A szerelem és a vágygerjesztő szerek olyan régiek, mint maga a történelem. Az emberek, hogy elcsábítsák és elbájolják a másik nemet, s hogy növeljék az aktusban teljesítőképességüket, minden kultúrában készítettek szerelmi bájitalokat, ételeket és bujaságra serkentő szereket. Amit eszünk, befolyásolja szerelmi teljesítőképességünket.

 

 Már az idők kezdetétől mind a férfiak, mind a nők természetes afrodiziákumokat, illatokat, olajokat használtak szexualitásuk növelésére. A tenger gyümölcseit, az osztrigát, a kagylót, csigákat, rákokat, halakat, kígyókat, gyíkokat, krokodilokat, egyes madarakat, mint nemi erőt jelképező állatokat hatásos afrodiziákumként tartjuk számon. Nos, akkor mit is együnk, hogy beteljesítsük a gyönyört?

 

Zöldségek, növények

 

Csipkebogyó: a belőle készült tea fogyasztása fedezi a C-vitamin szükségletet, s általa jobb működésre készteti a nemi mirigyeket, növeli a nemi teljesítőképességet.

Ginszenggyökér: a leghatásosabb afrodiziákumnak tartják, megerősíti a nemi teljesítőképességet, fokozza a munkabírást, javítja az általános testi és lelkiállapotot.

Édesgyökér: alaposan megjavítja a szeretkezési teljesítőképességet, triterpén jellegű hatóanyagai a mellékvesék egyes hormonjaihoz hasonlóak, szinte azonos szerkezetűek. Azért érdekes ez, mert mint tudjuk, a mellékvesék hormonjainak döntő szerepe van a nemi teljesítőképesség fokozásában.

Zeller: magas androszteron tartalma a férfiaknál fejti ki igazán a hatását.

Csalán: bőségesen tartalmaz A-, B-, C-vitamint, magnéziumot, káliumot, kalciumot, vasat, foszfort, kovasavat, nátriumot, növeli a fizikai teljesítőképességet.

Zsurló: remek erősítőszer magas szilíciumtartalma miatt.

Hagyma: nagyon hatékony illóanyagok vannak benne, tágítják az ereket, növelik a fizikai erőnlétet, javítják a potenciát.

Paprika: a kínaiak a színe, íze, tápanyagtartalma és a férfi nemi szervet fölidéző alakja miatt tartották afrodiziákumnak.

Paradicsom: piros színe, és tökéletes női mellett formáló alakja miatt Dél-Amerikában szerelem gyümölcsének, Olaszországban a szerelem almájának nevezik. A paradicsomnak magas E-, C-vitamin tartalma miatt potencianövelő hatása van. Az E-vitamin pedig a béta-karotin forrása, belőle képződik az A-vitamin, melynek fontos szerepe van a férfi és a női hormonok termelésében. A női erotika jelképe.

Padlizsán: az alakja, színe miatt a férfi erotika jelképe.

Burgonya: föld alatti gumója a föld megtermékenyítő életerejét jelképezi. Jelentős C-vitamin és aminosav-tartalma miatt kedvező hatású a nemi potencia növekedésére.

Sárgarépa: régen a szerelem gyökerének nevezték színe és a férfi nemi szervet jelképező alakja miatt. A sárgarépa rendkívül gazdag béta-karotinban, amelyből a szervezetben a nemi élet megerősítéséhez szükséges A-vitamin keletkezik.

Cékla: erotika jelentésében piros színe a szerelem tüzét föld alatti gumója a föld megtermékenyítő erejét jelképezi. Értékes vitaminokat, ásványi anyagokat és béta-karotint tartalmaz.

Gomba: a gomba szára a férfi, a kalapja a női nemi szervre hasonlít, és összenövésükben benne van a szeretkezés jelképes megvalósulása.

Káposzta: a bőséget, az anyaságot, a megtermékenyített születendő életet jelképezi.

Tökfélék : gazdagok Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban, amelyek

a nemi hormonok termeléséhez fontosak.

Spárga: a máj számára az egyik legfontosabb étel, mivel az ösztrogén és a tesztoszteron termelésének egyik fontos állomása, segít

a hormonális egyensúly szabályozásában, és a szexuális teljesítmény fokozásában.

Lencse: fogyasztása erősíti a nemi vágyat.

Vízitorma: nyersen fogyasztva vértisztító hatású, segít azoknak, akik szív- és érrendszeri betegségre visszavezethető merevedési zavarban szenvednek.

 

Gyümölcsök

Mangó: bőségesen tartalmaz béta-karotint, mely az ösztrogén és a tesztoszteron termeléséhez szükséges.

Szőlő: a bor alapanyaga, mely maga is erős afrodiziákumnak számított.

Alma: a bibliai Paradicsom tiltott gyümölcse.

Szilva: gazdag fitoösztrogénben, mely segíti kiegyensúlyozni a női nemi hormonháztartást.

Füge: a legérzékibb gyümölcsnek tartják, fokozza a szexuális teljesítőképességet.

 

és minden más

Bor: a szeretkezési és megtermékenyítő energia leghatékonyabb forrása, az első pohár az egészségé, a második az örömé, a harmadik a szerelemé.

Tofu: fitoösztrogént tartalmaz, aminek hatása a női hormonműködést harmonizáló ösztrogénhez hasonlít.

Kakaó, csokoládé: fenilaflanint tartalmaz, mely fokozza a nemi izgalmat.

Fenyőmag, dió, mogyoró: a szexuális fejlődés létfontosságú építőelemeit tartalmazzák. Mandula: a hormontermelésért felelős prosztagladint szabályozza, a meddőség megelőzésében és a libidó növelésében van szerepe.

Szezám: magas a szelén és a cink tartalma, amelynek a meddőség orvoslásában van nagyon fontos szerepe.

Méz, méhpempő: ókorban szerelemgerjesztő, a szerelem istennőjének csemegéjeként tartották számon.

Fűszerek: fahéj, szerecsendió, boróka, rozmaring, bors, szegfűszeg, vanília, kömény, menta, gyömbér, sáfrány, ánizs, a legtisztább, a legőszintébb érzelmek afrodiziákumaként játszanak szerepet.

Tojás: a megtermékenyített életenergia, szimbolikájában a megtermékenyített és születendő életet idézi fel.

Húsfélék: a szexuális vágy egyik fő alapeleme a szervezetben a cink, ami leginkább a húsokban, tejtermékekben, kagylóban található. A cink azért fontos, mert nélküle a szervezet nem képes tesztoszteront termelni, ami alapja a nemi vágynak.

Halak, tengeri gyümölcsök: szimbolikája a férfi nemi szervet idézi fel.

Kávé: azok a férfiak, akik elég sok kávét fogyasztanak, sokan vallják magukat szexuálisan aktívnak.

Bájitalok: legfontosabb alkotórészei: a fürjtojás, a ginszenggyökér, a méz, az orchideaszirup, a bor vagy sherry, a konyak vagy a rizspálinka, a csokoládé, a tevetej és a kecsketej. Ha ezzel kínáljuk meg szerelmünket, biztosan nem marad el a siker.

 

Hogy mindez igaz-e? Ki-ki döntse el saját maga, tény, hogy velük színesebbé, izgalmasabbá tudjuk varázsolni szerelmes éjszakáinkat.

 

Loós Ágnes

 

34407075-66c9-4a73-8558-0b8d88205f7d