Forró nyárban nincs is jobb dolog, mint vízparton süttetni a hasunkat, úszkálni… és vitorlázni. E sport szerelmesei mindennél jobban élvezik a széllel telt vitorlák látványát, a suhanást a vízen, magát a feelinget. Steve Sleight világhírű szólóvitorlázó könyvéből, a Teljes vitorlás kézikönyvből próbálunk ízelítőt adni.

 

Kivitorlázás

Amikor először vízre száll – akár egyedül, akár oktatóval –, ismerkedni kezd azzal a kihívással, ajándékkal és felelősséggel, amit a vitorlázás hoz az életébe. Ha oktatóval tanul, csak az új tudásanyagra kell figyelnie, mert rábízhatja a biztonsági szempontok figyelembevételét. Ám ha már egyedül vitorlázik, a sorsa teljesen a saját kezébe kerül. Ez a vitorlázás egyik fő vonzereje, de mindig tudatában kell lennie a kockázatoknak, és kellő óvatossággal kell eljárnia, ha igazán élvezni akarja ezt a világot.

 

Vízre szállás előtt

Ha vitorlázni menne, csak akkor induljon el, ha az időjárási körülmények megfelelnek tudásának, gyakorlottságának. Amikor megérkezik a vitorlázásra kiválasztott helyre, igyekezzen a helyi hajósok tanácsait kérni, akik tapasztalataik alapján meg tudják mondani, hogy mi várható, hogyan alakulhatnak a körülmények.

 

A szél becslése

Első önálló vitorlásútjára olyan napot válasszon, amikor a szélerő hármas vagy kisebb. Figyelje az időjárás-jelentést, különösen a helyi, vitorlázóknak szóló előrejelzést. Nyugodtan gondolja meg magát, és maradjon a parton, ha nem biztos abban, hogy a feltételek megfelelőek lesznek. A partra érve nézze meg a szelet mutató jeleket, hogy képet kapjon a körülményekről. Figyelje meg a parton és a vízen lévő zászlókat, a kéményekből felszálló füst irányát, a fák mozgását a szélben, és nézze meg a hullámokat a vízen. Nagyon fontos, hogy partról vagy a nyílt vízről fúj-e a szél, mert a kettő között nagy a különbség.

 

Vízről fújó szél

Ezt általában erősebbnek érezzük. Ha közepesen vagy erősen fúj, már jó hullámverést kelt a parton. Víz felől fújó szélben nehezebb a vízre szállás és az elindulás, hiszen a szél visszafelé, a partra fúj. Ugyanakkor baj esetén könnyű visszatérni, és nem áll fönn annak a veszélye, hogy messzire sodródik.

 

Víz felé fújó szél

Ha part felől fúj, nagyon nehéz megítélni valódi erejét. A parttól távolodva egyre erősebbnek tűnik, és lehet, hogy erősebb, mint várta. Partról fújó szélben könnyű a dingit vízre tenni és kivitorlázni, hiszen szinte hullámzás sincs, és a szél is segít. A visszatérés már sokkal nehezebb, és fennáll a veszély, hogy elsodródik, és nem is sikerül megérkezni.

 

Az áramlatok megfigyelése

Ha folyón vagy tengeren vitorlázik, számolnia kell az áramlatokkal. Szerezzen be egy helyi áramlattérképet, és nézze meg a dagály és az apály pontos idejét. Hasznos tanácsokat kaphat a helyiektől. Vízre szállás előtt legyen tisztában az árapály helyzetével. Nézze meg az áramlás irányát, és tudja meg, hogy mikor fordul meg. Útját ennek megfelelően tervezze, hogy az áramlat segítségével térhessen vissza.

 

Tippek

Ellenőrizze a táblázatokból nyert információkat: a nedves part elvonuló vízre, apályra utal. Ha száraz a part, bizonyára dagály van.

 

Vízi védőruházat

Fontos, hogy megfelelő ruházat és biztonsági felszerelés legyen a hajón, de különösen akkor, amikor túrázni indul. A dingivitorlázó bizton számíthat egy forró zuhanyra a nap végén, de a túrázó esetleg kellemetlen időben órákon, napokon, heteken át is a tengeren lehet. Ilyen körülmények között a folyamatos kényelem biztosításának egyetlen módja, ha megfelelő ruházatot visel. Ugyancsak alapvető fontosságú a megfelelő biztonsági felszerelés, így a mentőmellények és biztonsági övek megléte.

 

Túravitorlás-ruházat

A vízen mindig hidegebb van, mint a parton, ezért a legfontosabb a test melegen tartása. A hideg által csökken a képesség a gondolkodásra, a hatékony cselekvésre, és növeli a tengeribetegség esélyét is. Nagyon fontos a megfelelő ruházat viselése, hogy testünknek kényelmes, munkára alkalmas hőmérsékletet biztosítsunk. A ruhának megfelelően kell szigetelni, egy vízzáró réteggel megakadályozni, hogy a melegítő réteg átnedvesedjen, vagy a szél hatására lehűljön. A legjobb természetes szigetelőanyag a selyem és a gyapjú, de a modern szintetikus szálak is kiválóak. Könnyűek, gyorsan megszáradnak, szárazon és melegen tartják a ruha viselőjét. A vitorlásruha speciális, többrétegű ruházat. A vékony alsó réteg fölé egy vastagabb melegítő réteget ajánlanak, ezek külön is viselhetők, az aktuális hőmérsékletnek megfelelően. Ezek fölé jön a vízhatlan ruha, amely szárazon tartja viselőjét. Az utóbbi idők fejlesztése a „lélegző” anyag. Ez nem engedi be a vizet, viszont kiengedi a belső nedvességet, így szárazabban tartja viselőjét, mint a hagyományos vízhatlan anyagok. Drága, de sokan esküsznek rá, mivel ebből készülnek a legkönnyebb és legmelegebb vitorlásruhák.

