Fátyolos reggelek, félálom, lassú derengés. Az ébredés és az azt követő néhány óra egész napunkat meghatározza. Aki nem hagy időt testének és szellemének, hogy felvegye a ritmust, és a reggeli étkezés rítusát egy csésze kávéval helyettesíti, az életerejét vesztegeti el.

 

A rossz szokásokat gyermekeink is hamar átveszik. Miután reggel elmarad a közös családi étkezés, mert mindenki kapkodva készül. A gyerekek többsége először az iskolában eszik, akkor is legfeljebb egy szendvicset, rosszabb esetben édességet. Ez azután teljesítményükben is megnyilvánul. Az órákon nehezen koncentrálnak, hamar fáradnak, ami az alacsony vércukorszint, az agy „éhezése” miatt van.

Aktiváló erő

Éjszaka a szervezet regeneráló funkciói működnek, feltöltődnek a raktárak. A bélrendszer mozgása lelassul, az emésztőnedvek termelődése csökken, az elválasztott epe raktározódik. A reggelivel, a tápcsatornába juttatott táplálékkal aktiváljuk gyomrunkat, beleinket. Az epehólyagban felgyülemlett epe ekkor kiürül, így hosszú távon az epekőképződési hajlamot is lehet csökkenteni, ha ügyelünk az étkezésünkre. Az étel gyorsan felszívódó szénhidrátjai pedig (méz, cukor) az agy beindulásához biztosítják az energiát, az összetett szénhidrátok (gabonafélékből készült termékek) folyamatos kiegyensúlyozott tápanyagellátásról gondoskodnak.

A könnyű emésztésért

A megevett nem emészthető rostok a könnyű székelésért felelősek. Középkorú és idősebb emberek betegsége a vastagbél divertikulózis, az aranyér, ami rost tartalmú ételek rendszeres fogyasztásával megelőzhető lenne. Táplálkozástani kutatások eredményei szerint a vastagbél daganatos betegsége és az alacsony rostfogyasztás között is van összefüggés. Rostok a gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonatermékek alkotórészei.

A Nestlé Fitness teljes kiőrlésű gabonából készült pehely. Mely tartalmaz egyszerű és összetett szénhidrátokat, vitaminokat, ásványi anyagokat. Tejjel, tejtermékekkel készítve a növekedéshez, regenerációhoz nélkülözhetetlen fehérjékhez is hozzájut a szervezet. Így gyerekek, sportolók, idősek ideális, egészséges könnyen elkészíthető reggelije, tízóraija, uzsonnája lehet.

A gabonapelyheket általában tejjel elkeverve fogyasztjuk, egy kis találékonysággal változatosabbá tehetjük a reggeli pelyhet. Így a család finom, gyorsan elkészíthető, megunhatatlan, egészséges táplálékhoz jut. Ezt könnyíti meg a Nestlé új terméke a Nestlé & Fruits, amelynek ízét gyümölcsökkel gazdagították.
Azoknak akik a klasszikus natúr változatot választják, a következő recepteket ajánljuk figyelmükbe.

 

59e9f38a-e989-43a9-a1ea-577b19d19210