A reflektorok fényében, amikor minden szem ránk szegeződik, biztosnak kell lennünk abban, hogy őrült jól nézünk ki, mert önbizalom nélkül nincs siker. De tegyük fel, hogy hétköznapi hősök vagyunk, és csak a tükörkép és párunk elismerő tekintete a tét, akkor is számít a külcsín. A nők egyik rémálma a comb külső oldalára rakódó zsír.

 

Érzed ahogy szűkül a nadrág és riasztó hurkák feszülnek minden mozdulatnál. Ha igen tarts velünk, ha nem akkor előzd meg és tarts velünk.

 

Külső comberősítő gyakorlatok

 

Állj vállszélességű terpeszbe, a lábfejek legyenek párhuzamosak. Ereszkedj le guggolásba úgy, hogy a térded ne kerüljön a lábujjaid elé. Ügyelj arra, hogy a feneked végig szorítva legyen, mert úgy hatásos, majd állj fel. Ez a gyakorlat nemcsak comb-, hanem nagyon jó fenékformáló gyakorlat is. Nehezítheted úgy, hogy kisebb terpeszben állsz, vagy súlyokat veszel a kezedbe.  

 

 

 

Lábemelés oldalfekvésben.

Feküdj az oldaladra a földön, támaszkodj a könyöködön. Az alsó lábad enyhén hajlítva rakd a tested elé, a másik pedig maradjon nyújtva a felsőtest folytatásaként. Emeld oldalra fel a lábad pipáló lábfejjel, majd ereszd vissza. Fontos, hogy ne lendítsd a lábad, hanem emeld. 

 

Lábhúzás oldalfekvésben.

A testhelyzet marad, csak a felső lábadat hajlítva húzd a tested elé, majd nyújtsd ki.

 

 

  

 

 

Lábemelés hajlított lábbal test előtt.

Most a felül lévő lábadat hozd a tested elé, hogy 45 fokos szöget zárjon be a felsőtesttel. Folytasd így a lábemelést.

 


 
 

 

Lábkörzés oldalfekvésben.

Ezt kicsit nehezítjük, a felső láb marad a test előtt és kis körzéseket végzünk vele előre.

 

  

 

 

 

Lábemelés térdelőtámaszban.

Emelkedj térdelőtámaszba, támaszkodj meg az alkaron. Emeld oldalra a lábadat úgy, hogy közben ne dőlj ki oldalra.

 

  

 

 

 

A gyakorlatokat nehezíthetjük lábsúlyzó használatával.