Csak szex és más semmi?

Ma már nincs lehetetlen, vagy egyszerűn csak a férfi telhetetlen? Választhatsz szerelmet a netről, lemondhatsz babáról és plasztikázhatod magadat, hogy jobban tetsszél. Minden a vágyról szól, csak a körítés más. Állatias ösztönök civilizált világa.

 

Előre ki tudjuk számítani az állatok viselkedését, változtathatunk is rajta, és genetikai módosításokkal alakíthatjuk a külsejüket. Ám ha magunknak kell párt választanunk, nem vagyunk túl sikeresek, és fogalmunk sincs arról, hogy mi történik párválasztáskor. A legtöbb állatfajnak nincsenek gondjai a párválasztással és a kapcsolattal. A nőstény tüzel, a hím párzik vele. És kész.
Az ember az egyetlen faj, amelyet zavarba hoz a párzás. Egyáltalán minek van a szex? Miért hajtanak a férfiak állandóan a szexre? Miért követeli a nő, hogy a férfi állapodjon meg mellette?

Összebújva
A nemi vágy főhormonja a tesztoszteron, amiből a férfiaknak tízszer–hússzor több jut, mint a nőknek. Ezért olyan erős és türelmetlen bennük a nemi ösztön. A férfiak a tesztoszterontól szőrösebbek, nagyobbak, erősebbek, agresszívabbak és fickósabbak a nőknél. Ám a férfiakban feltűnően kevesebb az oxitocin, mint a nőkben. Az oxitocin, az „összebújós hormon” nagy mennyiségben szabadul fel a férfiakban és a nőkben orgazmus közben. Amint azonban bekövetkezik az ejakuláció, a férfiból kiürül az oxitocin, ezért nem vonzza őt annyira a szex utáni összebújás, ami annyira fontos a nőknek.

5 tagadhatatlan tény
1. A mai vőlegény átlagos életkora 34 év, a menyasszonyé 32. (Mindkettőre számoljunk rá három évet a második házassághoz.)
2. 2008-ban a nők átlagosan 30 évesen szülték az első gyereket. Az alacsony termékenységi ráta miatt minden hatodik pár folyamodik mesterséges megtermékenyítéshez.
3. A válás átlagos életkora a férfiaknál az 1988-ban mért 37,6 év­ről 2007-ben 44,2 évre, míg a nőké 34,8 évről 41,3 évre emelkedett.
4. A gyermekek kb. 40%-a házasságon kívül fogan.
5. Azoknál a pároknál, ahol az egyik fél horkol, kb. 80% külön alszik.
Ezek az eredmények, melyekhez foghatót a korábbi nemzedékeknél sohasem tapasztaltak, jól mutatják a párkapcsolatokban lezajlott, hatalmas változást.

Mit akar a nő?
Kutatások kiderítették, hogy a 21. századi nő gyakorlatilag ugyanazt akarja a férfitól, amit az ősanyja akart: értsen a vadászathoz, tudja etetni és védeni őt meg az utódaikat. Ezért vágynak a mai nők olyan férfira, akinek van pénze, iskolázottsága, humorérzéke, státusa és tekintélye. Ez mind erőforrást jelent. A nőket az a férfi vonzza, aki törekvő, értelmes, szorgalmas, ambiciózus és köztiszteletben áll.

A mi politikai korrektségre törekvő 21. századunkban, amikor állítólag megvalósult a nemek egyenlősége, továbbra is az a férfi tetszik a nőknek, akinek izmos mellkasa és széles válla van – de nem túl széles, mert azzal önimádat és önzés járhat együtt. Ha még a hasa is kockás, az maga a mennyország. Akinek ilyen a külseje, az el tudja ejteni a bölényt, tud nehéz terheket cipelni vagy lecsapja a fenyegető pókot – csupa olyan erény, amely nem játszik szerepet a 21. századi férfiak mindennapjaiban.

Erőforrások
Az erőforrások jelentik a férfi legnagyobb vonzerejét, ez egy ősi, beépült ösztön a nőkben.
A nőket azért vonzza a státus, mert egyértelműen jelzi, hogy a férfinak hozzáférése van az erőforrásokhoz. Ezért ostromolják szép, fiatal nők a romos arcúvá vert ökölvívóbajnokot. Az ilyen lányoknak nem feltétlenül van eszük, viszont fiatalok és csinosak, vagyis jó génhordozók.
A férfiak és a nők párválasztási preferenciáival foglalkozó összes tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a nők következetesen magasra értékelik a férfi hatalmát, tekintélyét és anyagi kilátásait, míg a férfiak mindezeknek csekély jelentőséget tulajdonítanak a párválasztásnál. A nők magasra értékelik a férfiak iskolázottságát, mert az is az erőforrásokra utal. Így igazolódott be a régi közhely, hogy a nők a legszívesebben orvosokhoz és ügyvédekhez mennek feleségül.

