Ausztria délkeleti részén található Stájerország, északon gleccservidékkel és lélegzetelállító hegyvonulatokkal kínál téli sportlehetőségeket, öröm itt fázni. Délen szelíd dombhátak domborítanak, e vidék a forró források, termálvizek hazája – jó itt megmelegedni. Ha szereted a téli sportokat, síelhetsz kedvedre Stájerország északi részén, sőt jégfalat is mászhatsz.

 

Ha szeretnéd tudni, mennyit mutat a SÍ EKG-d, azaz hány méter magasságkülönbséget, völgyszakaszt és sípályát küzdöttél le egy nap alatt, Planai információs központjánál leadod a síbérletszámodat, és máris megkapod az aznapi teljesítményed értékeit.  

 

Miért épp ide utazz?

A vendéglátók feledhetetlen sportélményeket kínálnak szerelmeseknek, szülőknek és gyerekeknek is.

FITT TIPP

A Planai-on megrendezésre kerülő látványos éjszakai szlalomverseny idén ünnepli 10 éves jubileumát.

•A síugrók a Kulmban megrendezendő síugró világbajnokságon igyekeznek megdönteni a rekordokat.

•A snowboardosok a Kreischbergen versenyeznek az első helyért.

•A hagyományőrző szokásokat, mint az ámulatba ejtő és izgalmas krampusz-futást, Schladmingban rendezik.

ÉLMÉNY TIPP  

•Karácsonyi vásár-sorozat vár Grazban, Mariazellben és Loebenben,

•és idén szilveszterkor első alkalommal egy újévi bálnak is otthont ad Graz.

•Stájerország mindemellett kulináris vonzerejéről is híres,

•…és arról, hogy ha már kisportoltad magad északon, elvonulhatsz kicsit délre, ahol felforrósíthatod magad!

 

HIDEGHEGY

A 865 kilométer sípályának és a 2054 kilométer sífutópályának köszönhetően az aktív üdülésre vágyókat minden tudásfoknak és korosztálynak megfelelő, „személyre szabott sípályák“ várják.

Csaknem 70 síiskola és síkölcsönző segít az első próbálkozásoknál, illetve szolgáltatja ehhez a megfelelő felszerelést.   De nézzük, mik is azok az extrák, melyek okán jó választás ide utazni a téli sportok szerelmeseinek.

 „Sí-EKG“

A különös szolgáltatást Schladminger 4-Berge-Skischaukel síparadicsomban veheted igénybe. Ha szeretnéd tudni, hány méter magasságkülönbséget, völgyszakaszt és sípályát küzdöttél le egy nap alatt, nem kell mást tenned, mint a Planai információs központjánál leadni a síbérletszámodat, és megkapod az aznapi teljesítményed értékeit. 5000 méternyi magasságkülönbségig még hobbi sportolónak számít az ember, 100 000 méter felett kezdődik a profik világa.  

Sízés, gyermekfelügyelettel

A Riesneralm Ausztria első gyermekek számára létrehozott síparadicsoma. A Robin Hood hópark körül egy 6000 négyzetméteres biztonságos síterület gondoskodik a szórakozásról, gyermekfelügyelet is van!  

 

Üdülőfalu, téli kivitelben

Alpesi kunyhókból álló Hagan Lodge üdülőfalu   vár a Loseren. A hangulatos lakok közvetlenül a sípályák mellett találhatók! Hamar síelhetsz, és hamar hazatérsz!

Dorfaussee-ben a Loser lábánál viszont igazi alpesi „luxuskunyhó” fogad, de nevezzük inkább lakosztálynak,   mert szaunával felszerelt, elegáns szobát is kérhetsz. Ha december 22-ig foglalsz, kedvezményt kapsz.  

 

Jégfalmászás

Altenberg an der Raxban és Gaal-ban december végétől márciusig vállalkozhatsz jégfal mászásra. A szakértő felügyelet adott, és felszerelések is kölcsönözhetőek a helyszínen.  

Gaalban egy tesztközpontot hoztak létre a jégfalmászóknak. A kezdők és profik egyaránt tesztelhetik a legújabb felszereléseket.  

   

Mazsolázz a legnagyobb sportrendezvények közül!

 

Északi Kombináció Világkupa, Ramsau

Dec. 17-18.

Planai Classic, Gröbming. Oldtimer rali 

Jan. 4 – 5.

Hőlégballon hét 2006 Rohrmoos

Jan. 7-14.

FIS Snowboard Világkupa a Kreischbergen

Jan. 8 -9.

Ladies Legend Race-síverseny. Ittrégi, ismert síelő hölgyek vesznek részt, akik korábban világbajnokok, élsportolók voltak, de most már nem síelnek. Helyszín: a Hauser Kaibling hegy Dachstein-Tauern régióban.

Jan. 14.

FIS Síugró Világkupa Kulm, Bad Mitterndorf

Jan. 12. – 15.

FIS Sí-cross Világkupa am Kreischberg

Jan. 20.

Snowcross (Motorosszán-verseny) Turracher Höhe

Jan. 21.

THE Nightrace – Férfiak Éjszakai Műlesikló Világkupája Schladming/Planai

A látványos síverseny   csúcspontja a: THE Nightrace január 24.-én, ahová legalább 45 000 látogatót várnak

Jan. 22.-24.

 

 

TERMÁLMELEGEDŐ

Ha már átfáztad magad, és egy kis melegségre vágysz, irány: dél!

 

A tartomány déli részén 7 termálfürdő található. Itt jól átmelegedhetsz, kikapcsolódhatsz, kifejezetten az egészséges életmódot kedvelőknek ajánlják.

 

Gyerekekkel is!

A Bad Waltersdorf közelében található Sebersdorban nemrég nyitották meg a legújabb termálfürdőt, amely kifejezetten családokra specializálódott.  

 

Pinceszauna

Bad Radkersburgban földsáncba beágyazva, egy ősi borospince helyén található a szauna, mely nemcsak hasonlít egy borospincére, időnként borral is locsolják meg a szauna köveit.

36643999-1b8e-44a2-b942-963145335c43