A felhők felett mindig kék az ég, de nem mindig látod ezt. A legrosszabb napod is jobbra fordulhat, csak akarnod kell. Varázslat helyett gondolkodj pozitívan, és csodálatos életet teremthetsz magadnak!

 

Képzeld el, hogy 200 km/órás sebességgel vezetsz egy versenyautót, amikor hirtelen elveszíted a kontrollt a jármű felett, és vészesen közelítesz egy fal felé. Mit tennél? Ha becsuknád a szemed, akkor lehet, hogy nem élnéd túl. Az autóversenyzők tudják, tanuld meg te is: amikor elveszíted a jármű feletti uralmat, akkor abba az irányba kell fordítanod a tekintetedet, amerre haladni akarsz.

pszicho.tipp
Mi történik akkor, amikor az életed kisiklik? Koncentrálj arra, ahová el akarsz jutni! Ha elveszítetted az állásodat, akkor ne sírd vissza, ha kiléptél egy kapcsolatból, akkor ne fordulj hátra! Egyedül arra koncentrálj, amit el akarsz érni!

vizualizálj!
Tudományos kutatások bizonyították, hogy agyunk nem tud különbséget tenni a valódi és az élénken elképzelt cselekedetek között. Amikor vizualizálod a cselekedeteket, akkor agysejtjeid ugyanazokon az elektrokémiai változásokon mennek keresztül, mint amikor valóban korcsolyázol, táncolsz, pakolsz vagy pánikba esel. Mit jelent mindez? Amikor vizualizáció segítségével gyakorolsz, akkor beprogramozod az elmédet.

Tudtad?
Miért tanulnak olyan gyorsan a gyerekek? Mert természetes nekik, hogy a vizualizációt segítségül hívják, azaz képzeletbeli filmeket játszanak le maguknak. Ha változtatni szeretnél bármilyen berögzült tulajdonságodon, akkor ezt el kell képzelned – többször ismételve és élénken. Hetek, hónapok elteltével észre fogod venni a változást. Legyen ez mindennapi szokásod!

igen, vagy nem?
Ismersz olyanokat, akik folyton azon morfondíroznak, hogy mit nem akarnak, és nem értik, hogy miért rosszak az eredményeik. Mi történne, ha száz embernek szeretnél előadást tartani, és azt mondogatnád magadnak: „Ne idegeskedj! Ne felejtsd el a mondókádat!” Biztosan elszúrnád.  Ahhoz, hogy magabiztos előadást tudj tartani, előtte el kell képzelned magad, amint egy nagyszerű előadást tartasz, mielőtt még felállnál. Tudatalattid nem érti a „nem” szót. Azt sem érti, hogy „Nem akarom!” Elmédnek nem adhatsz utasítást arra, hogy valamit ne tegyen meg. Olyan képekre van szükséged, amit el akarsz érni.

Ha egész életedben azt mondogatod:
NEM akarok egyedül maradni  MAGÁNYOS leszel
NEM akarok kövér lenni  MEGHÍZOL
NEM akarok legatyásodni  ÁLLÁS NÉLKÜL találod magad
Ha arra gondolsz, amit el akarsz érni, akkor afelé fogsz elmozdulni. Ha arra, amit nem akarsz, akkor afelé mozdulsz.

bízz magadban!
Amikor hiszel önmagadban, akkor csak pozitív képeket alkotsz az elmédben – egy laza állásinterjúról, egy sikeres autóvezetői vizsgáról vagy egy nagyszerű zongorakoncertről. Amikor hiszel magadban, akkor nem játszol le képzeletben „katasztrófafilmeket”, hanem sikertörténeteket képzelsz el – így általában sikerül is minden. Nem azt jelenti, hogy tökéletes vagy, de mindig megadod magadnak a lehető legjobb esélyeket.

pszicho.tipp
Ahhoz, hogy működjön a memóriád, arra kell koncentrálnod, amit akarsz. A pozitív gondolkodás azért működik, mert a pozitívan gondolkodó emberek azt képzelik el, amit el akarnak érni, és nem azt, amitől félnek! Amit elképzelsz, abban lesz részed.

