Ne engedd, hogy a téli szürkeség a hajadra is kiüljön! A sapkaszezon nem jogosít fel arra, hogy elfeledkezz a hajadról és a fejbőrödről. Pár tippel és egy kis odafigyeléssel nem csak nappali fényben csilloghatsz!

 

 

sapka kalandok
Égnek áll a hajad már a téltől? Mindenről a sapka vagy a kapucni tehet. Ha hirtelen levéve elektromosságot okoz, a frizurádnak bizony annyi. A pára pedig pár pillanat alatt egészen fura formára alakítja az egyenesre szárított hajad.

fazon.tipp
Egy kis hidratáló balzsammal és kondicionáló hatású formázó krémmel megelőzheted a bajt. Szilikonos hajvégápoló olaj használata – vizesen és szárazon is –, jót tesz a vékonyszálú, statikus hajnak.

már megint korpa?
Igen, sajnos nem a hó esik, hanem a korpa. Apró szemű, fehér kis kellemetlenség. Okolhatod a sapkád, vagy a fűtés miatti túl száraz levegőt, vagy szimplán csak megfázott a fejbőröd. Bármelyik variáció elképzelhető. Tisztítsd a fejbőrödet korpa elleni samponnal, akár mélytisztító samponnal, hogy a korpa ne tudjon hosszabb időre megtelepedni.

fazon.tipp
Ezek a samponok száríthatják a hajadat, használatuk után mosd át hidratálóval is. A balzsam pedig gondoskodni fog róla, hogy frizurád ne legyen súlytalan, lelapuló és statikus.

ellentétek vonzásában
Zsíros a hajtöved, de a végek meg épphogy túl szárazak? Erre az esetre is van megoldás! A zsíros fejbőrnek két dologra van szüksége. Egy mélyen tisztító samponra és meleg vízre. Kövesd tanácsainkat lépésről lépésre, és csillogóan szép hajkoronát varázsolhatsz vele!

1. Télen szívesebben használnál forró vizet, de a hajadnak csak ártasz vele. Tartsd a víz hőfokát a forró tartomány alatt, és minimum kétszeri samponozással tisztítsd meg a fejbőrt jó alaposan.

2. Mosd át hajad hidratáló samponnal, ügyelve arra, hogy a fejbőrre ne kerüljön belőle, mert azt elzsírosítja.

3. Alapos öblítés során győződj meg arról, hogy nem hagytál sampont a hajszálak között.

4. Töröld ki a hajadból a vizet, és kend be a végeket mélyhidratáló balzsammal, majd pár percig hagyd hatni.

5. Maradéktalanul öblítsd ki hajadból a balzsamot. Ha kiegyenesíteni készülsz a hajadat, az öblítést hideg vízzel fejezd be!

frizura.tipp
Klasszikus hiba, ha zsírosodó hajadra nem használsz balzsamot. A hajnak szüksége van kondicionálásra, muszáj, hogy a sampon miatt keletkezett nyitott kötések lezáruljanak. Ha ez elmarad, hajad erőtlen, lelapuló és szálló lesz.

haj2egyenesen a hajszárításról
Az egyenes hajat a hiedelmekkel ellentétben, nem is olyan nehéz elkészíteni. Nem kell hozzá más, csak egy nagy teljesítményű hajszárító (min. 1600 W), egy jó kefe, esetleg kis formázó krém, és pár perc.
» Szárítsd elő a hajat 90%-osra kézzel, mielőtt nekilátsz a formázásnak. Formázni meleg levegővel lehet, ehhez pedig nem kell, hogy vizes legyen a hajad.
» Amikor már csak éppen nedves a hajad, a tarkódnál válassz le egy 4-5 centis részt, a többit meg csatold el.
» A tincseket kefével fésüld át. Felfelé haladva ismételd meg az összes szekción.
» Ha elkészült a frizura és mégsem olyan tökéletes, mielőtt nekiesel hajvasalóval, kend be a végeket szilikonos hajvégápoló olajjal, hogy megvédje a hajat a hő ellen.