Az első modellt a Párizsban tartott SISEL Sport Vásáron mutatták be 1994-ben, ahol azokat az embereket célozták meg, akik biztonságosan akartak sportolni anélkül, hogy megsérült volna a térdük és a gerincük. Egyetemi tanulmányok kimutatták, hogy a Kangoo használata futás és aerobikozás   közben csökkenti a lehetséges boka, térd és gerinc ízületek sérülését.

 

Erősíti az immunrendszert, a szívet és a tüdőt. Az izületi és gerincsérüléseket 60%-ra csökkenti, valamint 25%-al több kalóriát éget el, mint más gyakorlatok. Sok ember, aki nem tud már mozogni térd vagy izületi problémák következtében, újra képes futni a Kangoo segítségével. A Kangoo fejleszti a test alsó és felső részét egy időben, anélkül, hogy különböző káros behatások érnék a szervezetet. A tanulmányok kimutatták, hogy az oxigén felhasználás fokozódik, és átlagosan 100-250 kalória fogy 10-15 perc alatt. Az intenzitástól függő tényezők, és a hozzá kapcsolódó saját felhasználási arány egyéni eredményeket hozhatnak.

 

Összességében, rövid idő alatt, nagyon intenzív mozgást végezhetünk vele.

A Kangoo használata hasznos, mind a sportolók, mind az átlag sportkedvelő emberek között, de nem csak azért, hogy megelőzzék a sport okozta sérüléseiket, hanem a Kangoo használható a rekreáció, prevenció és a rehebilitáció területén is. 6 éves kórtól már használják a gyerekek és velük együtt a szüleik egyaránt, de a nagyszülőknek is óriási élményt nyújt a Kangoo.

 

Á-dee      

Kangoo Club Hungary