Aki megrázkódik attól a gondolattól, hogy almaecetet igyon vagy gyakran van úton, az szedheti kapszula formájában, amely megkönnyíti azt, hogy naponta hozzájáruljon az egészségéhez.

 

Rövid ideje kapható a gyógyszertárakban a Bánó Almaecet-por kapszulában, mely koncentrációja által nagy hatással bír, és amely por alakban vagy felhígítva fogyasztható.

„An apple a day keeps the doctors away” (Naponta egy alma távol tartja az orvost). Ez az angol közmondás sok igazságot rejt magában.

Az alma az összes jót tartalmazza, de még sokkal több jó van az almaecetben: több mint 90 hatóanyagot, többek között húszféle ásványi anyagot, nyomelemeket és vitaminokat.

Az almaecetnek ezek az értékes anyagai vitalizálják testünk teljes anyagcseréjét.

Az utóbbi években az almaecet egészségjavító hatását tudományosan is vizsgálták. A legújabb ismeretek szerint az almaecet óvja a szívet és erősíti az immunrendszert. Még többre is képes, különösen gazdag ásványi anyagokban: kalcium, foszfor, nátrium, magnézium, kálium, úgy, mint nyomelemekben: vas, fluor és szilícium.

Az almaecet pozitívan hat a vízháztartásra, vízteleníti a sejteket, erősíti az idegeket, feszessé teszi a kötőszövetet és megóvja rugalmasságát. Az ásványok mellett az almaecet életfontosságú vitaminokat: A, B1, B6, C és E tartalmaz, melyek gondoskodnak az egészséges bőrről, védik az idegsejteket és a szívet.

A betegség és a rossz közérzet jelzi testünknek, ha nem megfelelően látjuk el azt létfontosságú anyagokkal. Az almaecet, rendszeres szedésével, képes ezeket megakadályozni, a már meglévő panaszokat enyhíteni, vagy megszűntetni.

Az almaecet a következő betegségek fellépésénél segíthet: idő előtti öregkori tünetek, kimerültség, gyenge emlékezőképesség, hasfájás, megfázás és influenza, bedagadt láb, bőrkiütés, izomfájdalom, álmatlanság, emésztési zavarok, időjárás érzékenység, begyulladt fogíny.

Az almaecet igazán sokoldalú. Ez nemcsak egy természetes gyógyszer, hanem eredményesen segít a diétázásban. Élénkítő hatása az anyagcserénél pozitívan hat a zsírlebontásra, ebből kifolyólag az almaecet pektin nevű hatóanyagával csökkenti a káros LDL koleszterint és ezáltal óvja testünket a szív és keringési betegségekkel szemben.   
(X)

 

0e53a7fe-2474-4cf7-a53a-28f0d2a978b8