Kommunikálni nem csak szavakkal lehet. Ahogy árulkodóak lehetnek a gesztusaid, ugyanúgy beszél rólad a csípőd, vagy a lábfejed. Nézd meg, mit üzen neked a tested!
 
Egészséges vagy és energikus. Gondosan választod meg életteredet, öltözékedet és ápolod a testedet. A futópad mellett formálod az alakod, de vajon tudod-e, hogy az itt-ott jelentkező fájdalmak, apróbb deformitások mire utalnak? A tested minden porcikája hozzád beszél. Csak olvasni kell tudni a jelzésekben.
jelek és olvasásuk.

Tested a lélek lakhelye. Fordulj hálával és tisztelettel önmagad felé, akkor csodákra is képes leszel! Ahhoz, hogy harmonikusan, vagyis egész(séges)en éld meg létezésedet, ismerd meg a neked szóló üzeneteket. Nem kell sorscsapásként megélni, ha fájdalom jelentkezik a tested különböző pontjain. Nézd meg most új szemszögből! A „Három az Egyben módszer” felismerései és a Viselkedési Barométer – vagy más néven Tudat térkép – segítségével új képet alkothatsz magadról.

Fontos!
Gondolataink érzelmeket váltanak ki, amik mozgásba lendülnek, cselekvést indítanak el. Félelmeink sokszor blokkolják a mozdulatot, ami benn reked, és a mögötte meghúzódó érzelem előbb-utóbb testi tüneteket okoz. A kineziológia beszédesen tárja fel tested jobb és bal oldalának üzeneteit!

testtérkép
BAL ÉS JOBB OLDALAD
» jobb: Testünk jobb oldala a bal agyféltekével kapcsolatos tulajdonságokat tükrözi: a kontroll, az önértékelés,  az önkép, a férfi energia, az apa, az ego, a versenyképesség, félelmeink és a dolgok megvalósítása tartoznak ide.
» bal: Ezzel szemben a test és az arc bal oldalát a jobb agyfélteke működteti: kreativitás, női energiák, az anyaság, új lehetőségek, új alternatívák, félelemmentesség és a tudatosság deríthető fel általa.
 
NYAK
» jobb oldal: Általában huzatra, rossz párnára gyanakszol, ha olyan merev a nyakad, hogy nem tudod jobbra fordítani. A merevség hátterében nagy valószínűséggel egy férfival szembeni ellenségeskedés áll. Kifosztottnak, becsapottnak érezhetted magad egy helyzetben.
» bal oldal: Egy nővel függhet össze, ha nem tudod balra fordítani „beállt” nyakadat. Lehet, hogy bosszúvágy van benned, vagy esetleg magadba fojtod a véleményedet vele kapcsolatban?
 
VÁLLAK
Igen szembeötlő rögzült testi tünet a vállak eltérő magassága. Az alacsonyabban lévő váll az, amelyik cipeli a terheket.
» jobb: a papa példája, küzdelem a férfi energia kérdésében.
» bal: A mama példája érzékelhető az alacsonyabban lévő bal váll esetén. A női, kreatív energiák, a tudatosság megtagadása.

CSÍPŐ
Fájdalmak, eltolódás: ami elöl, a testünk előtt van, az egy jelenlegi ügy, ami hátul, a hátunk mögött, az egy múlttal kapcsolatos probléma jelzője.
» elöl: A szexuális energiákat sok fájdalmas érzelem blokkolja. Úgy érzed, sértődött vagy, mert nem kapod meg azt az érdeklődést, figyelmet, amit megérdemelnél a párodtól.
» hátul: „Tulajdonképpen már évek óta ez a helyzet. Apámtól sem kaptam meg a múltban!” A jelenben általában a férjünk, partnerünk váltja ki azt a fájdalmat, amit az apánk miatt éreztünk először, valamikor régen. A frusztráció alapja tehát gyerekkori, ha apánk nem becsülte meg, nem tisztelte a nővé válásunkat, nem gondoskodott rólunk úgy, ahogyan szerettük volna.

Tudtad?
Egy kutatás alkalmával megröntgeneztek két csoportot: az egyikben különböző ízületi fájdalmaktól szenvedő emberek voltak, a másik csoportban pedig panaszmentesek. Az eredmény meglepő! Legalább annyi kopásos páciens volt a panaszmentesek között, mint a fájdalmaktól szenvedők között. Ezt nevezik „elmekín”-nak. Ha feltárod a fájdalmak mögött rejtőző érzelmeket, csökkentheted vagy akár meg is szüntetheted a kínokat. 
 
CSUKLÓ
» törés: Többször is eltörött már ugyanaz a csuklód? Ebben az esetben – nem tudatosan – a közömbösséget választottad, szinte bemerevedtél, hogy túlélj egy fájdalmas helyzetet, hiszen rettentően vágytál az összhangra és arra, hogy megfelelj a külvilágnak, az adott szituációban.
 
TÉRD
A térd izmai a leggyengébbek, megrogysz egy rossz vagy fájdalmas hír hallatán. Térdre az kényszerít (térdre esel, vagy korlátozott valamelyik oldal mozgása), ha kishitű vagy és sok a félelem benned.
» jobb: a jövőtől, a munkád terén.
» bal: saját anyaságoddal , nőiségeddel kapcsolatban vannak kétségeid.
Tudtad?
Fájós térded miatt nem tudsz lejárni az edzésre? Valami megrengette önbizalmadat, magabiztosságodat az utóbbi időben. Félsz egy esetleges vereségtől?
test_uzenet2 
LÁBFEJEK
A lábfejek állása azt az irányt mutatja, amerre az életben haladsz. Az ideális alaphelyzet önmagáért beszél, mindkét láb egyenesen előre néz: céltudatos, egyenes, célokat elérő.
» jobb: Azonban, ha a jobb lábfej kifelé fordul, azt jelzi, hogy nem azon az úton haladsz, amit igazán meg kellene valósítanod. Az ellenség egy valós férfi a külvilágban, aki miatt megtagadod saját belső férfi energiád erejét!
» bal: Kifelé forduló bal lábfej esetén vagy önmagad, vagy mások blokkolják kreativitásodat. „Keresd a nőt!” – a külvilágban, vagy vizsgáld meg magad ott belül, mennyire vagy tudatos, mennyire tagadod meg hatalmadat a pozitív változások megvalósításában.
» mindkét oldal: Mindkét láb kifelé fordul: úgy érzed, nem bízhatsz meg senkiben. Ez a „senki sem törődik velem” érzés!

Tudtad?

Aki nehezen bízik meg bárkiben – sőt még saját magában sem igazán –, vagy nagyon alacsony az önértékelése, figyeld meg, biztos, hogy befelé fordul a lábfeje. A befelé forduló lábfej az alacsony önértékelés jele. Nem bízol magadban. Bal oldalon: akadályozom nőiségem kibontakozását. Férfi esetében a jobb oldalon: Jelentéktelen vagyok, mint férfi!

próbáld ki
!
A test és lélek kapcsolatát te is szabályozhatod. Dicsérő szavakkal sokkal szorosabb és tudatosabb kapcsolat építhető ki tested és elméd között!
Naponta többször mondd el hangosan, miközben fogod a homlokodat az egyik kezeddel és a kisagy (cerebellum) területét a másikkal:
– Köszönöm, együttműködő vagy!
– Köszönöm, hogy rugalmas, hajlékony és energikus vagy!

Szöveg: Villing Zsuzsa, kineziológus, terapeota, www.chirostudio.hu