A biztonságos megérkezés a legfontosabb elvárás az autóddal kapcsolatban. Ennek érdekében nincs jobb társ, mint egy négykerék meghajtású kocsi. Lehet, hogy olyan helyen laksz, ahová haza sem tudnál menni nélküle, és vele egy nagyobb kátyú sem akadály. Ami kihívás az off-road versenyzőknek, az rutinfeladat a kelet-közép európai nagyváros útjain autózónak.

 

Az egykori robosztus acéldobozokból mára krómos csillogású, tekintélyt parancsoló, divatos autócsodák fejlődtek ki, melyek a városokban és az autópályákon is felveszik a versenyt az „egyszerű” személygépkocsikkal. A világ kevésbé szerencsés tájain pedig, ahol az útépítés és útfelújítás nem haladt a motorizáció fejlődésével szinkronban, sokan azért kényszerültek arra, hogy drágább és strapabíróbb kocsit vegyenek, mert egyébként nem bízhattak abban, odaérnek-e otthonukba, vagy munkahelyükre. Ami kihívás és sport az off-road versenyek mezőnyének, az sokszor mindennapi rutinfeladat a kelet-közép európai nagyváros útjain autózónak. Egy négykerék meghajtású kocsi behozhatatlan előnyt biztosít sofőrjének, ha az útviszonyok még zordabbra fordulnak. Induljunk akár a megszokott bevásárló-körútra, vagy valamelyik világtól elzárt síparadicsomba, esetleg egy erdélyi körutazára, azt, hogy oda is érjünk, sokszor csak a terepjáró ülésében vehetjük szinte biztosra.

De nem minden összkerék-hajtású autó terepjáró. Ma már sok más autót is gyártanak ezzel a felszereltséggel, amivel biztosítják, hogy akár kátyúban, akár sárban: hazaérj, vagy mondjuk hétvégén ne tartsanak vissza az útviszonyok a sportolástól.

 

Előnyök

·        Eljutsz oda, ahová szeretnél, nem csak gyalog!

·        A kirándulás nem arról szól, hogy kitold az autót a sárból.

·        Kocsival is bármikor hazaviheted a gyerekeket az oviból.

·        Síelni mész? Oda is érsz!

·        Fel tudsz menni a hegyre, hóban, ónos esőben is!

 

A Pappas autó az ausztriai síparadicsomban, Schladmingben mutatta be legújabb összkerék meghajtású modelljeit. Itt, a havas utakon igazán bizonyíthattak a kocsik. De te itthon is kipróbálhatod őket: a Pappas autó Hunyadi János utcai telephelyén, az Offroad pályán megteheted.

 

687660db-fa1b-472b-b929-a5792672418a