A Genfi-tó partján idén is bemutatkoztak a közkedvelt autómárkák. A sportos vezetés élménye, no meg az elegáns, dizájnos külső alapján „teszteltük”-mustrálgattuk az ott felvonuló, legújabb autókat. Hát, itt mindig lecserélnénk megszokott verdánkat…

 

Hazajöjjünk? Dehogy jövünk. Inkább megyünk. Néztük a csúcsmodelleket, és tavaszi autós kirándulást tervezgettünk.
 

Új! Bravo! Bravisszimo! Kacsints a Ferrarira

 

Az új Fiat Bravo a fémből alkotott szépség markáns megtestesítője – s egyben újabb mérföldköve a márka modellkínálatát jellemző megújulási folyamatnak. 
 
Az új modell egységes és ízléses vonalaival hívta fel magára a nagyközönség figyelmét – tökéletesen illeszkedik a Grande Punto által megkezdett új családi arculathoz, magán hordozza a legendás olasz autóépítési hagyományok legfontosabb ismérvét is. A túlzások és végletek nélküli, ízléses szépséget.
•Az erősen döntött és előretolt szélvédő,
•a csepp alakú fényszórók,
•valamint az új emblémát keretező, sportos hűtőrács (kiegészítve a bemutató kampányhoz választott Maranello Vörös karosszéria színnel) sajátos kapcsolatot és egyfajta tisztelgést és összekacsintást jelez az olasz autógyártás királyi vérvonalával, a Ferrarival. Az új Fiat Bravo ebből a hagyományos kultúrából és stílusból született – egy olyan ötajtós, ami letisztult, de mégis izgalmas vonalú, ugyanakkor kellően sportos, mégis kompakt. 
•A tervezés során különös figyelmet fordítottak a tényre, hogy a kategória vásárlóközönsége számára a család első számú autója nemcsak anyagi, bizalmi befektetés is.
•A kényelem fokozásáról az útról tökéletes visszajelzést nyújtó kormányzás és a remek úttartás gondoskodik.
• A Bravóban az utasok teljes körű légzsákvédelmet kapnak (akár 7 légzsák), a hárompontos biztonsági övek előfeszítővel és erőhatárolóval egészülnek ki, valamint mind az öt utas ülésénél megtalálható a plusz védelmet nyújtó fejtámla.
 • Rendelkezik a legmodernebb elektronikus menetsegítő berendezésekkel: a biztonsági arzenálban megtalálható az elektronikus fékerőelosztóval kiegészített blokkolásgátló és a kifinomult ESP is, aminek működését emelkedőn történő elindulást segítő program, valamint kipörgésgátló egészíti ki.
 •A modellpaletta már a bemutatástól kezdve bővelkedik személyre szabott választási lehetőségekben, akár a motorkínálatot (három benzines és két dízel erőforrás), akár a karosszéria választható színeit (12 elegáns árnyalat), akár a felszereltségi szinteket (négyféle alapváltozat: Active, Dynamic, Emotion és Sport) nézzük.
 
+ 1 EXTRA!
•Az új Fiat Bravo számtalan új technológiát hordoz, ám azok nem csupán a mérnöki megoldásokban érhetők tetten, hanem a kényelmet és biztonságot szolgáló berendezések terén is. A legjobb példa erre a „Blue&Me” rendszer új generációja, amit „Blue&Me Nav” néven ismerhetünk meg.
 

Új, exkluzív Ypsilon Sport!  Sportos és dizájnos, mint a vezetője!

