Még hosszúak az éjszakák és hidegek a nappalok, de már ott pislákol a Nap a felhők mögött: 12 hét alatt bikinibe rázunk, hogy a legjobb formádat hozd a nyáron. Gyere, kövess minket a plázshoz vezető úton! Elmondjuk, mit egyél, milyen zsírégető tréninget válassz az edzőteremben. Először is kapsz néhány turbótippet, mely zsírégető diétádat hatékonyabbá teszi!

 

Reggelizz úgy, mint egy király!
Ez az egyszerű stratégia már a csapból is folyik, de annyira fontos, hogy ismétlést érdemel. Egyértelműen bizonyított, hogy akik kielégítő mennyiségben reggeliznek, azok a nap során kevésbé szenvednek az éhségtől. Emiatt valószínűbb, hogy nem fognak letérni a diétájukról, nem bűnöznek, csalnak, pusztán az éhség miatti szenvedéstől – vagy pusztán unalomból.
Fitt tipp
50%-kal legyen tápanyagdúsabb a reggelid, mint a többi étkezésed.


Ne váltogasd a reggelidet!
A diéta alatt szűkül a fogyasztható ételek választéka, de a változatosság nagyon fontos, ez alól csak a reggeli a kivétel. Fontos a jó kezdés, mert ez megkönnyíti a folytatást. Válassz ki egy diétásnak minősülő ételt, olyat, amit kedvelsz is, és tedd a reggeled részévé, mint a fogmosást vagy a munkába indulást.

Zsírt és szénhidrátot csak külön!
Minden önálló tápanyagnak megvan a megfelelő felhasználási módja és ideje, de a zsír és a szénhidrát együttes bevitele (és ezzel magas inzulin és triglicerid szint létrehozása) mindenképp kerülendő! Az inzulin szerepe a tárolás fokozása, így ha magas inzulin kibocsátás mellett sok zsírt viszünk be, akkor biztosak lehetünk a zsírlerakódásban.

Fitt tipp
Tarts napi három fehérje+szénhidrát étkezést:

  • reggel,
  • edzés előtt 1-2 órával,
  • közvetlenül edzés után (turmix)!
  • Pihenőnapon az első étkezések legyenek fehérje és szénhidrát dúsak, a maradék három pedig csak fehérjedús.

Moss fogat, ha „bűnöznél”!
Ez csak pszichológia, de működik! A trükk az, hogy amikor úgy érzed, hogy nem bírod, és csalni készülsz a diétádban, akkor fogj egy jó erős ízű fogkrémet, és alaposan moss fogat! A hatás kettős mechanizmusú:

  • Először is: ki akar enni erős, mentolos ízzel a szájában? Te nem!
  • Másodszor: olyan ez, mint a Pavlov kutyája, szervezetünk megszokta, hogy evés után mosunk fogat, így automatikusan csökken az éhségérzet.

Mindennap egy kicsit többet!
Most nem az aerobik órák vagy az egyéb betervezett testmozgások aktivitásáról beszélünk, hanem a nap során mindenféle kézenfekvő mozgáslehetőségre, pl. munkahelyi lépcsőzésre…

Fitt tipp
Hagyd otthon az autódat, gyalogolj egy kellemeset, vagy bringázz a munkahelyedig.
Ne használd a liftet.


Nehéz napokra
Néha az étkezési csalások előbbre visznek. Ha a menstruációs ciklus során megkívánunk valami tiltottat, ne álljunk ellen neki. Mértékkel ugyan, de fogyasszuk el, amit a szervezetünk hiányol.

Írni és írni és írni
A leírt gondolatnak sokkal nagyobb hatalma van, mint a csak fejben létezőknek, kézzelfoghatóbbá teszi a célokat. Írj egy listát az elfogyasztható ételekről, vezesd az adataid (főleg a centiméterek lesznek mérvadóak), testömegindexed változásaid. Edzésnaplót is készíthetsz.


Kerüld a gyorsétkezdéket!
A megoldás roppant egyszerű, a kiadós reggeli után készíts egy vásárlási listát és menj be a közértbe, vedd meg, amiket felírtál és távozz. Ne tarts otthon tiltott élelmiszereket.

Fuss, bringázz, taposs…

 … persze a megfelelő pulzusszámon! Bármelyik kardiótréninget választod, jót teszel, én a magas intenzitású intervalltréninget javaslom, ez a legjobb a zsírégetésre.

Fitt tipp
A kardió edzés legoptimálisabb időpontja: reggel, éhgyomorra, ilyenkor a szervezeted a zsírraktáraihoz kénytelen nyúlni, és nem a véredben keringő cukrokat fogja hasznosítani.


Ne add fel!

Nehézségek mindig lesznek, megtorpansz a súlyvesztésben, vagy nincs kedved edzeni. Gondolj mindig az áhított formára, szegezd le a fejed, és nyomd tovább. Hidd el nekem, az eredmény garantált!
Hát, ennyi…lenne! Most már – szem előtt tartva a tudományos és tapasztalati úton szerzett ismereteket-, kezdődhet az átalakulás. Egy hétköznapi nőből a vízpartok démona lehetsz. Ne feledd, rajtad múlik!