A Schladming, Kreischberg és Stuhleck körül található sírégiók felvonóikkal, gyermekliftjeikkel, éjszakai sí- és szánkópályáikkal hófehér téli birodalommá varázsolják Ausztria zöld szívét. A legjobb síterepek egyedülálló extrákkal várják a vendégeket. Amennyiben Holle anyó épp szabadságon lenne, a legmodernebb hóágyúrendszerek gondoskodnak a megfelelő mennyiségű hóról. Aki inkább nyugalomra és csendre vágyna, az is megtalálhatja számítását Stájerországban, ahol számtalan kisebb, családias síterep szívélyes vendégszeretettel vár a mindenkit.

 

A varázslatos Schladming–Dachstein üdülőrégió
A Dachstein lenyűgöző déli fala és a Schladmingi-Tauern között 8 település várja az üdülővendégeket sokszínű ajánlatokkal, hamisítatlan stájer vendégszeretettel, különböző kategóriájú szálláshelyekkel és hagyományőrző hangulattal.
Télen 232 km sípálya, 98 modern felvonó, valamint 87 hangulatos alpesi kunyhó és après-ski lokál kínál felhőtlen téli örömöket.
A Schladming–Dachstein régió tagja Ausztria legnagyobb síparadicsomának, a Ski amadé síszövetségnek, amely nemcsak nagy, hanem nagyszerű is: a síparadicsomhoz tartozó öt sírégió önmagában is első osztályú síterepnek számít, közösen pedig igazi többletértéket kínálnak. Egyetlen síbérlettel 270 modern felvonó és 860 kilométernyi, tökéletesen karbantartott sípálya áll a vendégek rendelkezésére.
Nincs még egy régió az Alpokban, amely ilyen kis területen, ilyen sokszínű és gazdag kínálattal várná a téli sportok szerelmeseit. A hóbiztos fekvés, a síszervizek, kölcsönzők és síiskolák szerteágazó hálózata pedig garantáltan önfeledté varázsolja az üdülést. www.skiamade.com

ausztria2

 

 

 

 

A sírégió szíve a négy hegyet összekötő schladmingi felvonórendszer, amely összekapcsolja a Hauser Kaibling, a Planai és a Hochwurzen hegyeit a Reiteralmmal.
Igazi bennfentes tippeknek számítanak a régió kisebb síterepei is: a Rittisberg, a Fageralm, a Galsterbergalm, a Stoderzinken, a Riesneralm és a Planneralm.
Sí- és túraélmények az év 365 napján – a Schladming–Dachstein régióban mindez lehetséges az egyedülálló Dachstein-gleccsernek köszönhetően, amely különleges „Sky Walk” kilátójával és csodálatos jégbarlangjával látogatók sokaságát vonzza.
www.schladming-dachstein.at
Fotó: www.hochsteiermark.at
Gerhard Lödl