Nem csak erős idegzetűeknek!

Önvédelmi sportok fitnesz változatban már a legtöbb terem órarendjében megtalálhatóak. Az ütések és rúgások gyakorlataiból összeállított edzések többsége mégsem véd meg a félelmeidtől.

 

A Physical Training önvédelmi rendszer William H. Wolfe nevéhez kötődik. Maga az  edzésforma, a Modern Defendo, melynek alapjai a II. világháború alatt fejlődtek ki. A funkcionális állóképességet fejlesztő program nemcsak a küzdősportok versenyzőinek alkalmas a képességek fejlesztésére, de a fitnesz ágazatok között, az alakformálásban is előnyös újdonság.

FITT.TIPP
Az óránként 1200 kalóriát elégető programot bárki elkezdheti, aki tenni akar az egészsége érdekében. Gyors és hatékony formába lendülés, hogy ne okozzon problémát a bikiniszezon.

Ennek az összetett, kanadai önvédelmi képzési rendszernek az eredete 1918-ra nyúlik vissza, felhasználása során katonai és rendőrségi körökben csiszolódott évtizedeken keresztül.

Fizikai és mentális
A rendszer hatékonyságát a technikai képzés és a fizikai felkészítés mellett a másik 2 alappillér adja: az utcai taktikai képzés és a mentális felkészítés. Egy támadás során az áldozatnak elsősorban mentálisan kell erősnek lennie, hogy a félelem hatására jelentkező pánikreakció helyett határozottan, önbizalommal az edzésen tanultak szerint reagáljon. Amennyiben egy ilyen pozitív reakció funkcionális állóképességgel és technikai tudással párosul, akkor beszélhetünk arról, hogy valaki képes magát megvédeni.

» funkcionális állóképességet fejleszt
» formába lendít
» átlagosan óránként 1200 kalóriát éget el
» nem öncélú testformázás
» funkcionális célja van: a védekezéshez, ütésekhez, rúgásokhoz szükséges izomzatot fejleszti
» segít a vérkeringés, vérnyomás normális szintjének helyreállításában
» önbizalomnövelő
» tudatosabb, gyorsabb döntésekre sarkall
» stresszoldó hatása van

GYÓGY.TIPP

Az önvédelemhez szükséges alapütések, rúgások és kombinációk férfiak és nők számára egyaránt elsajátíthatók. Az edzés pozitív mellékhatásként jelentősen javulhat az egészségi állapotod: megnöveli az általános energiaszinted és fejleszti állóképességed, csökken a súly, lényegesen javul a tüdő- és szívkapacitás.

Kapcsolódj be!
A részvétel a képzésben teljesen átlagos fizikumot és erőnlétet igényel, a ciklikus oktatási rendszer révén pedig bármikor elkezdhető. A 25 hetente visszatérő program teljesen új módszertan Európában, amelyet Kanadában és Amerikában már évek óta alkalmaznak. Edzéseket folyamatosan tartanak az év 12 hónapjában.

Női pályán
A Modern Defendo kifejezetten nőknek fejlesztette ki ún. Mad Girl programját, amely egyszerre hatékony és könnyed. Célja a résztvevők önbizalmának és magabiztosságának növelése, a másokkal szembeni félelem, bizonytalanság csökkentése, felkészít a várható vészhelyzetekre, a vészhelyzetek hatékony megoldására.

Tudtad?
Az alapító igazgató, William H. Wolfe hosszú évekig vezette a kanadai rendőrség elit bevetési osztagát, és számos alkalommal szemtanúja volt a nők ellen irányuló durva erőszaknak. Tapasztalatait ötvözte a katonai és a rendőrségi közelharc taktikai ismereteivel és így dolgozta ki a Mad Girl programot kimondottan a civil nők biztonságérzetének és erejének fokozására.

Nem lehet elég korán kezdeni!
A Modern Defendo gyerekek számára is kifejlesztette edzésprogramját. A fiatalok, alap koordinációs képességüknek fejlesztése mellett ütéseket, rúgásokat, védekezéseket tanulhatnak. Az önbizalom fejlesztésével gyermeki korban elkerülhető, hogy felnőttként áldozattá váljanak. Megtanítja őket, hogyan kezeljék a különböző önvédelmi helyzeteket, kifejezetten koncentrálva azokra a szituációkra, melyek a hivatalos statisztikák szerint leginkább fenyegetik őket.

http://moderndefendo.eu/hungary