Reggel már csak futó csókra ébredsz, párod röptében issza a kávét, és mire feleszmélsz, már csak a hátát látod, ahogy búcsút int? Riadó! Kezd ellaposodni a kapcsolat, és bármikor feltűnhet a munkahelyen egy izgalmas és főleg új nő! Ilyenkor friss távlatokat kell nyitni és ehhez legjobb néhány kellemes nap együtt, távol a világtól. Az élvezetet fokozhatjuk egy wellness szállóban.

 

Magyarország legtöbb wellness és Spa szolgáltatásokat nyújtó szállodájában már gondolnak a párokra is, amikor kínálatukat kialakítják. Ezért ha szeretnénk letörölni szerelmünkről az évek porát, ebben szívesen válnak cinkosainkká a hotelek, néhány kellemes meglepetés előkészítésével.Nézzük hát az ideális három napot, a lehetőségek közül csak néhányat kiragadva, ami után társunk újra úgy néz majd ránk, mint azon a különleges első randevún.

 

Első nap: csak nem képzeled!

Amikor életünk párjával közöljük, hogy néhány napra fel kell függesztenie rutin robotját, először hevesen tiltakozni fog, majd naptárát lázasan lapozva sorolja találkozóit, tárgyalásait és határidőit. Hagyjuk, hogy kibontakozzon… Elnéző félmosollyal fogadjuk riadalmát, majd fokozatosan elkomoruló arccal jutalmazzuk szabadkozását. Mikor a szóáradat elakad, csupán röviden és higgadtan értékeljük előadását, vázoljuk fel, hogy mi vár rá, ha nemet mond, majd hatásos távozásunkkal adjunk neki időt a hallottak megemésztésére.

Az utcára érve engedjük át magunkat a kellemes tervezgetésnek, na és néhány új ruha, fürdőruha és akár egy-két meghökkentő fehérnemű megvásárlásával is erősítsük elhatározásunkat.

 

Második nap: földön, vízen, levegőben

A hazai úticélokban többek között az a jó, hogy még a távolságra sem lehet hivatkozni a kifogások között, és a gyönyörű tájak – főleg ilyenkor nyár elején – elcsöndesítik a legháborgóbb lelkeket is. A hotel parkolójába már békés hangulatban hajtunk be, és amikor a welcome drinket átvesszük, hirtelen kifejezetten elégedettnek érezzük magunkat. A szobába érve jólesően körülnézünk, nagy egyetértésben átböngésszük a wellness és Spa kínálatot, majd belevágunk a közös kalandba.

 

Jól esne egy frissítő fürdő. Legyen például víz alatti masszázs, amely a forró fürdő és a masszázs hatásait egyesíti, és izmainkat lazítja el. A körülbelül 35 fok hőmérsékletű Hubbard kádban végignyúlva élvezhetjük, amint a fizikoterapeuta vízsugárral pásztázza testünket. Kádfürdőkből egyébként is nagy a választék: lehet sós, amely a Holt-tenger ásványaival és nyomelemeivel segít az egészség és szépség megőrzésében, elmerülhetünk gyógyfüvekben, aromaolajokban és mocsári iszapban is, de a pezsgőfürdő üdítő erejét is választhatjuk. Különleges élmény a lazító kádfürdő, amikor a speciális aromaanyagokon kívül a változó fények nyugtató hatása is érvényesül. Ha nagyobb térre vágyunk, fogjuk kézen párunkat, és merüljünk el az élményfürdő pezsdítő habjai között, és ha szerencsénk van, még

a medencebár italválasztéka is rendelkezésünkre áll.

 

Majd vegyünk egy nagy levegőt! Ebben segítséget nyújthat a sókamra, amelyben olyan sóoldatot helyeznek el, ami képes a tengeri levegő éltető hatását nyújtani. Az oldat megszünteti a szenynyező anyagok jelenlétét, az ásványi anyagokat tartalmazó tiszta

levegő igazi felüdülést hoz, fokozza a légzőszervek aktivitását. Ha elég a vizes élményekből és intimebb közegre vágyunk, válaszszuk a szaunát. Nincs is jobb, mint édes kettesben, félmeztelenül együtt izzadni szeretteinkkel. Állítólag a szaunában minden méreg elfüstölög, helyette másfajta érzések élednek a forró-száraz levegőben. Nem árt egy hideg vizes lehűtés, ha tovább akarunk barangolni a lehetőségek között. De dönthetünk úgy is, hogy visszavonulunk, és a nap, na meg az éjszaka hátralévő részét egymásnak szenteljük.

