A Thalasso rögtön két bizonyított állítással szolgál: 1. a stressz vízben oldható, 2. a szépség a tengerből ered. Előbbiek azzal állnak összefüggésben, hogy sejtnedveink hasonló ritmusban mozognak, mint a tenger, és hasonló az összetételük is. Lazíts, és rendezz Thalasso hétvégét, otthon.

 

Péntek  

 

•Az esti   tengeri sóval való testradírozás megszabadítja bőrünket a száraz pikkelyektől (elhalt hámsejtek).

•Segít az is, ha megmártózunk egy algával vagy lazító fürdősóval teli vízben és kikapcsolunk. Így lendületbe hozzuk szervezetünket.

•Utána krémezzük be testünket bőségesen.

•Tisztítsuk meg arcunkat, és az arcszínt alga- és iszapkivonatú ampullával készítsük elő egy pihentető éjszakára.

 

Szombat

 

•Reggel szabadítsuk fel energiánkat egy nyújtógyakorlattal.

•A reggeli mosdás után kenjünk fel arcunkra és dekoltázsunkra egy alga-maszkot: ez kisimítja a stressz miatt kialakult száraz ráncokat.

•Délben sétáljunk 1 órát: a tengeri éghajlatot nélkülözve is feltöltődik testünk oxigénnel a friss levegőn.

•Majd következhet a „sóinhalálás”!

Elkészítés + hozzávalók

20 gr. Tengeri sót tegyünk 1 liter vízbe! És 15 percig inhaláljunk.

Ezzel kényeztethetjük a klíma miatt kiszáradt nyálkahártyánkat.  

•Este iszappakolás, amit 15 perc múlva le kell mosni magunkról.

•Végezetül egy só-fürdő, olyan intenzíven regenerálja testünket, hogy kitűnően fogunk aludni.

 •Tisztítsuk meg arcunkat, és az arcszínt alga- és iszapkivonatú ampullával készítsük elő egy pihentető éjszakára.

 

Vasárnap

 

•A stressz miatt fejbőrünk gyakran szenved tápanyaghiányban. Egy iszappakolás segít ezt egyensúlyba hozni (természetesen utána mossuk meg a hajunkat).

•Ez után egy alga kivonatokkal, energiával teli tusolás lendületbe hozza a testet.

•Délben, kis séta után egy zenés meditációval megnyugszunk: tegyünk be egy tenger-CD-t, kényelmesen helyezkedjünk el, és hozzuk légzésünket szinkronba a tenger hullámzásával.

•Este vegyünk lábfürdőt: meleg vízbe tegyünk 1 marék tengeri sót és áztassuk benne a lábunkat. (30 perc!) Majd kenjük be, húzzunk fel vastag zoknit és adjuk át magunkat az alvásnak!

 

Kellemes Thalasso hétvégét!

LAZÍTÓPRÓBA

Miközben beszívjuk a friss tengeri levegőt, arcvonásaink ellazulnak. Ez tengeri levegő nélkül is sikerülhet otthon, nyitott ablaknál, a „hajlított karok” jógagyakorlat közben:

JÓGA TIPP

Álljunk egyenes háttal, kezünket tegyük tarkónkra. Belélegzés, közben könyökünket lazán nyomjuk hátra, vállunkat nyissuk szét. Fújjuk ki a levegőt, karunkat tegyük fülünk mellé, állunk nyakunk irányába nézzen.

Végezzük el 10x a gyakorlatot!

Intenzív légzés közben el tudunk lazulni: sok oxigén jut a szervezetbe, a tüdőnkben lévő receptorok jelt adnak szívünknek, hogy lejjebb kapcsoljon.

 

BÓNUSZ! TENGER –ÉSZ

1.

Nem csak salaktalanít, hanem csodásan megnyugtat az algás-test „takaró”.

Keverjünk el telített algatest sejteket, vagy algaport melegvízzel és osszuk el egyenletesen hasunkon, fenekünkön és combunkon. Tekerjük magunkat fóliába (folpack) és burkolózzunk egy előmelegített takaróba. Most legalább 30, de inkább 45 percig próbáljunk meg teljesen kikapcsolni. A hő hatására intenzívebben hatnak az ásványi anyagok!

2.

Esténként egy tengerisós fürdőt venni majdnem olyan jó, mintha úsznánk egyet a tengerben. Segít, hogy ne lássuk annyira sötéten a dolgokat. A sós víz és az emberi vér szoros rokonságban vannak egymással, mivel mindkettőben ugyanazok az ásványok keringenek: a konyhasó mellett, pl. magnézium, kálium és bromid. Csillapítják az idegeket, szabályozzák az anyagcserét, regenerálják a bőrt és méregtelenítenek. A legoptimálisabb, ha 38 fokos vízben kb. 20 percig fürdünk, jól megszárítkozunk, és rögtön ágyba bújunk.

3.

Reggelenként a legjobb frissítő a hideg vezetékes víz. A tengerivé aztán az algák alakíthatják át, maszk vagy ampulla formájában. Az algák vitaminban, nyomelemekben, ásványi anyagokban és cukorvegyületekben gazdagok. Ernyedt kötőszöveteinket elkényeztetik, szabályozzák a vízháztartást, és feszessé teszik a bőrt. Ezen kívül a tengeri algák magas jódtartalmuknak köszönhetően javítják az anyagcserét és segítenek a salaktalanításban.

4.

Kis önmegtartóztatásba kerül, de megéri: reggeli előtt egy pohár tengeri frissítőt inni. Ez a pohár ital a tenger kvintesszenciáját tartalmazza, az anyagcserét és emésztést egyaránt rendbe hozza.

Az ital elkészítése: 3 gr tengeri sót, 1 dl, ásványi anyagban szegény vízben oldjunk fel, majd vízzel, teával vagy gyümölcslével 1:2 arányban hígítsuk fel, azután éhgyomorra igyuk meg.

 

760c8336-8203-4e2f-82bf-72c19519cc85