Ha jobban megismered, hogyan viselkedik a tested és az agyad az ágyban, sokkal fergetegesebb orgazmust élhetsz át. Készülj fel a valódi vulkánkitörésre!

Az orgazmus csodálatos érzés, igen, de ismered a saját örömszerzésed titkát? A szexológusok kutatásai egyre pontosabban meghatározzák, miben rejlik a tökéletes orgazmus. Minél pontosabban megérted a test és az idegrendszer működését, annál nagyobb esélyed van az elsöprő érzésre.

 

ismeretlen vagy ismerős?
A titok abban rejlik, hogy megértsd, hogyan jutsz el a csúcspontig. Az örömérzésért felelős izom-összehúzódások a szeretkezés közben akaratlanul juttatnak a csúcsra, bár gyakran a körülmények (lágy zene, tompa fények), a pozíció és az apró technikai fortélyok (például az óramutató járásával megegyező csikló-simogatás) szintén nagyon fontosak. Ezzel együtt nincs rá garancia, hogy eljutsz a kéjérzés tetőfokára.

Fontos!
Gondolj csak bele, autót vezetsz anélkül, hogy értenéd, hogyan működik a motor. Ám ha a kocsi nem akar indulni, segít megoldani a problémát, ha nem idegenként nézel a motorházra. Ez éppúgy igaz a testedre is. Ismerd meg, hogyan jutsz el a kezdeti izgalomtól a beteljesülésig, és tedd teljessé az orgazmust!

alapozd meg a csúcshoz vezető utat!
Biztosan tudod, hogy az előjáték döntő fontosságú. A simogatások és csókok hatására idegrendszered üzenetet küld a medencéd izmaihoz és az agyadhoz. A legtöbb nő ott követi el a hibát, hogy képtelen kizárni a fejében zakatoló hangokat. „Mikor is szőrtelenítettem utoljára a bikinivonalamat? Felkészültem-e eléggé a nyolckor kezdődő megbeszélésre?” Így persze nem tudsz a szeretkezésre koncentrálni.

erotika.tipp
A kutatók tanácsai szerint ahhoz, hogy ezeket a gondolatokat ne engedd be a hálószobába, próbálj a párod bőrének illatára figyelni, érezd, milyen kellemes a kezének érintése, és milyen remek a csókjának íze. Bár természetellenesnek tűnhet, de a fantázia is sokat segít.

3+1 izgalom szint
1. Ha kezdesz felpörögni, magasabb sebességre kapcsol a vérkeringésed.
2. A nemi szerveid nedvesednek és vérbővé válnak.
3. A melleid megduzzadnak, mellbimbóid megkeményednek.
+1 Ahhoz, hogy ez folytatódjon, neked és a párodnak is türelemre van szükségetek – a nőknek általában 10-20 perc előjáték kell hozzá.
Kár lenne felgyorsítani az akciót, mielőtt igazán izgalomba jönnél.

találd meg a legjobb testhelyzetet!
A tökéletes csúcspont érdekében győződj meg róla, hogy a neked leginkább megfelelő pózt vettétek fel! A szexológus tanácsa szerint jól választottál, ha lüktetést érzel a nemi szervedben, vagy kellemes nyomást a hüvelyfalon.
» Keress olyan testhelyzetet, amelyben partnered a csiklódat izgathatja.
» Ha a párod van felül, nyomd felfelé a medencédet, míg ő körözhet a csípőjével.
» Ha hátulról közelít meg, esetleg ő fekszik alattad, akkor az ujjaival simogathatja a csiklódat.

