Az idei tavasz asztrológiai szempontból a nagy változások ideje. Ezekben a hónapokban elsősorban a társkapcsolatok kerülnek előtérbe, de ahhoz, hogy még a magányosok is párra leljenek, testileg ugyanúgy fel kell készülni a szerelemre, mint lelkileg.
Segítünk, hogyan készülj fel a nagy változásra, mivel kényeztesd tested-lelked.

 

KOS (március 21–április 20.)
A tavaszi szezonban érdemes többet törődnöd magaddal. A legnagyobb változások az érzelmek és a munka terén is téged érintenek. Használd ki a lehetőségeket, mert most nyeregben vagy! Ha te rendben vagy és elégedettnek érzed magad, akkor kapcsolataid is jobban működnek majd. Érdemes lenne néhány napot csak magadra szánnod. A pihenés most nagyon fontos – nehéz időszak áll mögötted! Tavasszal akkor hozod a legjobb formádat, ha rendszeresen kialszod magad.
Egészség tipp: Kezdd a tavaszt fogászati vizsgálattal! Tegyél a vakítóan fehér fogsorért!

BIKA (április 21–május 20.)
A közelgő szerencsés időszakot már most érezned kell mind a kapcsolataidban, mind a munkádban. Sokkal nyíltabb vagy, szívesen beszélsz az érzelmeidről, és ennek jó visszhangja lehet az élet minden terén. Őszinteségedet viszonozzák, és ez jót tesz a hangulatodnak. Itt az ideje beiktatni egy wellness hétvégét, ahol kipróbálhatod a csokoládémasszázs édes hatását a bőrödre.
Szépség tipp: Tavaszi megújulásként pedig menj el a pedikűröshöz vagy egy frissítő talpmasszázsra.

IKREK (május 21–június 21.)
Nagy népszerűségnek örvendhetsz a munkád és a magánéleted területén is. Figyelmesebb vagy, így a barátaiddal is jobban kijössz. Több programban lehet részed, mint máskor, és ez hozzásegíthet a tavaszi megújuláshoz. A téli hónapok alatt bizony felszaladt pár kiló, ezektől nagyon hamar megszabadulhatsz, főleg kerékpározással.
Lélek tipp: Azért, hogy megtartsd ezt a testi-lelki harmóniát, végezz jógagyakorlatokat!

RÁK (június 22–július 22.)
A tavasz a nagy változások előszelét hozza magával, ami a családi életedre lesz leginkább hatással. Nagyon lényeges, hogy kerüld a stresszes életmódot, mert most érzékenyebb a szervezeted mindenre, természetesen a pozitív energiára is. Vedd körül magad barátokkal, és minél több színes programot csinálj magadnak. A színek is gyógyítólag hatnak most rád, vegyél fel rózsaszín, fehér ruhát, és kerüld a feketét!
Lélek tipp: Tarts magadnál hegyikristályt, ami megvéd a negatív energiáktól, és segít pozitív, bölcs döntéseket hozni.

OROSZLÁN (július 23–augusztus 22.)
Feszültebb lehetsz mostanában, hiszen nehéz időszakon vagy túl. Megnyugtató hatással lehet rád, ha rendszeresen tornázol, és a mozgás a tavaszi alakformálást is elősegíti. Ez az időszak több élvezetes randevút hozhat, sok flörtben lehet részed. A találkákon akkor érzed magad a legjobban, ha minden tökéletes rajtad. Bíznod kell az erődben, nyerd vissza a hitedet, és akkor számtalan csodás érzelmet, változást élhetsz át ebben az időszakban!
Egészség tipp: A hátfájásod kikezelheted gerinctornával illetve csontkovácsolás segítségével.

SZŰZ (augusztus 23–szeptember 22.)
A munkahelyeden túl őszinte vagy, ráadásul jól is teljesítesz, és ez bizony nem mindenkinek tetszik. Nagyon fontos, hogy most kerüld az irigy emberek társaságát. A tavaszi időszak a szeretetről és a mély szerelmi kapcsolatról szól. Az elfogadáshoz felkészítheted lelked jógával, vagy meditációval. Légy most rugalmas! Nem biztos, hogy minden úgy történik, ahogy te azt elképzelted. Engedd be a váratlan dolgokat: ez legyen most a feladatod.
Szerelmi tipp: Vigyél egy kis titokzatosságot a kapcsolatodba! Használj egzotikus illatokat vagy változtasd meg a frizurád!

