Néhány apró, de fontos kérdés az akupunktúráról.

 

– Az akupunktúrás kezelés során kivédhető-e a jojo-effektus?

   Tudomásul kell vennünk, hogy a jojo effektushoz nagyban hozzájárulunk saját magunk. Ugyanis, ha eszünk, sokat, rossz időben, és nem iszunk megfelelő mennyiségű folyadékot, előbb vagy utóbb a kilók visszajönnek, sőt még a leadottnál akár kicsit több! Nincs olyan fogyókúrás módszer, amely kihagyná magát, a fogyókúrázó személyét, akaraterejét. Áldozat nélkül nem lehet fogyni!   Ha tudjuk magunkról, hogy hízásra hajlamosak vagyunk, tudatos odafigyelést igényel étkezésünk és életmódunk. A legtöbb sikeres páciensem már nem hagyja úgy el magát, mint korábban túlsúlyosan, hanem élvezve új külsőjét, nagyon igyekszik megtartani a súlyát.

 

– Lehetséges-e akupunktúra segítségével a dohányzásról leszokni?

      Igen, bár a dohányzásról való leszokás sokkal nagyobb önfegyelmet, akaraterőt kíván, mint az, hogy lefogyjunk.

Az akupunktúra abban segít, hogy megszünteti a pszichés tüneteket – feszültséget, ingerültséget, mely a mozdulat hiányából fakad. A dohányzás abbahagyásakor a nikotin csökkenése a szervezetben hiányállapotot válthat ki. Többnyire ,,pótcselekvésként” a hűtőnyitogatás marad. A kezelés alatt csökkentjük az éhségérzetet is, így nemcsak a tüdő tisztulása és a szervezet méregtelenítése érhető el, de akupunktúrával a dohányzás abbahagyása mellett az elhízást is elkerülhetjük.

 

-A menopausa után is használható-e fogyásra az akupunktúra?

            Nem lehet a menopausát, a megváltozott hormonális viszonyokat egyetlen fogyókúra során sem figyelmen kívül hagyni. De nem is kell lehetetlennek tekinteni ebben az állapotban a fogyás lehetőségét! Lehet ebben a korban is fogyni, csak lassúbb ütemben. Átlagosan egy kúra során 5-6 kg feleslegtől szabadulnak meg a nők ebben az életkorban.

Ezen akupunktúrás kezeléseim során gyakran tapasztalom, hogy a meno-pausát kisérő tünetek (hőhullám, izzadás, feszültség, kedvtelenség) mérséklődnek, olykor meg is szünnek.

 

Dr. Giller Myriam