 
 A Lancia és a MomoDesign közös munkával olyan formavilágot alkotott, amely egyértelműen kitűnik a sorozatgyártású modellek szürke tömegéből.
•A modellek stílusában kaphatók majd különböző kiegészítők és ruhák is: például bukósisak, óra, napszemüveg, cipő és bőrönd, csak hogy néhányat említsünk a kínálatból. Ezek a termékek éppen olyan különlegesek, mint a Lancia modelljei és vezetői.
•A fiatal autórajongók táborát célozták meg, akik elérhető áron keresnek szórakoztató vezetési élményt, és eleganciára is vágynak egyben. A különleges kivitel elsőként Olaszországban kapható június végétől, majd fokozatosan minden országban csatlakozik az Ypsilon modellválasztékához.
• A sportos fekete fényezésen kívül például megjelenik az Ypsilon palettáján a metálszürke és a metálnarancs, valamint a sárga és fehér szín is.
•Az autóhoz rendelhető a csomagtartó ajtaját, a tetőt és a visszapillantó tükröket díszítő tompa fémszínű titánfényezés, a hűtőrács, a csomagtartó kilincse, az oldalsó és első szegélylécek, pedig – dízel változatokon a Multijet logó – akár polírozott metálfényezésűek is lehetnek. Sötétített hátsóüvegek és színre fújt ködfényszóró-keretek teszik még elegánsabbá az autót. A modellek eleganciáját tovább emelik a 16 col méretű, gyémánthatású könnyűfém keréktárcsák is, a csúcsmodellen pedig piros kezdőbetűvel egészítik ki az Ypsilon logót.
•Az ülések fekete színű Airtex huzatot kaptak, így tökéletesen illeszkednek az utastér színösszeállításához. A még sportosabb beltérre vágyó vásárlók rendelhetnek Alcantara® Starlite és klasszikus bőrborítású üléseket is „MomoDesign” felirattal.
•A sportos vezetésben kiváló partner! Az autó 5 fokozatú váltójával 177 km/h végsebességre képes, álló helyzetből pedig 10,3 másodperc alatt éri el az óránkénti 100 km-es sebességet. Fogyasztása példaértékű: 4,5 l/100 km vegyes használat mellett.
 
+1 SPORTOS FAZON!
A MomoDesign Ypsilon Sport megjelenését követően rendelhető lesz a modellhez hátsó kiegészítő spoiler is, ami még sportosabbá teszi az autó megjelenését, anélkül, hogy eleganciáján csorba esne.
 
fitt teszt!
 
 
 
 
Névjegy

Nissan Columbia X-Trail A guruló erőd

2,2 turbo diesel motorral
4 kerék meghajtású
6 fokozatú manuális sebességváltóval
Fogyasztás: 7,7 l/100 km
 
 
 
 
A tavaszi szélről már rég tudjuk, hogy vizet áraszt, és így bizony nem átall tócsákat, kátyúkat és nagy sarat létrehozni az egyébként jól járható utakon. Na de valóban visszatarthat ez minket egy jó kis kirándulástól: most, hogy végre tényleg itt a jó idő? Nem, ha olyan négykerekűt választunk hozzá, ami könnyűszerrel legyőzi ezeket a nehézségeket.
A Nissan X-Trail Columbia már első látásra is tekintélyt parancsoló. Ehhez már csak az kell, hogy elfordítsuk a slusszkulcsot, a mély dízelhang még nagyobb hatást kelt. Az első benyomás tehát az, hogy ez egy látványos, hatalmas, feltűnő autó, de biztosan össze akarjuk sározni? Hiszen olyan szép!
 
Az X-Trail Columbia felszereltsége arra indít minket, hogy sározzunk csak bátran. A kocsi 4 kerék-meghajtását nem kell állandóan igénybe vennünk, manuálisan és automatikusan is válthatunk a kétféle üzemmód között. Ez azt jelenti, hogy autópályán sem fogyaszt túl sokat, a hatalmas, elégedett buszhangot adó motor pedig gyorsan elröpít a kirándulások helyszínére. Az egyetlen zavaró tényező az lehet, hogy alkonyat után a lámpát bekapcsolva annak magassága és ereje miatt mindenki azt hiszi: reflektorral közlekedünk.
A magasság egyébként valóban terepjáróhoz méltó: mindenki fölé magasodva szemlélhetjük a látnivalókat, ami nem kis biztonságérzettel ajándékoz meg, ha ehhez még nem volt elég az autó erődszerű megjelenése.
Az X-Trailt nagyon könnyű vezetni, akár városban, akár közúton, de még terepen is. A dunántúli dombok és a sár sem árt meg neki. Lehet, hogy kicsit megrázza a fenekét, de ellenállhatatlanul megy tovább, amerre akarjuk.
Ha hosszabb túrára indulunk, nem kell aggódnunk a pakolás miatt sem. A hatalmas csomagtartó mindent befogad, és előre gondoltak a tetőcsomagtartó könnyű felszerelhetőségére is!
 
