A tél közeledtével egyre sürgetőbb lesz bőrünk óvása minden viszontagságtól. De vajon mivel kell kezdeni, és hogyan folytassuk? A bőr ápolása minden évszakban rendkívül fontos, de így ősszel különösen időszerű erről beszélni, hiszen előttünk áll a szeles, hideg tél, ami a legellenállóbbnak vélt bőrt is megviseli. A bőrápolás alatt általában mindenki az arcápolást érti, holott ennek ki kell terjednie nemcsak az arcbőrre, hanem az egész testre.

 

Az arcápolás legfontosabb eleme a tisztítás. Normális bőr esetében minden megengedett, a lágyított víz, a szappan, az arcvíz, az arctej. A bőrre simuló emulziók mélyen behatolnak a pórusokba, és ott megkötik a szennyeződést, a púdert, az alapozó maradványait.

A száraz bőr tisztítása már nehezebb feladat. Az ilyen bőr különösen kényes, érzékeny, ezért sokkal gondosabban kell ápolnunk. Lágyított vízzel célszerű tisztítani, és nem szabad szappant használni. Ugyanez a tiltás vonatkozik az alkohol tartalmú arcvizekre is. A száraz bőr tisztításában a legjobban használható készítmények a lemosó krémek, illetve az arctejek. Ezek a készítmények olyan szintetikus, azaz mesterségesen előállított felületaktív (detergens) anyagokat tartalmaznak, amelyeknek irritáló hatása minimális.

 

A zsíros bőr ápolásának egyik legfontosabb eleme a rendszeresség. Ha ennek a bőrnek a sajátosságait figyelembe vesszük, és a megfelelő ápolást biztosítjuk, akkor nagyon sokat javíthatunk az állapotán. A zsíros arcbőr szappannal mosható. Legjobb a hideg és meleg vízzel történő váltakozó lemosás, amely a faggyúmirigyeket körülvevő érfonatok tágulása és szűkülése következtében – mint egy pumpahatás – a pórusokból a faggyút a felszínre préseli, így a faggyú, lemosással könnyen eltávolítható. A rendszeres tisztítás megakadályozza a faggyúmirigyekben a fokozottabb faggyútermelés (seborrhoea) eredményeként törvényszerűen létrejövő faggyútárolást.

 

 A zsíros bőrön nagyon jól hatnak a különböző alkohol tartalmú arcvizek. A vérellátás fokozására és a bőrfelszín fertőtlenítésére nagyon alkalmas volt régebben a kvarcolás, napjainkban előszeretettel használják a szoláriumot. A zsíros bőrön a faggyú akadályozza a víz elpárolgását, kedvező feltételeket teremt a bőr felszínén mindig megtalálható baktériumoknak. Ezért is célszerű a zsíros bőr rendszeres „radírozása”. Ezek az általában „folyékony bőrradír” készítmények enyhe gyümölcssav tartalmuk révén szabályozzák a faggyútermelést, egyenletessé teszik az arcszínt, finomítják a bőrt.

 

Az emberek többsége a vegyes bőrtípushoz tartozik. Ebben az esetben a bőr az arc közepén, orr körüli felületek és a homlok egy részén zsíros. A bőr többi része száraz. Az arctisztításnál erre a tényre messzemenőkig figyelnünk kell. A száraz bőrterületek tisztításánál tudnunk kell, hogy ezek érzékenyebbek. Ezen a területen a száraz bőr ápolásánál felsorolt szerek, lemosó krémek és arctejek használata kívánatos. Ezek után kicsit komplikáltnak tűnik az a feladat, hogy az arcbőr zsírosabb területeit a zsíros bőr követelményei szerint tisztítsuk. A kombinálásra azonban lehetőség van. A zsírtalanító készítmények használata ilyenkor a legfontosabb. Az arcbőr többi részét pedig a normál arcbőr ápolására alkalmas készítményekkel kell tisztítani.

 

A levegőben található szennyeződéseket könnyen beszívja a bőrünk. Ennek megelőzésében segít a Vichy Pureté Thermale méregtelenítő hatású arctisztító családja az Ubiquinone hatóanyaggal. Az Ubiquinone molekula aktiválja a sejtlégzést, vagyis az arcbőr természetes méregtelenítő rendszerét. A Vichy termékek kizárólag gyógyszertárban kaphatók.

 

Az alverde különböző bőrtípusokra kifejlesztett arcápoló készítményei természetes alapanyagokat tartalmaznak. Az alverde sárgabarack bőrradír mélyrehatóan, egészen a pórusokig tisztítja a bőrt, míg a tengeri algás arclemosó tonik felfrissíti és tisztítja a normál és kevert bőrt. Keresse a dm üzletekben!

 

9e008bc8-b0fe-44d6-a38b-5c43b5713774