 

Sapkák és kesztyűk

A sapka melegben véd a nap sugárzásától, hidegben pedig a lehűléstől. Egy meleg, símaszkos sapka (balaclava) a leghidegebb időben is jól melegít. Ha fejfedőt választ, figyeljen arra, hogy jól elférjen a vízhatlan csuklyája alatt is. A vitorláskesztyűk védik a kezet a kötelek dörzsölésétől, és melegen tartják hideg időben.

 

Felszerelés-lista

Gondoskodjon arról, hogy az útra szükséges minden alapvető felszerelés ott legyen a fedélzeten, és ellenőrizze, hogy használatra kész állapotban vannak-e.

 

Alapellenőrzések

• Ha van hajómotorja, ellenőrizze az üzemanyag-, az olaj- és a vízszintet. Indítsa be, hogy bemelegedjen, mielőtt útra kelne.

• Mérje meg, hogy az akkuk teljesen fel vannak-e töltve.

• Ellenőrizze, van-e a fedélzeten megfelelő szerszámkészlet és elegendő tartalék alkatrész a motor, a kötélzet és a létfontosságú felszerelések karbantartásához.

• Ellenőrizze, az elsősegélydoboz hiánytalan és naprakész-e?

• Mindenkinek legyen biztonsági öve és mentőmellénye a fedélzeten. Ellenőrizze, hogy hibátlanok-e?

• Időben megtörtént a mentősziget ellenőrzése? A lekötőhevederei hibátlanul tartanak?

• Van-e elég riasztórakéta, és azok működnek-e még?

• Van-e ködkürt a fedélzeten?

• Van-e vízhatlan zseblámpája és tartalék elemei ehhez?

• Jó karban vannak-e a vitorlák, a felhúzók és a shotok?

• Működnek-e a deckfelszerelések?

• Elvégzett-e minden szükséges javítási feladatot?

• Vannak-e elég részletes és naprakész térképei a fedélzeten?

• Vannak-e áramlási táblázatai, áramlási térképei és helyi vitorlázó utasításai?

• Minden fedélzeti navigációs felszerelés és műszer hibátlan és rendben működik-e?

• Navigációs fényei és URH-rádiója rendben működnek-e?

• Bezárt-e minden nyílást, ahol a víz esetleg bejuthat a hajótestbe vitorlázás közben?

• Van-e elegendő víz és élelmiszer a fedélzeten, amely akár elhúzódó úton is elegendő lehet?

 

Indulás előtt

 

Mielőtt vitorlát húzna

Ha csak néhány órás túrára készül a barátságos hazai vizeken, akkor is szánjon néhány percet az út megtervezésére és a legénységgel folytatott rövid megbeszélésre. Készítsen nagyjából tervet, merre fog vitorlázni és mikor ér vissza. Ha hosszabb túrára készül, legyenek alaposabbak az előkészületi tervek. Az otthoni tervezés örömet okoz; a rendben elvégzett munka megerősíti hitét abban, hogy az utazás gond nélküli és kellemes lesz.

Mielőtt kihajózna, ismertesse a legénységgel a teljes útitervet, nézzék át a biztonsági felszereléseket, és beszéljék meg használatuk módját. Ellenőrizze, hogy mindenkinek van-e megfelelő ruházata, saját biztonsági öve és mentőmellénye. Ha néhány órásnál hosszabb útra indul, készítsen harapnivalót, és vigyen meleg italt termoszban. Ha kemények a körülmények, akkor odakint nem lesz kedve ételt készíteni, tehát a legénység életét teszi kellemesebbé, ha erről még az indulás előtt gondoskodik.

 

A gumicsónak használata

A gumicsónakra akkor van szüksége, amikor horgonyra áll, és partra szállna. A túrahajók többsége egy kis, felfújható gumicsónakot is hord magával, amelyet leengedve jól tárolhat. Ugyanakkor egy gumicsónakkal még ideális körülmények között is elég nehéz evezni, erős szélben vagy hullámos vízen pedig szinte lehetetlen. Ezért a legtöbb túrázó egy kis külmotort is tart a gumicsónakhoz. Egy kis hagyományos dingi sokkal jobb megoldást jelent, ha tárolni tudjuk; alternatív megoldás lehet a felfújható oldalú, de merev fenekű kis csónak. Némely túravitorlás a csónakot a farkorlátra szerelt kis darukon hordja; a gumicsónakot rövidebb utakon vontatni is lehet. Mindezek jelentős szél elleni felületek, és a kikötőben útban is vannak. Ezért a gumicsónakok többségét leeresztve tartják a cockpit valamely tárolórekeszében, és láb- vagy elektromos pumpával fújják fel szükség esetén.

 

Forrás: Steve Sleight:

Teljes vitorlás kézikönyv  – Park Kiadó