A párod nem az a fajta, akit lázba hoz egy illóolajos testradír? Lehet, hogy ha te kényezteted vele, nem fog elutasítani. Próbáljatok ki pár wellness ötletet, amivel mindkettőtök kedvében járhatsz!

 

édes, mint a csoki?
Egy kád, amiben tejben-vajban fürödhettek, vagy gondos kezek alatt csokiborítást kaptok. A krémben narancshéj darabkák, amik radírként működnek, és közben kikapcsolódhattok a masszőr kakaóvajas kezei alatt. A végén mindenképp igyatok egy forró csokit a bárban!

egész napos borozás?
Fürödtél már borban? Kihagyhatatlan! A szőlőmagolajos masszázs felkészíti a bőrt arra a vörösszőlő-kivonatot tartalmazó testpakolásra, ami kifejezetten bőrfiatalító hatású. Gondoltad volna, hogy olyan testápoló is létezik, amiben bor van? Ennyi kedvcsináló elég is lesz egy gyertyafényes vacsorához. Majd koccintsatok, természetesen borral!

télen is tengerben?
Nem is kell sokat utazni, hogy a tengervíz jótékony hatásait élvezhessétek. A tengervíz többszörös koncentrálásával olyan értékes fürdősót állítottak össze, ami nemcsak regenerálja a bőrt, de eltünteti a stressz és a fáradtság jeleit. Hát ez bizony rátok fér! Próbáljátok ki, nyáron pedig majd pótoljátok hozzá a tengerparti sétát – mert az azért utánozhatatlan!

wellness2
ínyenceknek mediterrán konyha?

Nem csak megenni érdemes az ízletes alapanyagokat. Az olívaolajat, szarvasgombát, paradicsomot próbáljátok ki külsőleg is! A kozmetikus elvégzi a bőr elemzését, és választ az „étlapról”. Aztán a bőr típusának megfelelő ampullát tű nélküli mezoterápiás készülék segítségével bejuttatja a bőr mélyebb rétegeibe. Jár hozzá egy krémmaszk is – boros vagy áfonyás, és miközben a „finomságok” dolgoznak, a kozmetikusok barna cukorral ápolják a kezeiteket. A végére a korgó gyomor garantált!

szereted a lebegést?
Egy kettesben töltött hétvége alatt is szakíthatsz magadra külön időt. Mit szólnál egy 30 vagy 60 perchez teljesen egyedül? Egy speciális hang- és fényszigetelt szobában 30 cm mély vízben lebeghetsz. Hogy lehet ez? Semmilyen tiltott szerre nincs ehhez szükség, csupán egy különleges kádra. Tökéletes súlytalanság állapotában könnyű kikapcsolni, és elfeledkezni minden gondról. Még a gravitáció sem hat rád!

Maximális kényeztetés
wellness_spirit
Az ötcsillagos Spirit Hotel Sárváron nem véletlenül érdemelte ki az „Európa legjobb spa”-ja kitüntető címet, hiszen csodálatos gyógyvizei, minden igényt kielégítő fürdője, professzionálisan felszerelt kezelőhelyiségei és kimagasló szakmai tudással bíró személyzete révén egyedülálló tárházát nyújtja a wellness- és spa kezeléseknek.
Vitalitás és energizálás
A kínai Hilton Hotel után Európában először itt élvezhetjük az eredeti „bambusz spa” rituálé hatását.
Az eredeti tajvani módszer lényege, hogy a terapeuta – a Chi, a jin és jang illetve a feng shui alapelveit szem előtt tartva – hengeres bambusz szárak mozgatásával energizálja az arcot vagy a test egészét.
Kínában úgy tartják, hogy a testünk tökéletes működéséért 14, egymás melletti meridián együttes és összehangolt működésére van szükség, csak így lehetséges, hogy az életet jelentő energiák megfelelően áramolhassanak, megteremtve a szervezet tökéletes energiaszintjét. A meridiánok az idegpályákhoz hasonlóan futnak a testünkben, de nem azonosak azzal.
A „bambusz Spa” rituálé célja, hogy a meridiánok mentén haladva, az akupresszúrás pontok érintésével és a feng shui kedvelt növényének, a szerencsebambusznak a közvetítésével helyreálljon, illetve megerősödjön a szervezet energiaszintje, elérve hogy a Chi áramlása ne ütközzön akadályokba.
Így a kezelés végére búcsút inthetünk a kimerültségnek, a fáradtságnak és a gyengeségnek, de még a mozgást nehezítő fájdalmas ízületek okozta panaszaink is enyhülhetnek.
www.spirithotel.hu

egyszerre vagy egy időben?
EGY IDŐBEN Ha te alig várod, hogy csokit csorgassanak a hátadra, de férfi szemmel ez nem tűnik vonzó ajánlatnak, akkor válasszatok különböző kúrákat. Úgy foglaljátok le a kezeléseket, hogy egyszerre kezdjetek, majd saját utatokat járva kisimulva, kipihenve találkozzatok néhány óra múlva.

