Sebastian Kneipp a wellness ideológia úttörője.
Gyógyító tevékenysége alapozta meg az öt pillérre támaszkodó Kneipp filozófiát. „Mindazzal, amire egészségünk megőrzéséhez szükségünk van, a természet bőségesen megajándékozott bennünket.”
/Sebastian Kneipp/

 

Sebastian Kneipp (1821-1897) több évtizedes gyógyító tevékenysége alapozta meg a modern orvostudomány által is igazolt, öt pillérre támaszkodó KNEIPP filozófiát.
Ebben ötvözte saját és a korábbi évszázadok hasznos tapasztalatait, melyek a gyógynövények és a víz gyógyító erejét foglalják magukba. Tevékenysége és elért eredményei alapján joggal nevezhetjük őt a wellness ideológia úttörőjének.
A tavasz, de főképpen a szép nyári napok beköszöntéig még számos hideg, borongós téli este vár ránk. Ezeknek az estéknek kellemes befejezése egy jó meleg fürdő. A 25-30 percnyi nyugodt fürdőzés kellemes kikapcsolódást ígér, a fürdés élményét pedig tökéletesebbé teszik a fürdősók, fürdőolajak vagy éppen a pezsgőtabletták.
A Kneipp Werke fürdőadalékait szeretnénk ezúton az olvasók figyelmébe ajánlani, melyeket immár világszerte ismernek és kedvelnek.

A Kneipp® fürdősók négyféle illatban, kiváló minőségben állnak rendelkezésre.
Az értékes termálsó kristályszemcséit drága illóolajokkal vonták be. Így a meleg víz, a termál só és a párolgó illóolaj együttes hatása nemcsak a vérkeringésre, légzésre hat kedvezően, hanem bőrünket és lelkünket is ápolja. Eukaliptusz, citromfű, szalmavirág és narancs-hárs illattal kaphatók.
citromfű: lazító, nyugtató, elalvást segítő, vérnyomást csökkentő, jó közérzetet biztosító 
szalmavirág: nyugtató, egyben anyagcsere serkentő hatású, biztosítja a testi és szellemi ellazulást
eukaliptusz: enyhébb megfázásos tünetek fellépésekor, hideg évszakban ajánlott, lélegzést könnyítő, frissítő, nyálkaoldó hatású
narancs-hársfavirág: testi és lelki értelemben kiegyensúlyoz, nyugtat, jó közérzetet biztosít.

A Kneipp® Wellness fürdősók a kneippi innováció új eredményei, tasakokban, egyszeri fürdéshez szükséges mennyiségben kaphatók: acitve care, relax care és sensitive care.
 „active care”: barackmagolaj és almaecet kombinációja, feszessé teszi a bőrt
 „sensitive care”: mandulaolaj és -virág illatával, kifejezetten bőrtápláló hatású, főleg száraz bőrre
 „relax care”: jojobaolajjal dúsítva bőrápoló hatása mellett lazítóan hat az idegekre is.

A Kneipp® fürdőolajok kiváló bőrápoló tulajdonságuk mellett aromaterápiás hatásukkal hívják fel magukra a figyelmet. Ötféle illatban: eukaliptusz, citromfű, narancs-hársvirág, mandulavirág, rozmaring.
citromfű: lazító, nyugtató, elalvást segítő, vérnyomást csökkentő, jó közérzetet biztosító
eukaliptusz: enyhébb megfázásos tünetek fellépésekor, hideg évszakban ajánlott, lélegzést könnyítő, frissítő, nyálkaoldó hatású
narancs-hársfavirág: testi és lelki értelemben kiegyensúlyoz, nyugtat, jó közérzetet biztosít
rozmaring: vérkeringést serkentő, frissítő
mandulavirág: finom, érzéki illata nyugtató, lelkünket vigasztaló

A Kneipp® pezsgőfürdő tabletták mintegy öt percig pezsegnek, ezáltal a bennük rejlő illóolajok a légtérbe kerülnek. Az apró buborékok finoman masszírozzák a testet, a belélegzett illó anyagok pedig nyugtatnak (citromfű) vagy frissítően (boróka, fenyő, rozmaring) hatnak a testre és lélekre egyaránt.
boróka: reumás panaszokat enyhítő, izomlazító és vérkeringést serkentő hatású
rozmaring: stimuláló, élénkítő hatású az egész testre
citromfű: nyugtató, lazító, relaxáló hatású, a finom masszírozó hatás kiegészítéseként
fenyő: élénkítő, friss közérzetet biztosit

Végezetül azok számára, akik egy kezdődő megfázás tüneteit érzik magukon, ajánljuk a Kneipp® fürdőolajait megfázás esetére.
A felnőttek részére készült kámfortartalmú fürdőolaj felszabadítja a légutakat, és kellemes közérzetet biztosít.
Ez a fürdőolaj létezik enyhébb hatású anyagokkal, kifejezetten a gyermekek számára és érezhetően enyhíti láztól, eldugult orrtól és kaparó toroktól kínzott apróságok panaszait.Gyártó: Kneipp Werke, D-97082 Würzburg, Németország
Forgalmazó: Hartmann-Rico Hungaria Kft. 2051 Biatorbágy, Budapark
További felvilágosításért hívja ingyenes zöld számunkat: 06-80-321321

 

56d61fdb-f59b-4b90-93a0-c7f7a011ccc0