A magyar lakosság jelentős részét a tv elé szögezte az egyik kereskedelmi adó tehetségkutató műsora: a Megasztár. Az iskolában, a munkahelyeken és otthon parázs vitákat váltottak ki a versenyzők és a zsűritagok. Együtt nevetünk, és együtt sírunk…utoljára Kovács Tímeával, akit a közönség annak ellenére kiszavazott, hogy lázas betegen is helyt állt a színpadon.

 

Milyen reményekkel jelentkeztél a versenyre?

Nagyon jó lehetőségnek tartottam arra, hogy megismerjenek az emberek és átadhassam nekik azt az örömöt, amit éneklés közben érzek. Az előválogatás elég ijesztő volt, a rengeteg jelentkező, a nyüzsgés, az izgalom csak úgy vibrált körülöttem. Ráadásul reggel 8 órakor kezdődött a meghallgatás, és én este 7 órakor kerültem sorra, gondolhatod, hogy milyen állapotban. Amikor kiderült, hogy a kiválasztottak között vagyok, először fel sem fogtam, hogy van folytatás.

 

Hogy bírtad az összezártságot a többi versenyzővel?

Hat évig éltem kollégiumban és három évig énekeltem egy luxushajón, úgyhogy volt időm megtanulni az együttélés szabályait. Ráadásul most a társaság is jó volt, mély barátságok születtek, szép emlék marad. Az is megkönnyítette a helyzetünket, hogy hatalmas volt a ház, így ha valaki magányra vágyott, vagy gyakorolni akart, el tudott vonulni. A ház körüli teendők sem okoztak feszültséget, mindenki kivette részét a munkából.

 

A fellépések előtti feszültség sosem robbant?

Csütörtökönként lehetett érezni, ahogy borul a rend, pénteken, a főpróbán pedig már szikrázott a levegő, de mivel mindannyian egy cipőben jártunk, ilyenkor különösen türelmesek voltunk egymással.


Milyen volt a kiszavazás utáni első estéd?

Hiába tudod, hogy bármikor kieshetsz, igazán nem lehet rá felkészülni. Aznap ébren maradtam hajnalig, hogy sose érjen véget az a nap, ami még a versenyhez fűz. Az is segített, hogy a párommal nagyon sokat beszélgettünk a történtekről. A szüleim pedig – mint ahogy zenei pályafutásom során mindig – most is büszkék voltak rám, ami szintén erőt ad a továbblépéshez.

 

A kiesők mindig azt nyilatkozzák, hogy nincs harag! Nem nehezteltél a néha kíméletlen zsűrire?

Sosem éreztem, hogy igazságtalanok lennének. A hibákat, amikre felhívták a figyelmemet, én magam is éreztem. Mind szakmailag, mind pedig emberileg nagyra tartom a zsűri tagjait.

 

5 évesen hegedülni kezdtél, zenei általánosba jártál, zongoráztál, zeneművészeti konzervatóriumban érettségiztél. Miért kanyarodtál a könnyűműfaj felé?

Ez ugyanaz az út, és nem adtam fel a komolyzenéről szőtt álmaimat. Jövőre is jelentkezem a Zeneművészeti Akadémia opera szakára, de hozzám tartoznak azok az évek is, amikor a luxushajón tánczenét énekeltem, vagy éppen esküvőkön léptem fel. Egyelőre nem akarok választani.

 

Van kialakult elképzelésed önmagadról és a jövődről?

Pontosan tudom, hogy ki vagyok és merre tartok. Azért próbálom ki magam újra és újra, mert nagyon sok minden érdekel. Ha valami felkelti a kíváncsiságom, annak a végére járok.

 

Így kezdtél motorozni is?

Egy nagyon jó barátomnak van motorja és mindig elkísértem a gyorsulási versenyekre. A csöndes szemlélődést nem nekem találták ki, így hamarosan én is nyeregbe pattantam. Imádom a száguldást!

 

A párod is hasonló típus?

Ő épp az ellentétem: nyugodt és türelmes, ő jelenti számomra a biztonságot.

 

Nemcsak a tehetséged, hanem a megjelenésed is elismerést keltett a nézőkben. Mennyire fontos számodra a külsőd?

Fontos, hogy egy nő a lehető legtöbbet kihozza magából. Rendszeresen mozgok, hosszú ideje járok Seres Attila tánciskolájába. A másik végletet is kipróbáltam, három éven át body buildingeztem. Az étkezésre is figyelek: csak akkor eszem, ha valóban éhes vagyok, és csak éppen annyit, amenynyi csillapítja az éhségemet. Este 6 óra után már nincs nassolás, a kenyeret, tésztát száműztem, elsősorban zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok. Ez nálam bevált!

 

Arról panaszkodtál a beszélgetés előtt, hogy felszedtél 3 kilót.

Lelki bajokra legjobb anyu főztje, aki természetesen kedvenc ételemet készítette el: töltött káposztát. Én pedig napokig csak ettem, ettem. A hangulatomon sokat javított, de a formámnak nem tett jót.

 

A Megasztár fellépésein igen extrém ruhákat viseltél. Közel áll hozzád az a stílus?

Nagyon szerettem a „madonnás” ruhámat, de a hétköznapokon a miniszoknyákat, háromnegyedes nadrágokat és a tűsarkút részesítem előnyben, hozzá egy csepp fűszeres illatú parfüm.

 

Mikor lépsz fel legközelebb?

Mostanában a Megasztár csapatával szoktam fellépni egy klubban, és mint azon az emlékezetes estén, az utolsó fellépés előtt is be voltam rekedve. Nehezen gyógyulok, még tart a Megasztár-láz.

 

Kardos Judit