A magyarországi telecom cégek közül a T-Mobile a legjobb, ezt minden squash rajongó elismeri.   Az I. LG – Online Telecom Squash Kupán, amelynek a budaörsi Online Squash Club adott otthont, a nyolc legnagyobb hazai cég versengett az elsőségért, és bizony óriási csata bontakozott ki a pályán.  

 

Végül a Süle Róbert vezette T-Mobile csapat szerezte meg az első helyet. Papp Attila, az Online Squash Club vezetőjének elmondása szerint, a telecomos cégek dolgozói közül nagyon sokan járnak hozzájuk fallabdázni, így nem volt túl nehéz rábeszélni őket, hogy állítsák ki csapataikat és küzdjenek meg a felajánlott trófeáért, a klub által rendezett squash kupán.

„Elsősorban a fallabdázásról szólt ez a nap, de   az indulók üzleti szempontból is jobban megismerhették egymást. A nyolc csapatkapitány, akiket megkerestünk, szinte azonnal igent mondott a felkérésünkre.

 

Akkora volt a lelkesedés, hogy néhány cégnél még házi bajnokságot is kénytelenek voltak kiírni, hogy kiválasszák a legjobb öt játékost. Szándékaink szerint ez egy hagyományt teremtő rendezvény, amelyet minden évben megismétlünk majd. Ötleteink visszhangra találtak, hiszen a cégek már érdeklődtek, hogy mikor lesz a következő viadal. Azt hiszem, ez magáért beszél. Ráadásul az egész napos mozgás mellett megismerkedhettek a konkurencia dolgozóival, termékeivel, és persze láthattak profi fallabdázóktól bemutatót.”

 

Abban minden cég egyetértett, hogy remek ötlet volt összehozni a nyolc legnagyobb hazai kommunikációs céget, és kötetlen formában, a versenyszellem tisztaságát megtartva igazi párharcokat kiírni – persze csak fallabdában. A szervezés remek volt, és a nap végén mindenki elégedetten, a másnapi izomláz biztos tudatában hagyta el a squash clubot. A nyolc csapat 2×4-es csoportra bontva küzdött egymással. Az első kettő jutott az elődöntőbe, és onnan a két győztes jutott tovább. Ám, hogy a többiek se üljenek tétlenül, mind a nyolc helyért meg kellett küzdeni. A fair play szabályaira maguk a játékosok ügyeltek, és ha valakinek vitás kérdése volt, abban Gosztonyi István vezetőedző döntött.

 

„Nagyon fontosnak tartjuk az egészségnevelést, támogatjuk, sőt ajánljuk munkatársainknak, hogy heti két-három alkalommal   szakítsanak időt a sportra – mondta Kóka János, az Elender vezérigazgatója, majd hozzátette: ehhez persze nekünk is érdekünk fűződik, hiszen a testi fittséghez, szellemi fittség párosul, így jókedvű, terhelhető munkatársakkal lehetünk körülvéve. A cégünknél a fallabdázásnak és a vitorlázásnak már komoly hagyománya van, ám aki fitneszezni szeretne, vagy bármilyen más sportágat űz, azt is támogatjuk. Azzal lehet igazán divatot diktálni, ha mi magunk is példát mutatunk, ha látják, hogy mi is időt, energiát fordítunk a mozgásra, ha pedig kedvet csináltunk a sporthoz, már csak a feltételeket kell megteremteni hozzá. Épp ezért az is előfordul, hogy a dolgozónk egyesületét, csapatát patronáljuk. A squash egyébként az egyik kedvenc sportágam, hiszen aránylag rövid idő alatt el lehet sajátítani az alapokat,   és szinte minden porcikánkat megmozgatja. Ez a kupa remek ötlet volt, reméljük lesz több hasonló. Mi biztosan indulunk!”

 

„A squash az a sportág, amely jobbára minden izmot megmozgat, és leginkább a menedzserek űzik. No nem azért, mert kimondottan nekik találták ki, hanem mert ezt akár korán reggel, vagy késő este is lehet játszani. A legtöbb fallabda terem sokáig nyitva tart, így a szellemileg fáradt dolgozó felfrissülhet egy kiadós squash derbi után. Az LG többek között azért szponzorálja ezt a kupát, mert remek alkalmat teremt arra, hogy   a legnagyobb riválisaink ellen kiállhassunk, és ráadásul még üzleti értékeinket,   termékeinket is megismerhetik. Az LG telefonjai olyanok, mint ez a sportág: dinamikus, gyors, lendületes, színes, így szinte magától értetődő volt, hogy az első felkérésre igent mondtunk. A tervek szerint jövőre is lesz hasonló kupa, és reméljük az is ilyen remekül sikerül majd.”

 

„Hihetetlenül meg voltunk elégedve mindennel az egész verseny alatt – mondta Garancsik János, a Pannon GSM csapatának vezetője. – Mikor lesz a következő? Ha van rá mód, szeretnénk minél több ehhez hasonló versenyen indulni, hiszen remek szórakozás, és egyben kihívás volt. Én sajnos sérülés miatt nem tudtam most a csapatomat segíteni, de bízom benne, hogy a következő alkalommal már játszhatok. Ezüstérmesek lettünk, ez szerintem remek eredmény. Ahogy én tudom minden csapatban volt egy-két igazolt versenyző, persze nálunk is. Mindenki készült erre a viadalra, eljártunk – ha nem is közösen – gyakorolni, a legtöbben amúgy is   játszanak heti egy-két alkalommal.”

 

„Nagyon örültünk a meghívásnak, és röviden csak annyit tudok mondani, hogy kiváló volt minden – mondta Süle Róbert, a T-Mobile gárdájának vezetője. – Bejáratott csapatunk van, talán ennek is köszönhetjük az első helyet. Egyénileg edzünk, szinte mindenki négy-öt órát tölt hetente a pályán. Remek kikapcsolódás, rövid idő alatt átmozgat, és szinte pillanatok alatt megfeledkezünk minden gondunkról, csak a játék számít. Jövőre is szívesen rajthoz állunk, és ha esetleg más sportágban is kiírnak hasonló viadalt, akkor azon is elindulunk.”

 

„Nagyon hasznosnak találtuk ezt az egész tornát – mondta Dravec Gergő, a Matáv csapat tagja. – Nincs minden nap alkalmunk arra, hogy találkozzunk a telekommunikációs piacon jelen lévő konkurenciával. A mozgás is jó volt, és a rendezés is kifogástalan. Szóval, ha lesz hasonló, azon mindenképpen ott a helyünk, még akkor is, ha csak lelkes amatőr fallabdázók vagyunk. A verseny előtt hetente egyszer eljártam fallabdázni így készültem a kűzdelemre. Nagyon tetszik ez a sport, hiszen akár késő este is nyugodtan ütőt lehet ragadni, biztosan talál nyitva lévő klubot az ember.”

 

„Elég későn kaptuk meg a meghívást, így a komolyabb versenyzőink már sajnos nem tudtak eljönni a viadalra, hiszen a hétvégéket hónapokkal korábban lekötik – mesélte Bárány Dénes, az Axelero kvintett tagja. – Mindezek ellenére remek ötletnek tartom ezt a rendezvényt, jóleső fáradságérzettel tértem haza. Egyébként is eljárok squasholni, ám ennyit egyszerre nem játszottam még. Tetszett a szervezés, és a profik bemutatója káprázatos volt. Ha barátságok nem is, de hasznos ismeretségek mindenképpen kötődtek, és már ezért is megérte ez a kupa.”    

 

Jármi Hilda