Megállapodás született a CSR Hungary Díj mellett
Dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke szerint: „Egy díj, mint elismerés és visszacsatolás nagyon fontos egy vállalat életében, hiszen megerősíti abban, hogy jó úton halad. Azonban nem szabad, hogy a díjak miatt váljon egy cég életében hangsúlyossá a társadalmi felelősségvállalás. A hiteles CSR a lelkiismeretünkből kell, hogy fakadjon, s nem a lelkiismeretfurdalásunkból. Atyám, id. dr. Béres József egész életében, még az üldöztetés idején is elesettek, rászorulók megsegítéséért küzdött, így számomra a társadalmi felelősségvállalás az atyai örökség része.”
A Béres Egészség Hungarikum Programja 2008-ban nyerte el a CSR Hungary Díjat. A program elsődleges célja, hogy Magyarországon az egészség is nemzeti értékké, hungarikummá váljon.

szaktudas
regénybe illő koplalás
Az anorexia nervosa nevű betegség egyre gyakrabban keríti be áldozatait, elsősorban a fiatal lányokat. Galgóczi Dóra könyve: Test a lélek börtönében címmel megmutatja,  milyen út vezet az életveszélyes soványságba sodró anorexiától a felszabadító gyógyulásig. A fiatal lány, Anikó sorsát követve feltárulnak a szülő-gyerek kapcsolat, a társkeresés és valódi életcélunk elgondolkodtató kérdései.
www.szaktudas.hu

monspart
Prima Primissima
A szabadidősportok jeles képviselője, Monspart Saroltát Prima Primissima Díjra jelölték sport kategóriában. A kategória másik két jeles kiválasztottja a tájfutó világbajnok Buzánszky Jenő és Erdei Zsolt lett. A jelöltekre Te is szavazhatsz, interneten, sms-ben, telefonon, vagy szavazólapon. www.primaprimissima.hu

floraszept_konyhai_zsiroldo
Tisztaság – egészség
Senki sem szeret sok időt tölteni a takarítással, olyan szerekre van szükségünk, amelyekkel villámgyorsan letudhatjuk ezt a feladatot. Az Unilever nyírbátori gyárában kerülnek legyártásra a közkedvelt tisztítószerek, mint a Domestos vagy a Cif.
Tudtad? A megújult Flóraszept termékcsaládnál a legújabb kutatási és fejlesztési technológiák mellett a hagyományos összetevők, mint például a szódabikarbóna, régről ismert és előszeretettel használt tisztítóerejét vetik be a szennyeződések ellen.
www.unilever.hu