Korunk embere sajnos egyre kevesebb időt áldoz testének karbantartására, mivel napjaink felpörgetett életritmusában elmarad a sport és az izommunka. Nem csoda hát, hogy szervezetünk ellustul, legyengül, teherbírása drasztikusan csökken, csonthártyánk megritkul, testünk izomszövetei elernyednek. A vibrációs tréning éppen azokat a pozitív rezgéseket biztosítja, illetve pótolja, amelyek a fenti problémák elkerüléséhez elengedhetetlenek, valamint segítenek ezek megoldásában, megszüntetésében.

 

A tréning alapelve, hogy a különböző testhelyzetek váltogatásával elősegíti a megfelelő izomcsoportok mozgását és aktivitását.

 

Mit jelent a teljes test vibráció?

 

A teljes test vibráció során a mechanikai vibráció, melynek frekvenciája 20 és 40 Hz között szabályozható, az alátámasztási pontból kiindulva végighalad az egész testen. Ezen a frekvencia tartományon belül az izmok a vibrációra automatikus összehúzódással és elernyedéssel reagálnak. Ennek a magas frekvenciának köszönhetően az izomkontrakció sokkal intenzívebbé és hatékonyabbá válik.

 

Ez nem egyszerűen csak az izom-összehúzódásnak köszönhető, mivel az egész test vibrációja jótékony hatást gyakorol az ínszalagokra, a csontszövetekre, az idegrendszerre és a hormonháztartás egyensúlyára egyaránt. A ma már számos európai országban amatőr és élsportolók edzésprogramjában egyaránt alkalmazott technika működése a neuro-mechanikai (ideg) vibráció elvén alapul. A vibrációs tréning hormonkiválasztást eredményez, amely csökkenti a zsírszövet mennyiségét és megerősíti a cellák körüli összekötő szöveteket. Mindezek alapján cellulitisz csökkenés várható. Ezenkívül a vibrációs tréning az izomkontrakció segítségével rövid időn belül megszünteti a végtagok és a törzs izmainak petyhüdtségét.

 

Mi történik az izmokkal, a BeTi Vibro Tréning® használata közben?

Egy adott izomcsoport megmozgatása közben kifejtett pozitív vibráció az izomrostokat intenzívebb és más formátumú mozgásra kényszeríti. Egy izom megfeszülésekor kifejtett vibráció egyetlen mozdulat elvégzése alatt másodpercenként plusz 25-35 ismételt összehúzódást eredményez. Ezáltal több izomszál aktivizálódik, ami azt jelenti, hogy az izmok anélkül is aktívak és dolgoznak, hogy bármiféle külső terhelés érné őket. Vagyis a vibrációs edzés egyfajta testépítésnek minősül, amely abban tér el a hagyományostól, hogy túlterhelés- és sérülés, csonthártya-, izületi- és ínszalaggyulladás mentesen építi és erősíti az izmokat, izületeket.

 

9548b85e-372f-474d-a7ee-481a143a61c9