Már csak egy hónap van hátra a június 5-i Profi Fitness Body Building EK-ig, melyen Kállai Ildikó fitness világ- és Európa-bajnok is részt vesz. A felkészülésével kapcsolatban érdeklődtünk az 1998-ban Las Vegasban szerzett világbajnoki aranyérem tulajdonosától.

 

Ön is indul a júniusi Debrecenben rendezendő nemzetközi versenyen, hogyan készül a megmérettetésre?  

Heti nyolc edzésre járok, és készültök keményen a debreceni versenyre. Az edzések mellett pedig elsősorban az étkezésre próbálok odafigyelni.

 

Ha már az étkezést szóba hozta, szeret Ön enni? Mi a kedvenc étele?

Az evés nekem is élvezet. Eszem, ha szomorkodom és eszem, akkor is, ha boldog vagyok, de az elhízás számomra nem jelent veszélyt, mert tudatosan táplálkozom. Egyébként az egészséges táplálkozás híve, kimondottan a könnyű ételek rajongója vagyok, a szárnyas húsok, a halételek, a zöldségköretek, és a főzelékek a kedvenceim, melyben sokat segítenek a Gastroyal „Fitt-Lesz” ajánlatai. A választást az étlap exkluzív kínálata megkönnyíti, felkészülésemet pedig segíti a „Fitness” menü háromszori étkezése, valamint az utolsó 3-4 hétben a „Zsírégető” menü napi max. 1200 kalóriát tartalmazó ajánlata.  

 

Mik azok a tápanyagok, melyek bevitelére nemcsak a versenyidőszakban, hanem a hétköznapokban is odafigyel? 

A túlzott mennyiségű zsírok, cukrok, búza, szénhidrátok elfogyasztására mindig figyelni kell. De a tápanyagok bevitele mellett mindenkinek ajánlott, hogy figyeljen a mértéktelen evésre, a nem megfelelő technológiai eljárással készített ételekre, valamint a sok ülőtevékenység szintén okozhatja a zsírréteg felhalmozódását. A napi összes tevékenységhez szükséges energiamennyiséget arányba kell állítani a táplálékkal elfogyasztott energiamennyiséggel, hogy az ember alakja, súlya ne hátrányára változzon. Ha zsírszázalékát szeretné csökkenteni, mérsékelje a bevitt energiamennyiségét és fokozza az energia felhasználást. Egyen kevesebbet a szokásosnál és mozogjon többet, mint általában. Ilyenkor a szervezete a tartalék energiáit mozgósítja.

 

Mit ajánl azoknak, akik az egészségesebb életmódot követnék, tehát a reformtáplálkozást választók táborába szeretnének tartozni?

Először is változtassák meg a táplálkozási szokásaikat, bízzanak az egészséges életmódban, a rendszeres testmozgásban, és a pozitív gondolatok erejében. Kerüljék a nikotint és az alkoholt. Tanulják meg kezelni a stresszt. Figyeljenek a légzésükre, amikor csak tehetik menjenek a természetbe. Amit esznek, és ahogy élnek, az mind-mind befolyásolja a közérzetüket, egészségi állapotukat. Próbálják ki a Gastroyal egyedülálló ajánlatait, melyet nyugodt szívvel ajánlhatok, mivel én is a „Fitt-Lesz” ételsorait és menüit fogyasztom. Az ételek ízletesek, könnyűek, segítenek célom elérésében, melyhez időre, türelemre és kitartásra van szükség.

 

Mit csinál szabadidejében, hiszen készül a versenyre, nyelvet tanul és mind emellett édesanya is?

Kevés a szabadidőm, mivel angol- és olasznyelvet is tanulok az intenzív edzésmunka mellett. Sokat jelent számomra, hogy amióta a Gastroyallal kapcsolatba léptem jóval kevesebb időt kell a konyhában eltöltenem, hiszen elkészítik helyettem, és ki is szállítják a dietetikusok által összeállított ételeket. Ekkor már csak egy dolgom van hátra, a mikrohullámú sütőben megmelegíteni. Ennek köszönhetően többet tudok az 5 éves Zalán kisfiammal foglalkozni, és mivel imádom a természetet, így minden alkalmat megragadunk, hogy együtt kirándulhassunk.  

 

H.T.

 

67555ac5-a03b-4cd3-afd2-d5edb7de828e