Vannak, akik maguktól ráéreznek, pillanatnyi, vagy esetleg hetek óta tartó depresszív hangulatukon csak egy jó kis rázás segíthet. Össze is trombitálják a társaságot, indulhat a buli! Akik esetleg inkább szakemberhez fordulnának problémáikkal, meglepődhetnek, ha egy újfajta szóval és módszerrel találkoznak: ez pedig a táncterápia.

 

Mi az a táncterápia?
Jelentheti bizonyos negatív vagy nem kellően fejlett személyiség  vonások megszüntetését, illetve fejlesztését. Stresszoldó, önbizalomépítő, konfliktuskezelő – és még mi minden, amiért előnyödre bevetheted!  
 
Ilyenkor, nyáron témánk különösen aktuális, hiszen Budapesten és környékén, valamint a nagyobb városokban, főként tó- és folyópartok környékén sorra nyitnak a szabadtéri szórakozóhelyek. Itt táncolni a legjobb lehetőség a nehéz munkahét utáni feltöltődésért, ismerkedésért….
 
A táncterápia nem feltétlenül azt jelenti, hogy a szakember táncolni küldi páciensét, gyógyuljon a buliban, de ha az illetőnek szocializációs problémái vannak, természetesen előfordulhat, hogy azt javasolja, csatlakozzon gyakrabban barátaihoz és fokozatosan nyisson olyan társaságok, klubok felé, ahol egyre több ismeretlen ember van, mint ismerős. Ez nem jelenti azt, hogy egyből ő is a táncolókhoz csatlakozzon, de tény, hogy egy igazi jó buliban szavak nélkül könnyebb kapcsolatokat kialakítani, mint az ún. „beszélgetős” bulikban, ahol rögtön kitárul a lélek a másik előtt, belebonyolódhatunk már az elején a nehéz témákba.
 
A teljes anayagot megtalálja a fitt.info magazin nyári duplaszámában! Kerese az újságárusoknál!

 

8c04f073-9cee-4a4c-a056-7d424acafc66