A lábfej formás és szexi – erőt és gyengédséget sugároz egyszerre. Selymes bőr és lakkozott körmök, mindez csinos tűsarkon, ellenállhatatlanul közelít. Hogy az öné nem ilyen? Van megoldás, csak az a kérdés, hogy bevállalja, vagy sem? A legkellemetlenebb látvány, amivel ilyenkor tavasszal szembesülhetünk, az a gombás fertőzés.

 

Ez kialakulhat a körmökön (erre utalhat a körömlemez megvastagodása, egyenetlenné válása, sárgás elszíneződése, törékenysége), vagy az ujjak között fájdalmas berepedések, gyulladások, vöröses, viszkető-égő területek utalhatnak rá. A talpat is érdemes szem előtt tartani, ha másképp nem megy, akkor egy tükör segítségével. Ha felbukkannak az első tünetek, forduljon azonnal orvoshoz, de ne feledje, sohasem késő kezelésre járni.

Ha már az esztétikailag leginkább zavaró fertőzéstől megszabadultunk, a láb fittness következik. Naponta végezzen lábtornát: ne gondoljon bonyolult mutatványra, hiszen elég hozzá egy hengeres ceruza, melyet ujjaival megfog és felemel, majd lehelyez. E mozdulatok segítenek az ujj- és a talpizomzat megfeszítésében és ellazításában.

 

Torna után jöhet a lazítás! Készítsen heti 2-3 alkalommal lábfürdőt: áztassa lábait 30-35°C-os (közel testhőmérsékletű) vízbe, mintegy 3 percen át. Lábmosás, áztatás után gondosan törölje szárazra lábait, ügyeljen arra, hogy az ujjak közei is szárazak legyenek, mert különben visszalépünk az ápolás első pontjára – lásd: gombás fertőzés – és mindent kezdhetünk elölről.

A pedikűr sem holmi úri hóbort, lényege látható, tapintható és érzékelhető.

 

A modern lábápolás: egy lépés pedikűr a 100 százalékos természetes hatásért. Eddig elhanyagolta az intenzív lábápolást?   Száraz és elgyötört a bőre, gyulladt és fáradt? Ez már a múlté, mert az aromaolajok friss, aktív érzetet kölcsönöznek bőrünknek. Az olajok közül legjobbak a dió, a szőlőmag, a barack és a jojoba természetes olajai. Ezek visszaadják a bőr természetes egyensúlyát. Mindegyik kimagasló ápoló tulajdonságokkal rendelkezik, például kiváló minőségű zsírsavakkal és természetes antioxidánsokkal. Ezek vitalizálják és védik a bőrt.

 

És akkor még nem próbálta a bőrradírt! A mélytengeri sók magas kalcium- és magnéziumsó tartalommal bírnak. Ezek a hatások megnyugtatják és nedvességgel töltik fel a bőrt és előidézik a cellulózcserét. Az „erősó” azonban nemcsak ennyi, hanem sokkal több. Felpezsdíti a véráramlást, és kiszabadítja a bőr alól az elhalt hámsejteket.

A körömbőrről se feledkezzünk el, amire különösen jó hatással van az olajok és a mélytengeri sók kombinációja. Így lesz ismét sima és többet nem nő be a köröm se. Vége a kínos „műtéteknek”.  

 

Egyre kellemesebben érezzük magunkat, hiszen a láb állapota egész közérzetünkre kihat. Befejezésül jöhet egy kis utókezelés: a bőrradírozás után a bőrt nem durván masszírozva, hanem pettyezve krémezzük be. Így a növényi olajok könnyen beszívódnak és nem hagynak ragacsos vagy zsíros érzést maguk után. A bőr arányos kinézetet kap és természetességet, bársonyosságot sugároz. Persze vannak még más lehetőségek is…de látom már nagyon „mehetnékje” van! Persze Önnek könnyű, ezekkel a jó lábakkal.

 

3149dc07-dd5f-42e3-9eb7-b5ec5aa850ee