5 női kívánság
Az emberi párzás stratégiáit tanulmányozó fejlődésbiológusok és fejlődéspszichológusok úgy találták, hogy a nők általában ugyanazt akarják a férfiaktól. Az ötös élmezőny így fest:

1. SZERELEM
Ennek a listának a tételei együttvéve adják ki azt, amit a nők úgy határoznak meg, hogy „szerelem”. A nő naponta követeli, nyugtassák meg afelől, hogy szeretik és imádják, amit a férfinak szavakkal és meghittséggel kell bizonyítania. A nő kedvenceinek listájából nem maradhat ki a „Szeretlek” szó, amelyet a lehető legtöbb változatban el kell mondani. Ha elismeréssel adózik mindennek, amit a nő otthon csinál, a nő ezt úgy fogja dekódolni, mint a szerelem megnyilvánulását; a szerelem pedig azt jelenti, hogy a férfi hajlandó vele megosztani az erőforrásait.

Tudtad?

Válásnál a nők rendszerint azt mondják, hogy a férj sose méltányolta őket, sose értékelte a háztartási munkát. Tudniillik a férfi úgy érzi, épp elég bizonyítéka az elismerésnek és a szerelemnek, ha megkeresi a kenyérrevalót, megjavítja a ház körül, ami elromlott, megoldja a problémákat és kicseréli a villanykörtét.

2. HŰSÉG
A hűség azt ígéri, hogy a férfi továbbra is megosztja erőforrásait a nővel, ám nők és férfiak nagyon eltérően értelmezik a hűtlenséget. A férfiakat azért nyomasztja a lehetőség, hogy az asszony lefekhet valaki mással, mert akkor nekik időt és fáradságot nem kímélve kell felnevelniük a más gyerekét. A nő legnagyobb félelme az érzelmi kapcsolat a férfi és a „másik” között. Ezért kérdezi elsőnek mindig azt: „Szereted azt a nőt?” Más szavakkal: „Átruházod rá az erőforrásaidat?” Konkrétan nem érdekli, hogy a férfi lefeküdt egy másik nővel. Ha a férfi azt feleli: „Á, csak szex volt”, az asszony ezt ritkán hiszi el neki, mert a nők nem értik, hogyan lehet szexelni valakivel érzelmek nélkül.

 Tudtad?

A férfiaknak ez nem jelent problémát. Agyuk simán elválasztja a szexet a szerelemtől, mint amelyeknek semmi közük egymáshoz. A nőknél viszont a szex egyenlő a szerelemmel, vagyis vele jár, hogy ezentúl más részesül a férfi erőforrásaiból.

3. NAGYLELKŰSÉG
A nagylelkűség az elkötelezettséget jelképezi. A nő legfőbb ütőkártyája a fajfenntartó képesség, ezért megválogatja, kit ajándékoz meg vele, és megköveteli érte a szerelmet, az őszinteséget, a nagylelkűséget és a kedvességet. A nők, akiknek vannak saját erőforrásaik, hatalmuk, státusuk, ettől még olyan férfiakat keresnek, akik ugyancsak rendelkeznek erőforrásokkal.

 Tudtad?

Érdekes módon az összes felmérés azt mutatja, hogy saját erőforrásaiktól függetlenül a férfiakat alig érdekli a nők anyagi helyzete. Más szavakkal a nagyvállalat vezérigazgatója ugyanannak a nőnek udvarolhat, mint a kispénzű irodista.

4. ELKÖTELEZETTSÉG
A férfi, aki hajlandó elkötelezni magát, megfogadja, hogy továbbra is hajlandó eltartani a nőt. A nők világszerte azzal vádolják a férfiakat, hogy iszonyodnak az elkötelezettségtől, és menekülnek a szerelemtől. Mivel a férfiba azt programozták bele, hogy minél gyakrabban és minél szélesebb körben terítse a génjeit, sokuk fél elkötelezni magát egyetlen nő mellett, és retteg az örökös monogámiától. Többségük nagyon jól tudja, hogy az elkötelezettséggel le kell mondania erőforrásainak egy részéről.
„Miért nem akarja elkötelezni magát?” – jajveszékelik világszerte a nők. Kilenc hónap kell egy magzat kihordásához, és legalább öt év, hogy egy gyerek minimálisan önálló legyen a túlélés legelemibb szintjén. Ennek következtében a női agy arra van programozva, hogy olyan férfit keressen, aki legalább hat évig hajlandó mellette maradni, hogy biztosítsa az eltartást és a védelmet maguknak és az utódnak.

 Tudtad?

Tudat alatt a férfiak és a nők is elfogadják ezt a jelenséget, ez a házasság hetedik évében bekövetkező válság. Mivel gyászos hatással lenne a csecsemő túlélési esélyeire, ha a nő olyan hímmel párzana, aki teherbe ejti, azután otthagyja, vagy nem ajánlja fel a segítségét, ezért a nők úgy vannak programozva, hogy nagyon alaposan megnézzék, mit ajánlhat fel a férfi a következő nemzedék felneveléséhez.