Tudtad?
A kutatók szerint minden orgazmusban egyaránt szerepet játszik a csikló, a hüvely és a G-pont is (a hüvelyfal első részén található, idegvégződésekben rendkívül gazdag pont). Orgazmus közben felszabadul az oxytocin nevű hormon, mely a medencéd ritmikus összehúzódását okozza. A szíved nagy adag oxigént pumpál a nemi szervek felé, közel húsz másodpercen keresztül. A bizsergő érzés a drog vagy a nikotin hatásához hasonló, amikor megszűnik a külvilág, és csak a párod létezik számodra.

erotika.tipp
Sokkal intenzívebben átélheted ezt az érzést, ha rendszeresen elvégzed a Kegel-gyakorlatot: kétszer egy nap, tíz ismétlésszámmal húzd össze, majd lazítsd el a záróizmaidat, mintha csak a pisilést próbálnád visszatartani. Ahelyett, hogy visszatartanád a lélegzetedet, vegyél rövid, gyors levegőket szeretkezés közben, ha érzed, közelít a csúcs. Így csökken a vérben a szén-dioxid-szint, mely fokozza a hüvely összehúzódásait.

jöhet a következő?
ÉLD ÁT! Az orgazmust követően a vérnyomásod és a pulzusod lecsendesedik, a vér visszaáramlik a nemi szervekből és a mellbimbódból – hacsak nem döntesz úgy, hogy folytatnád. A nők alkalmasabbak a többszöri orgazmusra, mint a férfiak, mivel a péniszből gyorsabban visszaárad a vér, mint a hüvelyből.
ÉLD ÁT ÚJBÓL! Várj, míg a csiklód kevésbé lesz érzékeny, aztán hagyd, hogy a párod kézzel vagy szájjal tovább izgassa, a következő csúcspontig. Az előző orgazmus után még marad annyi oxytocin a szervezetedben, hogy újra megkívánd a szeretkezést: vele, aki az imént ezzel a gyönyörrel megajándékozott.

a színlelés ára
Egy tudományos felmérés szerint a nők 67%-a rendszeresen színleli az orgazmust, nehogy megbántsa a partnerét. De az Oscar-díjas alakítás többet árt, mint használ.
HELYTELEN: Ha a férfi azt hiszi, eljuttatott a csúcsra, legközelebb ugyanígy próbál kielégíteni és azt képzeli, ő az orgazmus mestere. Ha pedig rájön a cselre, végleg elveszíted a bizalmát. Ráadásul a férfi önbecsülésének legfőbb mércéje az ágy, a kudarc láttán alkalmatlannak érzi magát és merevedési zavarai is támadhatnak.
HELYES: Ne hazudj a csúcsponttal kapcsolatban! Győzd meg a párodat, hogy orgazmus nélkül is élvezed a szexet. Ám ha mégis ez a fő cél, irányítsd a kezét az érzékeny pontjaidhoz. Nemsokára ő is sikerrel átveszi a vezetést.

öröm.tipp
A nemi szervek felépítése – például a csikló és a hüvely közti távolság – jelentős szerepet játszik abban, milyen könnyen jön létre az orgazmus. Ismerd meg maszturbációval a tested vágyait, és fedezd fel saját örömforrásaidat! Hallgass a testedre, majd oszd meg a tapasztalataidat a pároddal!

férfi orgazmus
Első pillantásra a férfiak orgazmusa rendkívül egyszerű, ám valójában sokkal többet jelent, mint a spermiumoktól való szabadulást.
! Amikor majdnem elérik a csúcsot, a herék megtelnek spermával, amit egy zárt csatornán keresztül az izmok a pénisz felé továbbítanak. Az agyközpont több vért küld a pénisz felé, a medence és a nemi szervek ritmikusan összehúzódnak. Az orgazmus alatt általában tíz ilyen összehúzódás történik és mindössze 20–25 másodpercig tart.
! Sokkal intenzívebbé varázsolhatod az érzést, ha finoman nyomogatod a herék és a végbél közti részt. Ilyenkor is gyakorolhatod a már ismert Kegel-mozdulatokat, hogy fokozd a szorítást és a gyönyört.
! Szeretkezés után a párod a feloldódás fázisába kerül, és elárasztják a szexuális vágyat tompító hormonok – ez a magyarázata, hogy szívesebben álomba merülne ahelyett, hogy újból szeretkezne veled.

Szöveg: Galgóczi Dóra