 

Harmadik nap: most jó nekünk!

Másnap reggel, miközben arra ébredünk, hogy nem az unalomig ismert környezet vesz körül, és ettől már eleve jó a kedvünk (nem beszélve arról, hogy végre nem üres mellettünk az ágy), egyszer csak diszkréten kopogtatnak, és egy számunkra rendkívül szimpatikus pincér minden jóval megrakott tálcát egyensúlyoz felénk. Ez a nap már jól kezdődött, úgyhogy folytassuk masszázzsal! Az egész testem lazításra vágyik… És azok az ujjak, amelyek az olajat erőteljes és mégis gyengéd mozdulatokkal simítják a bőrömbe! Vagy legyen aromamasszázs, amely illóolajok széles választékát vonultatja fel, és a masszőr simító, ütögető mozdulatokkal űzi el a stresszt és üdíti fel a lelket? A keleti módszereket is kedvelem.

 

A kínai masszázs oldja az energiablokkokat a meridián rendszerben, bőreltolással, illetve kiemeléssel, nyomással, dörzsöléssel élénkíti a vérkeringést és vérbőséget okoz. A japánok is élen járnak ezen a téren, a shiatsu a test energia-egyensúlyát állítja helyre az akupunktúra-pontok nyomásával a meridiánok mentén. Szinte érzed, ahogy áramlik benned az életerő. És akkor még nem beszéltünk a jól ismert thai masszázsról, aminek alapja: engedd el magad,

és hagyd, hogy történjenek veled a dolgok. A masszázsokon társaddal közösen is részt vehetsz, és néhány otthon is alkalmazható alapfogást szívesen megmutatnak nektek a szakemberek.

 

A hotelek mindig élen járnak a technikai újítások alkalmazásában. Erre jó példa a dermalife(TM)-hydrofusion(TM), ami igazi varázslatos Spa élmény, méregtelenít és karcsúsít. Ötvözi a hő, a gőz, az aroma, a gyógynövény, a színterápia, a hydro-, a phyto- és a vibrációs masszázs erejét. A mélytengeri iszapos testtekercselés is rendkívül hatékony. A testet speciális összetételű tengeri iszap-oldatba áztatott fásliba tekerik, aminek hatására a méreganyagok kiszívódnak, a lágy kötőszövet összenyomódik, a zsírsejtek tömörödnek és a bőr visszanyeri fiatalos rugalmasságát.

 

A parafango-kezelés is igen közkedvelt. A parafango iszap és paraffin keveréke, amit a kívánt testrészre kennek. Rendkívül gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben. Ez az egyik leghatásosabb módszer a helyi fogyasztásra és a cellulit kezelésére.

Ha ügyesek vagyunk, még a fodrászhoz és a kozmetikushoz is elcsalhatjuk a már kissé kába párunkat, s ha veszünk neki egy divatos sportöltözéket, a végén akár a golfozásra vagy a teniszezésre is rávehetjük. És már megint jön az éjszaka és csak úgy áramlik az életenergia…

A napok szinte észrevétlenül telnek, és mire véget ér a szabadság, már úgy érezzük, hogy örömünkben kibújnánk a bőrünkből. Kapaszkodjanak meg! Erre is van lehetőség! Mert a felső, elöregedett hámréteg célzott és ellenőrzött eltávolításával… Ja, hogy lejárt az időnk? Vegyünk ki még pár napot!

 

A wellness napok különösen alkalmasak arra, hogyha párod alakjával, vagy bőrével

elégedetlen vagy, tapintatos módon elkísérheted a megfelelő kezelésekre, amelyeken természetesen te is részt veszel.

 

1fff4fd6-a538-49ac-94bb-0e37657b1b84