Ausztria minden tartománya őrületes téli szezonnyitó ünnepekre készül. Így van ezzel Salzburg is, ahol nemcsak a hagyományos síelés, sífutás szerepel a palettán, hanem fergeteges nyitópartik is.

 

 

Rave on snow

Saalbach-Hinterglemm 2003. 12. 12. és 14. között nyitja meg a szezont. Már tizenkettedik alkalommal rendezik meg a ravepartyt, melynek helyszínei között szerepel a Schattberg hegy csúcsa (2095 m). A bulin a DJ-k elitje szolgáltatja az őrületes hangulathoz a zenét.

 

Intersport Snowfestival

Európa legnagyobb sí-szezonnyitóját 2003. 12. 5. és 8. között rendezik az Európa sportrégióban. A nemzetközi mega-party mellett itt tartják a világ legnagyobb sí- és snowboard tesztjét is. Napközben több mint hatezer sílécet, snowboardot és kiegészítőt lehet tesztelni, kipróbálni. Ezen kívül különböző versenyek és show-k váltogatják egymást. Este, amikor pihennek a lécek őrületes diszkók, szórakozóhelyek várják a partyk közönségét.

 

Termálvilág

Salzburg tartomány azonban nem csak rendezvényekkel, hanem különleges kikapcsolódásokkal is várja vendégeit. Idén különleges karácsonyi ajándékkal szolgál Gastein a termálfürdők szerelmeseinek: 2003 karácsonyán nyit Európa legmodernebb egészségmegőrző, szabadidős világa. A „világ” szó azért helytálló, mert a terület 30 000 m2-t tesz ki. Egészen különleges élményt nyújt a 360 fokos alpesi panoráma, így mindenhonnan csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre, és a völgy fölé emelkedő gleccserekre. Akinek pedig elege van a hóból és a hegyekből, az egyszerűen bebújik a „dzsungelbe”. Ez egy olyan élménydóm, amely egy vízzel töltött, kupolával fedett helyiség. A falakra a multimédia lehetőségeit kihasználva lehet vetíteni a dzsungeltől a sarki expedícióig bármit. Ezeken az újdonságokon kívül megtalálhatók a hagyományos „kellékek” is; a beauty- és fitneszvilág, a szaunarészleg, különleges étterem.

Családok számára is felejthetetlen élményt nyújt ez az élményvilág, hiszen amíg a szülők a wellness-részleg szolgáltatásait élvezik, addig a gyerekek remekül szórakozhatnak a gyorscsúszdán, vagy a kisgyermekeknek kialakított területek bármelyikén.

 

Ingyenes carving-léc a Salzburg tartományban töltött síüdüléshez

Normális körülmények között egy pár léccel indulunk síelni, és ezzel is térünk haza. Salzburg tartomány néhány térségében azonban ez egészen másképp van.

 

Azok a vendégek, akik Gasteinertalban Hervis síüdülési ajánlatot vesznek igénybe, egy pár vadonatúj Blizzard car-ving sílécet kapnak ajándékba, kötéssel és összeszereléssel. Az új léccel (értéke 399 Euro) sokkal jobban esik a síelés a csillogó havon. A síelés mellett az ajánlat részeként kikapcsolódhatunk a gasteini termálfürdőben. Az ajánlat minden kívánságot teljesít: 2 éjszaka, háromcsillagos szállodában, félpanzióval, háromnapos síbérlettel, egy pár Blizzard top carverrel valamint belépővel a gasteini termálvilágba, 360 Euro/főtől foglalható.

 

További információ:

Gastein Tourismus GmbH

Tauernplatz 1, A-5630 Bad Hofgastein,

Austria

Tel.: + 43/6432/3393-0,

www.gastein.com

 

73905536-faf6-4882-8ce9-7786e19f44bc