Ki ne ismerné Dammak Jázmint? A 26 éves szépségkirálynőt 2008-ban a világ legszebb 15 nője közé választották, a Szombat esti láz című műsorban tánctudását is megcsodálhattuk, de láthattuk Hosnyánszky Norbert vízilabdázó párjaként is. Nem csoda hát, hogy ő lett a Reebok magyarországi nagykövete.

 Hogyan választott ki a Reebok, hogy a márka reklámarca legyél?
Már dolgoztunk együtt korábban is, innen az ismeretség. Megtisztelőnek érzem, hogy én képviselhetem Magyarországon a Reebok márkát, és alig várom a feladatokat, amik ezután jönnek!
Milyen érzés olyan nevek után csatlakozni a Reebok csapatához, mint Helena Christensen vagy Eva Mendes? Találkoztál már velük személyesen?
Sajnos nem találkozhattam még velük, de örülnék… Épp amiatt tölt el izgalommal, hogy a Reebok kampányában szerepelhetek, mert olyan gyönyörű és tehetséges nők képviselik a márkát, mint ők.
Miben érzed magad a leginkább hasonlónak hozzájuk?
Közszereplő vagyok, mint ők, bár egy kisebb országban. De ugyanazt a vonalat képviseljük: fontos számunkra a fittség és a jó megjelenés. Nincs konkrét példaképem, de ha lenne, az egyik biztosan Eva Mendes lenne; gyönyörű, egzotikus szépség.
Fontos számodra az edzés?
Az edzést és a fittséget a hétköznapi életben is fontosnak tartom, nőként és modellként egyaránt. Súlyzós edzést végzek a legszívesebben, a kardiónak nehezebben állok neki, bár ha már egyszer elkezdtem, nagyon élvezem. Egyébként edzővel kialakított edzésterv alapján, egyedül edzek.
És hányszor jutsz el a terembe?
Ha tehetem, heti négy alkalommal megyek konditerembe, de sajnos nem ritkán ez kevesebbszer sikerül.
Mi az, amit sosem hagynál ki az edzésből?
Általában különböző gépeket használok az edzéseken. Ami az edzéstervből soha nem maradhat ki nálam, az a fenékformálás.
Hogyan készültél, milyen gyakorlatokat végeztél a kampányfotózás előtt?
Ugyanúgy edzettem, mint bármikor, csak jóval többet, és többet kardióztam is.
Melyik testrészed igényli a legtöbb figyelmet?
Mint általában a nőknek, nekem is a has, fenék, comb azok a területek, amikre oda kell figyelnem. Habár az alkatom tekintetében szerencsésnek mondhatom magam.

Ami az edzéstervből soha nem maradhat ki nálam, az a fenékformálás.

dammak2

Új cipő, hatékonyabb edzés
Te már kipróbálhattad a Reebok újdonságát, a Reebok Easy Tone cipőt. Mi a különbség a hagyományos cipőkhöz képest?
Ez a cipő sokkal kényelmesebb azoknál, amelyekben korábban edzettem. Jobban is tartja a lábam, a kardiógyakorlatoknál pedig érezhető, hogy másképp is mozgok benne, jobban dolgoznak az izmaim. Olyan, mintha nem egy edzést végeznék, hanem párhuzamosan kettőt, így jóval hatékonyabbnak érzem a mozgással töltött időt. Ezt szerencsére a tükörben is látom és a ruháimon is érzem!
Mit teszel még azért, hogy formában tartsd magad?
Nyáron szeretek görkorcsolyázni és kerékpározni is. Emellett a szauna nagyon hatásos módszer, ráadásul még méregtelenítésre is nagyon jó!
A táplálkozásodra mennyire kell odafigyelned? Mik a kedvenceid?
Szerencsére nem nagyon kell odafigyelnem, mit eszem, habár az alapvető dolgokat én is szem előtt tartom: este igyekszem nem nehéz ételeket és nem sokat enni. Ha valamilyen munkára készülök, akkor több fehérjét eszem. Szerencsémre nem vagyok édesszájú, így a csokoládé megvonása nem okoz gondot.
Milyen sportokat szeretsz még?
Természetesen a vízilabdát! Egyébként a tánc nagy szerelmem, ha nem kellett volna egy sérülés miatt abbahagynom, még most is azzal foglalkoznék.
Gyermekkorodban is sportoltál valamit?
Táncoltam, illetve atletizáltam.
Előfordult már, hogy együtt edzettetek a pároddal?
Nem szoktunk. Ő a csapattársaival edz, naponta általában két alkalommal. Teremben kevesebb edzésük van, vízben edzenek sokat. A szabadidejében, két edzés között inkább hagyom kicsit pihenni!
Azért jut idő és energia közös mozgásra?
Tavaly sokat bicikliztünk együtt, idén erre még nem volt lehetőségünk, habár ahogy jön a szép idő, valószínűleg ismét elővesszük a kerékpárt és a görkorcsolyát is.

dammak4
DAMMAK JÁZMIN FITT TIPPJEI
Mozogni nem csak azért kell, hogy jó legyen az alakunk!
A rendszeres mozgástól
• fittek leszünk,
• egészségesek,
• jobb lesz a közérzetünk,
• jobban érezzük magunkat a bőrünkben,
• így pedig kiegyensúlyozottabbak leszünk.
A mozgás sokat segít, hogy megtaláljuk a harmóniát testileg és lelkileg egyaránt.