Amit szerettünk benne
+ A hangja
+ A zenei berendezések: a 6 cédét befogadó tár kezelése először kisebb fennakadást okozott, de miután sikerült megfejteni, nagyon élveztük a remek hangzást!
+ A terepen való viselkedése: gyerekkorom legendás döcögős útjait is simán vette eső után!
 
Amit kevésbé szerettünk
– A nagyméretű napfénytető árnyékolóját kézzel kell mozgatnunk. Ehhez nem kis izomzat és nagyfokú hajlékonyság szükségeltetik.
– Városban nem könnyű parkolóhelyet találni neki.
 
Új! Volvo C30
A száguldásra csábító, haragos szemöldökű skandináv autó
 
  • A Volvo C30 azoknak a városlakó, dinamikus, aktív életet élőknek készült, akik úgy tekintenek az autóra, mint az önmegvalósításuk egyik eszközére.
  • olyan, mint egy kaméleon, hiszen ízlés és igény szerint akár tízezer különböző C30 variáció is összeállítható
  • Az biztos, hogy nem a kompromisszumok autója: minden benne van, aminek benne kell lennie, de semmi nincs benne, ami fölösleges
  • Különleges, extravagáns formáját a hatalmas üveg csomagtérfedél adja
•A provokatív formaterv, a kétajtós karosszéria, a négy különálló ülés, az üveg rakodóajtó valamint az akár 220 lóerős turbómotor egy új, dinamikus vásárlóréteg igényeit elégíti ki, azokét, akik egy valóban egyéniségre szabható „saját Volvóra” vágynak.
Rendkívül széles külső és belső színválasztékával valóban személyre szabható és a különféle színösszeállításoktól függően lehet visszafogottan elegáns, provokatívan magamutogató, vagy hihetetlenül sportos a megjelenése.
•Az utasteret úgy tervezték, hogy megfeleljen a célcsoport igényeinek. 3 ajtós kivitel a sportos életérzést erősíti, ugyanakkor a hátsó helykínálat sem kényelmetlen 2 személy részére
Már az alapkivitelben is kapható piros és kék kárpitozás, ráadásul ördögi kombinációt hozhatunk létre ha egy fekete huzathoz kontrasztos piros szőnyegezést választunk.
•A variálhatóságot csak tovább fokozza, hogy a C30-hoz kapható az autó színével harmonizáló vagy kétszínű karosszériacsomag, melyet nagyobb méretű kipufogók egészítenek ki.
•Egy különleges berendezés folyamatosan figyeli a bejövő levegő szénmonoxid szintjét, és ha ez túl magassá válik, akkor bezárja a légbeömlőket. Így megfelelő marad az utastér levegőminősége, és a bent ülők egészsége sem károsul, akkor sem, ha a legnagyobb dugóban állunk az Alagútban.
•A nagyvárosi forgatagban sávváltáskor és parkoláskor vehetjük óriási hasznát a holttér figyelő kamerának, az úgynevezett BLIS-nek (Blind Spot Information System). Ez az extraként választható rendszer a külső tükrökbe épített kamerák segítségével ismeri fel, ha bármilyen jármű tartózkodik az autó holtterében. Ha tükör közelében elhelyezett visszajelző lámpa felvillan, akkor az azt jelenti, hogy van valami a holttérben, azaz néhány másodpercig még várni kell a sávváltással.
 
+1 ÉLVEZETI ÉLMÉNY
A Volvo C30-ba a világ egyik legjobb gyári beépítésű audio-rendszerét szerelték. Az autó különleges karosszériája, a széles ajtók, és a kimélyített hátsó oldalkárpitok kedvezően hatottak a hangzásra, melynek különlegessége az erőteljes mélyhang-reprodukció és a széles hangterjedelem.    
 
 Új ! Alfa Spider 2.4 JTDM
Szinte magától száguld
 
A svájci székhelyű kiállításon az új Alfa Romeo generáció meglepetése: a hagyományos kupé- szellemiség helyett egy izgalmasabb, abszolút sportos jegyeket hordozó, vonzó, vadonatúj Alfa Spider volt. Egy gyönyörű álom-kabrió!
 
A 200 lóerős Alfa Spider 2.4 JTDM az első dízelmotorral és sportos (hatfokozatú) váltóval felszerelt, nyitott sportautó, mely a kiváló teljesítményen és nyomaték-kifejtésen felül, alacsony fogyasztást biztosít. 

 

a68f667b-7361-4176-8bfd-7256aaef22ea