3 mágnes effekt
1. Észrevetted már, hogy amikor a legjobb formádat adod, akkor jobban érzed magad? Az életben elért sikereidnek sokkal több közük van ahhoz, hogy hogyan érzed magad, mint ahhoz, hogy mekkora a tudásod. Csak úgy tudod jól érezni magad a munkáddal kapcsolatban, ha a legjobb formádat adod.
2. Amikor lelkes vagy, és a feladataidra koncentrálsz, akkor az új lehetőségeket mágnesként vonzod, mert a boldog és lelkes emberek a vidám és motivált embereket vonzzák. Amikor folyton a legjobb formánkat adjuk, akkor az élet megmutatja nekünk az új lehetőségeket.
3. Az új lehetőségek általában akkor toppannak be hozzánk, amikor a legkevésbé számítunk rájuk. A nagy áttörések legtöbbször a legváratlanabb helyzetekkel érkeznek. Így emlékeztet minket az élet arra, hogy tiszteljünk mindenkit, akivel a sors összehoz.

hangyaszorgalom
Keress egy hangyát, ami épp buzgón menetel valamerre, és helyezz elé egy téglát! Megpróbál majd alámászni, átmászni rajta egészen addig, amíg célt nem ér.
A legtöbb ember előbb-utóbb feladja. És ez nagyszerű hír! Azt jelenti, ha a területeden a csúcsra akarsz érni, akkor nem is kell zseninek lenned. Ha elég sokáig kitartasz, akkor úgyis mindenki odébb fog állni!

pszicho.tipp
Az a hegymászó fogja megmászni a Mount Everestet, aki azt mondja: „Megteszem!” Azok, akik azt mondják: „a legjobbat próbálom kihozni magamból” vagy „megpróbálom”, azok valószínűleg hamar hazautaznak majd. Ugyanez érvényes az ügynökökre, a maratonversenyzőkre vagy a barátokra. Ahhoz, hogy eredményeket tudj felmutatni, komolyan kell venned a feladatot. Az élet az erőfeszítéseket díjazza, és nem a kifogásokat.

Moya története
Olvastam már korábban olyan emberekről, akik csődbe jutottak, azt gondoltam, hogy velem ilyen úgysem történhet meg soha. Mielőtt megszülettem, apa megvette egy gazdag ember nyaralóját, átalakíttatta a házat hotellé, egy nightclubbal. Kisgyerekként ez a szálloda volt az otthonom.
Körülöttem mindenki ivott; apa, a barátai és anya alkoholista voltak, hiányzott, hogy anya velem is törődjön.
Amikor az első házasságom felbomlott, elkezdtem én is inni, és hamarosan alkoholista lettem. A gyerekeim nagyon sokat szenvedtek emiatt. A második férjemmel, Tiborral, sokszor elvesztettem az önkontrollomat; ő erőszakos volt, de én nála is rosszabb voltam!
A szálloda becsődölt és elárverezték, elvesztettük mindent. Az emberek folyamatosan hívtak, a pénzüket követelték, de nekünk semmink sem maradt. Mindenféle munkát elvállaltunk, abbahagytam az ivást és összekovácsolódott a családunk. A hosszú munkanapok és késő esték megtérültek. 46 évesen úgy éreztem, hogy készen állok az újabb kihívásra, ingatlanok értékesítésébe kezdtem. Addig semmit sem tudtam az ingatlanpiacról, és elsőre megbuktam a vizsgán. De kitartó voltam, és az első évben nagy sikereket értem el. Tibor és én azóta is kitartóan dolgozunk, a fáradozásaink megtérültek.

Andrew Matthews: Hallgass a szívedre www.varazsladika.hu