A Pilates fejlődését Joseph Pilatesnek köszönhetjük, aki a talajon nehezebben végrehajtható gyakorlatok továbbfejlesztésével megalkotta a reformer gépet, hogy izgalmasabbá és látványosabbá tegye az edzéseket.

 

reform forma
Az edzőtermi gépek előnyeit ismerjük már régről. A Pilates testünkre ható pozitív tulajdonságait most a reformeren található fogantyúk és hevederek segítségével továbbfejlesztheted. A felülésekkel és a lábak emelésével, a reformer gép rugói tökéletes ellenállást biztosítanak.
fitt.tipp
Az alacsony ismétlésszám a biztosíték az unaloműzésre.

természetes forma
 A pilates gép különlegessége, hogy a természetben fellelhető mozdulatokat utánozza, és ezt sugallja felépítése is. Fakeretét rugók feszítik, bőrhuzalok és egyéb támasztékok teszik egyedivé.
 Minden korosztály számára kiváló, kivéve a növésben lévő gyerekeket.
 Saját magad adagolhatod a terhelés mértékét a könnyűtől a nagyon nehézig, anélkül, hogy tested előnytelenül vastagodni kezdene.
 A gép testedet tónusossá és feszessé teszi, az egyes izomcsoportok túlfejlesztése nélkül.
 
pilates_harant
Harántspárga

Ez a gyakorlat egyszerre nyújtja és erősíti a far- és combizmokat, továbbá erősödik a tricepsz, a vállizom a gyakorlat kitartása miatt.
 
pilates_orosz
Orosz vagy Hátsóspárga
Tartásjavító, comb- és fenékerősítő és szálkásító gyakorlat.
 
pilates_hableany
Hableány

Tartásjavító gyakorlat, oldal irányban nyújtja a gerincet, valamint a külső farizmot.
 
pilates_fa
Fa

Hátrahajlás közben megnyújtjuk a gerincet és a lábat, felüléskor pedig erősítjük a hasat, sokkal intenzívebben, mint talajon, mert negatív helyzetből indítjuk a mozdulatot.
 
pilates_oldal
Oldalspárga

Külső és belső comberősítő gyakorlat egyensúlyhelyzet közben, nyitjuk-zárjuk a reformert.

pilates_egyensuly
Egyensúly kontroll
Fekvőtámasz helyzetben a karunk előretolásával nyújtjuk a reformert és közben emeljük az egyik lábunkat, miközben a testünk összes izma dolgozik.

www.bodyandmind.hu