Ha nem vagy megelégedve a fogsoroddal, mert nem szabályosak az első fogaid, rés van a két nagymetsző között, foltosak, sárgák, akkor szebbé teheted azokat porcelán héjakkal. Ha pedig gyönyörűek, fehérek, akkor csak fokozni lehet a látványt. Mondjuk egy fogékszerrel, pl. Swarovski kristályból. Fogékszerek színes palettája áll rendelkezésre…

 

Porcelán héjak

A héj tulajdonképpen tényleg csak egy vékony, kb. 0,5 mm vastag porcelán lemez, melyet a fogorvos speciális ragasztóval rögzít a fog külső felszínéhez.

Előzőleg elő kell készíteni a fogat, a héjnak megfelelő vastagságú foganyag elvételével, de persze csak a külső felszínéből, illetve a hosszából.

Ezután ugyanolyan lenyomat készül, mint minden pótláshoz. Legjobb, ha a páciens elmegy a technikushoz, és megbeszélik az egyedi igényeket, esetleges rajzolatot, nagyságot, formát, illetve a pontos színt.

Amíg a héj elkészül, a fogat ideiglenesen lefedi a fogorvos. Ez idő alatt azonban kerülni kell a színes ételeket, italokat.

Az elkészítés nem tart tovább, mint 5 munkanap és máris csodálatos szabályos, fehér fogsorral teheted szebbé a mosolyodat.

 

Fogékszer

Nem volt a történelemben olyan időszak, amikor a nők ne díszítették volna fel valamelyik testrészüket különféle ékszerekkel. A legelterjedtebb a fülbevaló, melyet szinte minden hölgy visel. Manapság a legkülönfélébb helyeken lehet ékszer: a köldökben, nyelvben, orrcimpában, szemöldökben, de az intim helyeken is.

Miért ne legyen a fogon is, hiszen egy szép fogsor igen hangsúlyossá teszi az arcot, a mosolyt.
Swarovski fogékszerek színes palettája áll rendelkezésre, számtalan színben, egyszerű kristály, vagy arany foglalatba illesztett kristály. Az arany ékszer alakja lehet csillag, szív, csepp is, de készülhet különleges igényeket kielégítő forma is. Az anyagát tekintve szintén ki lehet elégíteni az egyedi igényeket is, akár brill, vagy más drágakő is szóba jöhet.

 

A Swarowski kristály felhelyezéséhez a fog előkészítése nem szükséges, csak speciális ragasztó kell. (Drágakő esetén azonban elő kell készíteni a fogat!) Garanciát a klinika egy hónapra vállal. Ez nem azt jelenti, hogy egy hónap alatt leesik a dísz, hiszen van olyan ékszer, amit már évekkel ezelőtt ragasztott fel a fogorvos, és már kicsit ugyan megkopott a fénye, de még mindig szilárdan a helyén van.

A fogékszer viselőjét még különlegesebbé teszi, mosolyát egyedivé varázsolja, kockázata pedig nincs.

 

Dr. Várnagy Éva

 

054f565d-245a-45b9-b9f1-6cb9769a9ca9