Kutatások igazolták
Az első számú jel, amelynek alapján a nő felméri, hajlandó-e elkötelezni magát a férfi, nem más, mint a szerelem. A szerelem tárgyában végzett kutatások kimutatták, hogy minden kultúra ismeri ezeket a jelzéseket, melyeket egy 115 tételből álló listába szedtek össze. Az első helyen mindig az olyan jelek álltak, amelyek az elkötelezettség szándékát bizonyították. Ilyen például az, ha a férfi megszakítja kapcsolatait más nőkkel, illetve nem törekszik ilyen kapcsolatokra; ha szívesen beszélget a házasságról és a gyerekekről; ha meghallgatja a nő problémáit; ha mindig kész érzelmi támaszt nyújtani; és ha ajándékokat ad a nőnek.

5. TANULTSÁG, INTELLIGENCIA
A magasabb képzettségű, intelligensebb férfit alkalmasabbnak tartják arra, hogy erőforrásokat szerezzen. A magasabb iskolázottság azt jelenti, hogy valószínűleg magasabb állást fog betölteni a munkahelyen, vagyis magasabb státusa, több hatalma és erőforrása lesz. A nagyobb intelligencia ugyanezeket a lehetőségeket ígéri.
Bár a mai nők a programozásuk miatt továbbra is a stabil anyagi helyzetű férfiakhoz vonzódnak, arra törekednek, hogy önálló erőforrásokat is felhalmozzanak. Régen ez nem volt kérdés, mert a házasság holtomiglan-holtodiglanra szólt, a férfi mindig készen állt eltartani a nőt és a gyerekeit.

Tudtad?

Mivel régen nagy családok voltak, a családtagok mindig számíthattak egymás segítségére. Ma nincs rá semmi garancia, hogy a férfi egy napnál tovább kitart a nő mellett.

Mit akarnak a férfiak?
A férfiak többsége nem azt nézi a kapcsolatban, hogy sírig tart-e, hanem hogy a nő milyen alapszolgáltatásokat nyújthat. A nő erőforrásokat akar, a férfi pedig szolgáltatásokat, így a kapcsolat alapja nem más, mint javak és szolgáltatások egyszerű cseréje. Ha a férfiakat megkérik, hogy írják le a feleségüket, óhatatlanul a szolgáltatásaival fogják jellemezni: jól főz, tisztán tartja a házat, remekül kezeli a srácokat, imádni való háziasszony, jó barát, szexi, foghatós feneke van, és így tovább. Ha az asszonyokat kérik meg, hogy írják le a férjüket, azt fogják felelni, hogy gondoskodik a családjáról, okos, jó a humora és az állása, háza is van, és így tovább. A férfiakat csak a nő szolgáltatásai és a külseje érdekli.

Tény
Az emberiség sikeres genetikai fejlődéséhez az kellett, hogy a férfiak a szépséget és a fiatalságot részesítsék előnyben. Kétségtelen, hogy társadalmunk és életmódunk gyökeresen megváltozott, de az már nem, hogy a férfiak mit találnak szépnek a nőben.

4 férfi vágy
Négy alapvető dolog van, amelyet a férfiak minden időkben elvártak a nőtől:

1. Szex.
2. Alapszolgáltatások: étel, mosás, anyáskodás stb.
3. Szeretet. A nő ne ismerjen a férfinál fontosabbat.
4. Zavartalan egyedüllét.

A férfiak többsége mindent megtesz egy kapcsolatban, ami ahhoz kell, hogy megkapja a nőtől a négy alapszolgáltatást. Vacsorázni, táncolni viszi, a „nőies” oldalát mutatja, beszélget a nővel, elmondja neki, hogy számára nem létezik más, közben azonban nincs más célja, mint rávenni a nőt egy vagy több alapszolgáltatásra, méghozzá azonnal. Ha a nő most azt akarja hallani, hogy „minket semmi sem választ el többé”, akkor a férfi azt fogja mondani. Hazudni is fog a nő külsejéről, csak hogy nagyobb esélye legyen a kefélésre, mert férfifelfogás szerint ez igaz és nemes ügy.

Tipp
Sose várd el, hogy egy férfinak minden percben te legyél a legfontosabb. Hol a barátai, hol a gyerekei lesznek a legfontosabbak, hol a kedvenc csapata, az autója vagy a karrierje, hol pedig te.

Férfi és szex
A férfi különböző dolgokat tesz meg a nőnek a szexért, és a nő tudja ezt. „Gyere velem vásárolni – mondja. – Építs nekem valamit, vigyél el valahova, vigyél el moziba/vacsorázni/ a mamámhoz, dugd ágyba a srácokat, fesd ki a garázst” stb. Honnan tudjuk, hogy mindezekért a férfiak szexet várnak el fizetség gyanánt? Onnan, hogy ezt más férfi kedvéért nem teszik meg.
Ha a nő váratlanul szakít egy nemtörődöm, figyelmetlen emberrel, az gyakran annyira megijed a női szolgáltatások megvonásától, hogy holtig tartó hűségről esküdözik, sőt akár meg is kéri a nő kezét, vagy azt mondja, hogy gyerekeket akar tőle. A férfiak szerencséjére a legtöbb nő el is hiszi ezt a szöveget. Ebből pedig az a tanulság, hogy a nő élvezze ki a szórakozást, amíg van, de ne higgyen el minden mesét.

Könyvajánló:
Allan barbara és Pease: A férfinak szex kell, a nőnek szerelem Park Kiadó