A tartomány délkeleti részén elhelyezkedő hegység északi részét gleccserek és lenyűgöző hegyvonulatok uralják, ez a síelők „játszótere”, délen és keleten a szelíd lankák dominálnak. Kiváló borok szülőhazája ez a vidék, a wellness szerelmeseinek pedig igazi paradicsom a forró vizű forrásainak köszönhetően.

 

 Hófehér élményekkel szolgálnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt a családbarát stájer vendéglátók, akik szánkózással, vidámsággal, hóemberépítéssel várják a gyerekeket, a szülők pedig kikapcsolódhatnak a wellness-részlegben. A tartományban 374 parasztház található, ahol a vendégeket nagyszerű kiszolgálás és stájer vendégszeretet várja.

 

Fitt tél

 

Eredményes és egészséges

 

A Dachstein-Tauern régióban 2195 km hoszszúságú, karbantartott sífutópálya igazolja a vezető szerepet, amelyet Stájerország – mindenek előtt Ramsau – a sífutás terén betölt.

Sífutó-fitnesz hét ajánlat:

2003. 12. 27.-2004. 01. 02.; 2004. 01. 17-23.; 2004. 02. 14-20. és 2004. 02. 28.-03. 05. időpontokban foglalható. Laktát-teszt az ideális fitnesz pulzus érdekében, különböző sportorvosi és táplálkozási tanácsadás, sífutó oktatás, hótalpas vándorlások, regenerációs programok, erősítő programok várják a vendégeket.

http://www.sewi.at/

 

Ausseerland-Salzkammergut, Ausztria földrajzi

középpontja

 

Síelt már a fenyőhatár fölött mélyhóban? Érezte a határtalan szabadságot? Mindez teljesülhet Ausztria földrajzi középpontjában Ausseerland-Salzkammergut régióban. Bad Aussee-ban található a „Központ-kő”. Itt a látogató mindent megtalál egy helyen. Lehet sportolni, aktívan pihenni, vagy egyszerűen csak lustálkodni egy kicsit.

 

Alpesi sí

Új ülőliftek, csáklyás felvonók, hóágyúk és lesiklópályák csábítanak Ausseerland-Salzkammergut téli paradicsomába, ahol 780 és 2000 m között 32 felvonó áll rendelkezésre. Itt decembertől egészen Húsvétig hóbiztos élményekben lehet részünk.

www.ausseerland.at

Sífutás

Az Ausseerland-Salzkammergut sífutó paradicsomban a Stájer Sífutópályák Érdemrendjével kitüntetett nyomvonalon haladhatunk tova. Az idilli, álomszerű téli tájon több mint 200 kilométer hosszú sífutópálya-hálózat áll rendelkezésre, ennek egy része hóbiztos, magaslati sífutópálya (1600 m), ahol a világbajnokok is edzenek.

http://www.ausseerland.at/langlaufen

 

Wellness minden érzéknek

A régióban öt gyógyító elem találkozik egymással; levegő, iszap, termálvíz, sós forrásvíz és glaubersó. A három gyógyüdülőhely, Altaussee, Bad Aussee és Bad Mitterndorf átfogó gyógy-, egészség-, szépség- és relaxációs programot kínál.

 További információ:

Steirische Tourismus GmbH

St. Peter-Hauptstraße 243, A-8042 Graz

Tel.: +43/316/40030, Fax: +43/316/400310

http://www.steiermark.com/

 

Meditációs tél Snow walking (téli túrázás)

 

A téli sportoknak nem kell feltétlenül a sílécekhez és a sípályákhoz kapcsolódnia. A snow walking mindenhol és mindenkor űzhető, nagyszerű alternatív sportlehetőséget kínál, hogy télen is gondoskodjunk a kondíciónkról és a kellemes közérzetünkről. A snow walking magában foglalja a téli nordic walkingot és a hótalpas vándorlást. Egyik mozgásforma sem követeli meg a sítudást. A snow walking az izomzatnak mintegy 90 százalékát megmozgatja, kicsi az ízületek terhelése, erősíti a felsőtestet és a hátizmokat is, feloldja a hát- és deréktáji fájdalmakat, javítja a szívműködést és a vérkeringést. Különösen térd- és hátfájással küzdőknek ajánlott.

Hogyan lehet Stájerországban a snow walking segítségével karcsúsodni?

Három alkalom téli nordic walking, három alkalom hótalpas túrázás, csökkentett kalóriatartalmú ételek, táplálkozástudományi ismeretek alapján, egyénre szabott tanácsadások, mozgásterápia pulzusmérővel, különböző regeneráló és erősítő programok, laktát-teszt és sporttudományi tanácsadás.

 

Az ajánlat 2004. 01. 24-31. és 2004. 04. 03-10. között foglalható. Tartalmazza a szállást egy panzióban, teljes ellátással, 755 Euro-ba kerül.

http://www.sewi.at/

info@steiermark.com

 

818539b1-559e-47a7-b221-6f401fb08c8c