A kevesebb néha több, de vajon ez fordítva is igaz lehet? A korgó hasad helyett válassz tápláló ételeket! Egyél többet, és fogyj folyamatosan, de vigyázz! Hallgass a szívedre, és maradj egészséges!   A kaliforniai megelőző orvostudományi társaság alapító professzora, dr. Dean Ornish kutatásai alapján készült el az ugyancsak találóan elnevezett Egyél többet, és fogyj többet! Étrend.

 

Amely nemcsak a fölös kilóktól szabadít meg, de még a szívedet is védi. Az életmód és a táplálkozási szokások megelőzhetik, sőt, akár vissza is fordíthatják a szív-ér rendszeri betegségek nagy részét. Egy vegetáriánus, kis zsírbevitelt engedélyező, szívbarát életmódra alapozott étrend első hallásra jóval nehezebbnek tűnik, pedig valójában nem is az.
 
Tudtad?
Hazánkban az összes halálozás több mint felét, 54%-át teszik ki a keringési betegségekből származó halálokok, mellyel vezetünk az Európai Unióban. Ezeknek nagy része tudatos életvitellel megelőzhető lenne.
 
Kevesebb zsír is elég
Az Egyél többet, és fogyj többet! diéta az egynapi összes energiabevitel tíz százalékát engedélyezi zsírokkal fedezni, ennek következtében az elfogyasztott koleszterin mennyisége is csekély lesz. Ez már önmagában segít megelőzni az érelmeszesedést, hiszen ezt a mennyiséget a szervezet felhasználja, nem tud lerakódni az erekben. Emellett viszont annyi zöldséget, gyümölcsöt és hüvelyest fogyaszthatunk, amennyit csak akarunk, ebben nincs korlátozás. Kis mennyiségben fogyaszthatsz zsírszegény tejtermékeket, de a húsokat ki kell iktatnod étrendedből. Valamint nem szabad önmagában olajakat, (tömény) alkoholt és finomított cukrot tartalmazó ételeket fogyasztani.
 
(A teljes cikket elolvashatod a fitt.info magazin április-májusi számában!)

 

4097cac5-b420-4574-aef4-edaed13acbc7