és úgy gondolom harminc fölött már sokkal jobban oda kell figyelni mindenkinek magára, így a párommal mi is vettünk terhességi csíkok megelőzésére szolgáló krémet. Már egy tubussal el is használtam belőle, és most kezdem el a másodikat. Remélem tényleg hatásos, bár azt hiszem, a genetika is sok mindent meghatároz. Édesanyámnak sem voltak csíkjai, így remélem engem is elkerül.

J. H.