fitt.tipp
Ha ezt a megoldást választjátok, itt a lehetőség kicsit csendben lenni, rendszerezni a gondolatokat, kiszórni (vagy legalább félretenni) a fejekből a hétköznapi gondokat.

EGYSZERRE Vállalkozó kedvűek közös kezelésre is benevezhetnek. Egyszerre kaptok mindent, egyszerre kenik rátok ugyanazt az olajat, egyszerre, egy helyen csak veletek foglalkozik 2 masszőr. Egy páros pezsgő-kádfürdő is jó választás, persze, ha mindketten hasonló hőmérsékletű vízben szerettek fürdeni.

fitt.tipp
Néhány kád egyéni kívánságra is állítható: például a masszírozó vízsugarak intenzitása egyénileg szabályozható, de a hőfokban meg kell egyeznetek.

pár idilli óra
Nem kell feltétlenül szobát bérelni egy szállodában, hogy néhány órára tiétek legyen a jacuzzi és a szauna, és kicsit elvonulhassatok a világ zajától. Ideális megoldás, ha csak egy délutánt tudtok a pihenésre szánni, de azt szeretnének a legjobban kihasználni. Mit szólsz ehhez a forgatókönyvhöz?
1. Egy általatok választott kényeztető fürdő egy nagy, kétszemélyes kádban.
2. Szaunázás kettesben.
3. Páros masszázs (2 masszőr foglalkozik veletek külön-külön, de egymás közelében fekszetek).
+1 Koktél és pihenés, talán egy kis délutáni alvás is belefér.

fitt.tipp
A Day Spa-k között is találsz olyat, ahol az egész helyet kibérelheted néhány órára! Ezt a szolgáltatást már kifejezetten baráti társaságoknak is hirdetik. Jól csengő lehetőség, hogy a bérleti díj a szolgáltatások korlátlan használatát is tartalmazza.

Előny!
• Garantáltan nem futsz össze egy egykori osztálytárssal, aki szaunában szeretné megbeszélni a régi szép időket.
• Kényelmesen érezheted magad fürdőruhában vagy anélkül.
• Biztos, hogy nem kell sorba állnod a pezsgőfürdőért vagy a szaunáért.
• Mások hangoskodása nem zavarja a nyugalmadat.

wellness4
variációk párban

Nemcsak a szerelmesek vágynak együttlétre. A sok tennivaló mellett talán az anyuka vagy apuka hiányolja a gyermekével töltött tartalmas perceket, vagy a nagyi látja keveset az unokáját. Akárhogy is kombináljuk a családtagokat, a hotelek tartogatnak vonzó forgatókönyveket:

ANYA-LÁNYA: Már kifejezetten tiniknek szóló sminktanácsadással vagy hennafestéssel is találkozhatunk! Hát nem az a legjobb, ha a gyerek első „tetoválása” szülői engedéllyel kerül fel?

APA-FIA: Válasszátok ki a kedvenc sportokat, és utazzatok olyan helyre, ahol megnézhetitek esetleg élőben, vagy akár ti magatok is játszhattok. Egy jó jéghoki meccs, majd másnap levezető korcsolyázás?

UNOKA-NAGYSZÜLŐ: Keressetek olyan wellness hotelt, ahol a kicsiknek is tartalmas programot szerveznek, miközben a nagyit kényeztetik. Így az együtt töltött idő mellett minden generáció megtalálja a kikapcsolódását. (Nem utolsó szempont, hogy amíg a gyermek a nagyival pihen, a szülők kapnak otthon egy kis bónusz kettesben töltött időt!)

Tudtad?
Van olyan páros masszázs, ahol nem ti vagytok ketten, hanem a masszőrök? A Lomi Lomi masszázstechnika négykezes változata különleges élmény! A hozzáértők szerint sokkal több, mint masszázs: a gyógyító érintés művészete.

Szöveg: Kutai Dóra