Ezúttal három, utcai használatra is szánt terepjárót mutatunk be röviden. A Mercedes M osztály, a Ford Maverick és a Toyota RAV4 is remek választás lehet.

 

Mercedes-Benz M-osztály: dinamikusabb forma, erőteljes motor

Az M-osztály immár négy éve közlekedik a belső sávban, és eddig világszerte több mint 300 000 hölgy- és úrvezető bizalmát nyerte el. Nyilván szerepet játszik ebben a klasszikus eleganciájú belső tér a valódi fa díszítő elemekkel. Az új középkonzol egyebek között további rakodórekeszeket kínál az elülső ülések között, tehát nem kell a hatalmas retikül, nők számára nélkülözhetetlen apróságokat bátran tárolhatunk autónkban.  Az alapfelszereltségként szállított automata klímaberendezését újjáfejlesztették, és a legmodernebb technikával látták el, így nyári hőségben sem kell bajlódnunk a dugóban a lefolyó smink megmentésével. Bármilyen útviszonyok között használható jármű. Két új, nagy teljesítményű és forgatónyomatékú motor teszi a vezetés élményét szilárd burkolatú utakon és kiépítetlen utakon a jövőben még tökéletesebbé, azaz bármikor megtaláljuk az erdőben eltévedt táborozó gyermekünket.

Az alapfelszereltségként szállított automata klímaberendezését újjáfejlesztették, és a legmodernebb technikával látták el, így nyári hőségben sem kell bajlódnunk a dugóban a lefolyó smink megmentésével. Bármilyen útviszonyok között használható jármű. Két új, nagy teljesítményű és forgatónyomatékú motor teszi a vezetés élményét szilárd burkolatú utakon és kiépítetlen utakon a jövőben még tökéletesebbé, azaz bármikor megtaláljuk az erdőben eltévedt táborozó gyermekünket.

Feledékeny hölgyek számára kitűnő segítség a speciális fényérzékelő, amely sötétedéskor automatikusan bekapcsolja a külső világítást. Az autó méreteit tekintve egyáltalán nem meglepő, hogy parkolást segítő rendszer segíti a bevásárlóközpontok pimaszul szűk parkolóiban a koccanásmentes parkolást.

 A mobiltelefonokhoz és a fixen beépített autótelefonokhoz készült új programmal a Mercedes vevői a jövőben a COMMAND kezelő- és kijelzőrendszer képernyőjén a jövőben rövid szöveges üzeneteket olvashatnak és írhatnak. Márpedig egy nő életében az sms nélkülözhetetlen…

 

Ford Maverick: szabadidő-terepjáró új motorral

A Ford Maverick felfrissített küllemmel és enteriőrrel, valamint számos műszaki érdekességgel fokozza vonzerejét. Alaposan megváltoztatta az új Maverick utasterét a végigmenő középkonzol. Az új tároló rekesz mellett mélyebb italtartókat találunk itt.. A kényelmesebb párnázású üléseket az enteriőr egészéhez illő színű szövettel vagy opcióként perforált Imola bőrrel vonják be.   A pótkereket áthelyezték a csomagtartó padlója alá, ezért nagyobb lett a rakodótér. Fékasszisztens ismeri fel a vészfékezési helyzetet, és segít ilyekor azonnal ráadni a maximális fékerőt. „A Ford Maverick legújabb nemzedéke, hagyományainknak megfelelően, sikeresen ötvözi a szabadidő-terepjárók robusztus stílusát és akadálylegyőző képességét a személyautók kellemes vezethetőségével” – mondta Earl Hesterberg, a Ford of Europe értékesítési alelnöke.   „Az új 2.3 literes Duratec nagyszerűen egészíti ki a választékot, és a lehető legjobban illik a Ford új, önműködő, elektronikus felügyeletű összkerékhajtásához, amelynek kezelése nem is lehetne egyszerűbb. A Maverick belső átdolgozása kellemesebb, csendesebb, komfortosabb tartózkodási hellyé tette az utasteret, és szórakoztatóbb élménnyé varázsolta a vezetést.”  

Fékasszisztens ismeri fel a vészfékezési helyzetet, és segít ilyekor azonnal ráadni a maximális fékerőt. „A Ford Maverick legújabb nemzedéke, hagyományainknak megfelelően, sikeresen ötvözi a szabadidő-terepjárók robusztus stílusát és akadálylegyőző képességét a személyautók kellemes vezethetőségével” – mondta Earl Hesterberg, a Ford of Europe értékesítési alelnöke.   „Az új 2.3 literes Duratec nagyszerűen egészíti ki a választékot, és a lehető legjobban illik a Ford új, önműködő, elektronikus felügyeletű összkerékhajtásához, amelynek kezelése nem is lehetne egyszerűbb. A Maverick belső átdolgozása kellemesebb, csendesebb, komfortosabb tartózkodási hellyé tette az utasteret, és szórakoztatóbb élménnyé varázsolta a vezetést.”  


Toyota
RAV4: új kényelmi opciók

A megújult Toyota RAV4 kétségkívül az egyik legszebb autó a sportos szabadidőautók táborában. Elölről feltűnő, hogy a kerek ködlámpák milyen tökéletesen illeszkednek a lökhárítóba, hátul pedig továbbra is meghatározó elem maradt a kissé áttervezett pótkeréktakaró burkolat. Az új vonalú hűtő­rács, az átlátszó irányjelző burkolat, a 16”-os kerekek és még sok egyéb újítás, mind-mind a minőségibb megjelenést hivatottak szolgálni. A belső térben történt változtatásoknak köszönhetően a minőség még inkább kézzelfoghatóvá válik; új középkonzol, krómdíszítések, lekerekített burkolatok és elegáns színárnyalatok jellemzik az utasteret, ami már-már a luxusautók hangulatát idézi. A megújult RAV4 olyan kényelmi opciókkal gazdagodott, mint például az automata digitális légkondicionáló, az audiorendszer kormányról történő távvezérlése, vagy a DVD alapú navigációs rendszer. Karácsonyi bevásárláskor jól kihasználhatja, hogy a hátsó ülések egyenként dönthetőek és lehajthatóak, vagy szükség esetén ki is vehetők. Az első utasülés támlája egészen vízszintes helyzetig hátradönthető, így az ülés fekhelyként is megállja a helyét. Ami bizonyos nyári romantikus estéken nélkülözhetetlen lehet.