Mielőtt útnak indulsz, alaposan tájékozódsz a kiszemelt uticél környékén található látnivalókról, kirándulási-, és programlehetőségekről. Van az évben 1 hét, amikor nem ez a lényeg: a karácsonytól szilveszterig terjedő időszakban. Ekkor elsősorban a szálláshelyen zajló események kötik le a vendégek figyelmét. Menj! Vagy maradj? Döntsd el magad!

 

Csomagolj! Először az ajándékot, aztán mindent, bele a bőröndbe! Tudtad, hogy pénztárcakímélő megoldás a karácsonyt szállodában tölteni? Akár félárat is fizethetsz a szilveszteri csomag áraihoz képest, és mégis több szolgáltatást kapsz, mint egy átlagos hétköznapon. 

 

Luxuskarácsony

Megkérdeztünk a hazai szállodák közül néhányat, ők hogyan ünneplik az év végét? Talán a szilveszteri utak értékesítésekor könnyebb dolguk van, hiszen egy népszerű „utazós ünnepről” van szó. Vajon milyen extra szolgáltatásokkal érik el, hogy a szeretet ünnepén vendégsereg ülje körbe a szállodai karácsonyfát?

 

Karácsony másnapján felkerekedik az ország. A rokonlátogatások és a nagy utazások időszaka ez. Aki úgy dönt, hogy nem repül melegebb éghajlatra, hanem – ha az időjárás is engedi – fehérben ünnepel itthon, az a hazai wellness szállodák gazdag karácsonyi kínálatából válogathat. Sokáig csak a 2 ünnep között hagytuk magára az otthoni karácsonyfát. Ma már a legtöbb szállodában szenteste is szép számmal ünnepelnek együtt a vendégek. Akár a teljes karácsonyt is el lehet így tölteni. Adventi készülődéssel, szentestével és a karácsonyi vacsora kipihenésével együtt.

 

Kényelmes karácsony!

Képzeljük csak el a karácsonyt, mikor nekünk csak az ajándékokról kell gondoskodnunk. Megérkezünk a szállodába, ahol forró téli csemegékkel köszöntenek bennünket.   A délutánt akár az adventi teasarokban is tölthetjük, majd együtt feldíszítjük a szállodai karácsonyfát, ami sokkal hatalmasabb, mint az otthoni.

Kézműves foglalkozásokon az adventhez kapcsolódó népszokásokat eleveníthetjük fel: betlehem, gyertya-, és mécseskészítés, karácsonyfa díszítés, mézeskalácssütés. Különösen nagy élmény ez a gyermekeknek, akik a foglalkozások közben garantáltan új barátokra lelnek.

A karácsonyi vacsorán finomságoktól roskadozik a büféasztal: nincsen ünnep borleves, halászlé, rántott hal, pezsgős kacsa, gesztenyés pulyka, libasült és majonézes burgonya nélkül. Miután végigkóstoltuk az összes hagyományos karácsonyi fogást, a desszertekről se feledkezzünk meg: bejgli, mézeskalács és fatörzs torta. Ha ez a büféasztal a svédasztal hazájában – Svédországban – állna (ahol a 38 fogásos karácsonyi vacsora sem ritka!), elmaradhatatlan lenne a fő desszert, a habos tejberizs, amelybe egy szem mandulát rejtenek, a megtaláló szerencsés lesz a következő évben.
 

Ajándékozás után mosogatás?

Ajándékozás! Az ajándék a fa alá kerül, mi magunk adjuk át, vagy a Jézuska teszi éjjel a fa alá az ajándékokat, esetleg a Mikulás tömi tele apróságokkal a kandalló peremére akasztott harisnyákat (ő természetesen a kéményen keresztül érkezik, míg nyolc rénszarvasa és hatalmas szánja a háztetőn vár rá) – ez a szokásoktól függ. A gyermekeknek külön élmény, ha a szálloda kabalaállata – életnagyságban – segítséget nyújt az ajándékok osztásánál.

Aki szeretne részt venni az éjféli misén, az ezt a közeli templomban teheti meg, illetve vannak olyan szállodák, ahol a házi kápolnába akár saját papot is hívnak a szervezők.

Karácsony másnapja elsősorban a karácsonyi vacsora kipihenésével telik. Egy luxus szállodában szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen mindezt megtehetjük az medencében, a szaunában, víz alatti   vagy aromaolajos masszázs közben. Illatos lazító fürdő fényterápiával – ne habozz, próbáld ki! Különlegesség, hogy akár az ételek új felhasználási módja után is nézhetsz: kérhetsz csokoládés, mézes, tokaji borzselés vagy paprika pakolást. (Ezek bőrfeszesítő, tápláló és fogyasztó hatású pakolások!) Ha már kellő energiát nyertél a kényeztető kezelésekből, felejthetetlen élményt nyújt egy szánkós kirándulás, ahol forró puncsot vagy forralt bort kínálnak a vendéglátók. Az élmények hosszú sorát karácsonyi koncert zárja és garantáltan kipihenten, feltöltődve térhetsz haza. Nincs kedved hazaindulni? Várd meg a szilvesztert, az év legnagyobb szabású szállodai mulatozását! 

 

Miért jó szállodában karácsonyozni?

 

Szingliknek:

«          Nem kell a szervezéssel foglalkozni.

«          Egy szállodai karácsonyfa alatt senki sem magányos.

«          A rokonok nem kérdezik meg 5 percenként: hogy mikor megyünk már férjhez?

 

Családosoknak:

«          Nem kell bevásárolni és napokig főzni.

«          A gyermekek a szálloda játszóházában jól érzik magukat.

«          Amíg a gyermekek a szakképzett gyerekfelügyelőkkel játszanak, a szülők is feleleveníthetik a kettesben töltött ünnepek nosztalgiáját.

 

Ha nagy a baráti társaság:

«          Nem kell napokig takarítani és mosogatni   a karácsonyi vacsora után.

«          A társaság minden tagja pihenhet.

«          Közös sport és nagy esti beszélgetések teszik emlékezetessé ezt a karácsonyt.

 

 

 Különös Szilveszter

 

A hétköznapi kínálat jelentősen kibővül az év utolsó napjaira. A szaunázás gyertyafényes szaunázásra változik, a medencetér is pislákoló gyertyák fényétől sejtelmes és esetenként még egy jósnő is jár hozzá, aki kártyából vagy tenyérből megmondja, mire számíthatsz az új évben.

 

Szilveszterkor minden hotel nyitva áll, és teljes gőzzel igyekszik szolgáltatásai legjavát nyújtani. Szinte valamennyi szállodában lehetőség nyílik a wellness központok korlátlan használatára, van fitnesz terem, bőven válogathatsz a sportolási lehetőségek közül (aerobik órák, vízi gimnasztika, ping-pong, tenisz) és a petárdaőrület idején a biztonságos parkoló is fontos.

 

A hétköznapi kínálat jelentősen kibővül az év utolsó napjaira. A szaunázás gyertyafényes szaunázásra változik, a medencetér is pislákoló gyertyák fényétől sejtelmes és esetenként még egy jósnő is jár hozzá, aki kártyából vagy tenyérből megmondja, mire számíthatsz az újévben. Népszerű ilyenkor a grafológus is, hiszen az év végén sokan készítenek számadást, és változásokat terveznek, a fogadalmak és fogadkozások időszaka ez. Lovas hintózás, hastáncos műsor, hatalmas (csoki)nyeremények a csokikaszinóban… válogass kedvedre! Táblázatunkból kiderül, hogy hogyan búcsúztatják az évet 16 hazai szállodában.

 

6562412d-7f91-41ed-9558-5402541667c9