MÉRLEG (szeptember 23–október 22.)
A tavasz a harmóniát és a kiegyensúlyozottságot mutatja. Elsősorban egy munkahelyi előrelépésnek örülnél, ami már karnyújtásnyira van tőled. Szeretnéd magadat teljes egészében átformálni, ezért akár életmódot is válthatsz, a diétában mindenképp sikeres lehetsz.
A párkapcsolatokban nem a flörtök érdekelnek, hanem a komoly és tisztességes szándék.
Lélek tipp: Egy utazás van kilátásban, ami elősegíti azt, hogy a vágyaid most valóra tudjanak válni.

SKORPIÓ (október 23–november 21.)
Ha a munkahelyi eredményekről van szó, akkor céltudatos vagy. Ha most elhatározod, hogy felhagysz a rossz beidegződésekkel, akkor sikeresebben változtathatsz! Tavasszal megreformálhatod a táplálkozási szokásaidat is! Iktass be étrendedbe egészséges reformételeket. Ilyenek az olajos magvak vagy a dió, de kiemelten fontos a zöldség és a gyümölcs is!
Szerelmi tipp: A szerelem nem várat magára, a szenvedély most is jelen van az életedben!

NYILAS (november 22–december 21.)
Megújulásra van szükséged, és ezt pontosan érzed is. A tavasz kiváló időszak arra, hogy teljes stílusváltásba kezdj. Ez vonatkozhat az öltözködésedre, de a frizurádra is, ami lehet szokatlan, sőt formabontó. Az új hajviselettől és a szabadban végzett mozgásoktól te magad is egészen újjászülethetsz. Szerelmi tipp: Az új külső önbizalommal tölt el, ami segít a párkapcsolatban is! Igazán nyitott vagy, így sok élvezetes flörtben lehet részed.

BAK (december 22–január 20.)
Ez az időszak számodra a részletekről és a tökéletességről szól. Vágysz a jó baráti társaságra, a kellemes beszélgetésekre. Több alkalmad is adódhat, hogy barátaiddal végre megbeszéld azt, ami a szívedet nyomja. Pároddal a tavasz lázában égtek, és igénylitek a romantikát. Lepd meg őt egy gyertyafényes vacsorával, melyre a legszebb ruhádat veszed fel. Ügyelj megjelenésed összhangjára, színekre és az illatokra.
Lélek tipp: Magabiztosságoddal most azt érsz el, amit akarsz!

VÍZÖNTŐ (január 21–február 19.)
Nagy változáson mész keresztül testi-lelki síkon egyaránt, és ezt most már végre élvezni is elkezded. Érzéki hangulatban vagy, ezért a tavasztól új szerelmet vagy kalandot remélsz. Sportolj a szabadban, sétálj nagyokat! Itt az idő a kikapcsolódásra! Varázsold el a környezeted! Ha magadnál tartod a szerelem és a harmónia kövét, a rózsakvarcot, segítségedre lesz a megfelelő társ kiválasztásában.
Szépség tipp: Tested ápolásához olyan krémet használj, mely mézet vagy tejet tartalmaz, ettől bőröd finommá válik, s az önbizalmad is megnövekszik.

HALAK (február 20–március 20.)
Sok feladat vár a munkahelyeden, fontos, hogy nyugodt tudj maradni a stresszel teli helyzetekben is. Ha kellemesen érzed magad a bőrödben, akkor minden könnyebben megy – ebben segíthet a meditációs zene és a jóga. A tavasz felébreszti az érzékeket benned is. Ez az időszak a nyári pozitív változások megalapozója. Tartsd a lelked rugalmasan, a váratlan eseményeknek nagy szerepük van most!
Szépség tipp: A kéz- és lábfejek szépítését, valamint az illóolajos kényeztető testmasszázst helyezd most előtérbe!

Szöveg: Kunos Kata